Zanesljiva izbira igričarskega računalnika

Računalniške igre so že dolgo na sceni, je pa fenomen profesionalnega gaminga še vedno dokaj nov, prav tako šele v zadnjih letih prihajajo na trg igre, ki zahtevajo bistveno višjo zmogljivost računalnika v primerjavi z napravami, ki so namenjene vsestranski uporabi. Če smo lahko pred leti igre poganjali na praktično vsakem računalniku, je treba danes za gaming izbrati prilagojeno opremo – še posebej, če ciljamo na dobre rezultate in izvrstno izkušnjo.

ASUS gaming

Med ljubitelji računalniških iger verjetno nobena znamka ni tako cenjena kot ASUS. ASUS gaming linija je namreč polna izdelkov, ki so do potankosti prilagojeni prav igričarjem, s tem pa je znamka postala že skorajda sinonim za gamersko opremo. Tudi gaming računalnik je torej smiselno izbrati v ponudbi te znamke, čeprav je res, da bodo največji navdušenci svoj računalnik bržkone sestavili kar sami z izbiro raznih komponent.

Ima pa ASUS nedvomno prednost na nekaterih področjih, na primer med igričarskimi prenosniki. Med temi znamka skorajda ne pozna konkurence, saj prepriča z vrhunskimi izdelki, ki si vsekakor zaslužijo posebne pozornosti. Zelo cenjena je ASUS gaming linija tudi med grafičnimi karticami – pri teh poskrbi ASUS za določene prilagoditve in grafične kartice priznanih znamk nadgradi z dodatnimi funkcionalnostmi in boljšo zmogljivostjo.

 

Druga oprema

Gaming računalnik ni vse, kar potrebujemo za igranje računalniških iger. Treba se bo opremiti še z nekaterimi drugimi napravami in pripomočki, ki sploh omogočajo igranje iger, ali pa močno prispevajo k izkušnji in rezultatom.

gaming računalnik

V prvi vrsti je treba seveda našteti osnovno računalniško periferijo – tipkovnico, miško in ozvočenje, ključnega pomena pa je vsekakor monitor. Prenosniki do neke mere te zadeve rešujejo z vgrajenimi komponentami, namizni gaming računalnik pa je treba dodatno opremiti. Spet pride v poštev ASUS gaming linija izdelkov, je pa seveda na voljo zelo pestra zbirka raznih naprav in pripomočkov, ki pomagajo pri vživetju v video igre.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja