Zakaj se odločiti za motorno olje Shell?

Motorna olja kot že ime pove, uporabljamo za motorje, predvsem pri avtomobilu, motorju in tako dalje. Motorna olja so nekakšen stranski »izdelek« pri vakuumski destilaciji nafte.

Poznamo več motornih olj, razlikujejo pa se v načinu izdelave:
– mineralna motorna olja
– sintetična motorna olja
– pol sintetična motorna olja
– enonamenska motorna olja
– multigradna motorna olja

Motorna olja pa se uporabljajo:
– za mazanje delov motorja
– v strojništvu

Dandanes poznamo veliko blagovnih znamk motornih olj, med najbolj prodajanimi pa so definitivno: motorno olje Shell, Elf, BMW, Total, Castrol, Motul, Mobil, Selenia in še veliko.

Zaradi takšne izbire motornih olj, pa velikokrat ne vemo, katero olje bo najboljše za naš jekleni konjiček. Motorna olja Shell so olja visoke kakovosti. Ta olja so ustrezno testirana, saj ima podjetje motornih olj Shell popolno kontrolo nad izdelavo motornih olj, saj tudi sami črpajo nafto. Cene motornih olj Shell so zelo nizke, liter tega olja pa stane okoli 10 evrov. Motorna olja Shell lahko dobite v več različicah: Shell Helix Ultra, Shell Helix Ultra Extra, Shell Helix Diesel, Shell Helix Ultra AX, Shell Helix Ultra AP, Shell Helix Ultra Racing, Shell Helix Plus, Shell Helix HX7 in še veliko. Zadnje omenjeno motorno olje HX7 je najcenejše motorno olje Shell, saj liter tega olja stane neverjetnih 5,90 evra. Shell olja pa lahko dobite tudi v različnih viskoznostih in sicer: 5W30, 10W40, 10W60, 5W40. Kot smo že opazili, podjetje Shell izdeluje tako bencinska kot tudi dizelska motorna olja. Večina olj Shell je narejeno na sintetični osnovi, ki omogoča izjemno učinkovitost sodobnih bencinskih, dizelskih ali plinskih motorjev, prav tako pa odstranjuje nečistočo iz motorjev in razne usedline. Motorno olje Shell priporočajo številni proizvajalci osebnih vozil, če pa ga boste vi izbrali, pa je povsem vaša odločitev. Najbolje pa je, da izberete motorno olje, ki ga priporoča vaš proizvajalec vozila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja