Potovanje v ZDA

ZDA dežela upanja in sanj

V času naseljevanja ZDA so ta sloves pridobile predvsem na račun naseljevalne politike, ki je ljudem omogočala postati sam svoj gospodar. Kar je bila v takratni Evropi prava redkost. Velika svoboda pri oblikovanju vsakdanjika posameznika se je v ZDA ohranila do današnjih dni, predvsem velik vpliv na ostale celine je imela po drugi svetovni vojni nastala kultura ter dostopnost prek raznih medijev. Kultura, življenjski slog, običaji, dostopnost dobrin in storitev ter priložnosti so bile posebno zanimive in privlačne v povojnem času, ko se je od vojne vihre prizadeta Evropa komaj postavljala na noge. Svoje delež so odigrali tudi razni mediji kot so film, radio, televizija, katere so bogato in obsežno filmsko in glasbeno ZDA produkcijo vnašali v vsakdanjik prebivalcev drugih celin.

Na ta način so ZDA mnogim postale cilj krajšega ali daljšega obiska, saj so v medijih prikazan način življenja mnogi želeli imeti za svojega ali ga vsaj za kratek čas okusiti.

Poleg življenjskega sloga so ZDA bile in so mnogim privlačna dežela na račun velikosti, prostranosti ter različnih geografskih in zemljepisnih značilnosti. ZDA se raztezajo od Evropi bližnje obale Atlantika do oddaljenega Pacifika. Na severu se z Aljasko dotika krajev večnega leda in snega, njeno nasprotje so južni predeli na obali Pacifika in Atlantika. Poleg tega je v notranjosti veliko različnih dežel in predelov, ki ponujajo tako z vodo in vodnimi viri bogato pokrajino, kot predele, kjer je dež prava redkost.

Med cilji v ZDA si je poleg geografskih značilnosti moč izbirati tudi po drugih dejavnikih in značilnostih. Ena izmed značilnosti ZDA je tudi raznolikost poseljenosti. Obalni del tako Pacifika kot Atlantika velja za pretežno gosto poseljena področja, predvsem na območjih velikih mest. Gneča, vrvež obalnega območja pa bo obiskovalec zaman iskal v nekaterih območjih znotraj države. Ti predeli ZDA bodo zanimivi za ljudi, ki si želijo miru.

Oglejte si več informacij o ZDA tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja