Vreme BohinjBohinj oziroma Bohinjsko dolino objemajo bohinjske Spodnje gore in Triglavsko pogorje, zaradi česar marsikdo meni, da je tam vreme bolj gorsko, vremenska napoved za slabša. Kljub temu, da je Bohinj z vseh strani zaprt med visokimi gorami, pa Bohinjska dolina v bistvu sploh ni majhna in se vpliv gorske klime ne odraža kaj dosti na vreme v dolini.

Vreme Bohinj

Vreme za Bohinj v večini primerov ni tako, kot bi mu ga pripisali na prvi pogled. Kljub temu, da se nahaja na severu države in med gorami, ima povprečno letno temperaturo kar 23°C, medtem ko se povprečna zimska temperatura spusti le do 1°C. Bohinjsko jezero ima v glavnem vseskozi nekako podobno temperaturo kot zrak, pozimi, ko je šibkejši veter in mrzlo vreme, pa večkrat tudi zamrzne. Apartmaji in hoteli so tako v zimskem, kot tudi letnem času polni turistov, saj je Bohinj zanimivo turistično središče v obeh, oziroma vseh štirih letnih časih.

Vreme Bohinj skozi zimo

Kot že rečeno se Bohinj prebudi ravno v zimskem času, saj ga takrat obišče tudi največjo število ljudi. Seveda v zimskem času, sploh takrat ko sneži ni ravno pametno hoditi v gore, saj lahko s tem tvegamo hude posledice, lahko pa počnemo premnoge druge zanimive zadeve. Vreme Bohinj nam namreč tudi skozi zimo omogoča dovolj lepo in prijazno vreme, tako, da lahko počnemo marsikatero zadevo. Pozimi kakšnega dežja v teh predelih namreč ne boste ravno deležni, lahko pa boste deležni večjih količin snega. To je seveda dobro za vse tiste, ki obožujete smučanje in druge snežne dogodivščine, katere lahko med drugim okusite tudi na smučišču Kobla, ki se nahaja v samem Bohinjskem okrožju. Vreme Bohinj pozimi nam večinoma dneve polepšuje s prijetnim soncem, katero celotno vzdušje naredi še toliko bolj prijetno. Seveda nam je v Bohinju omogočeno tudi drsanje ter vse druge atrakcije katere lahko koristimo v Bohinju pozimi.

Vreme Bohinj poleti

Tudi poleti so dogodivščine v Bohinju še kako prijetne ter zabavne, saj nam vreme Bohinj omogoča vsakodnevno uživanje v bolj kot ne sončnem in seveda svežem ozračju. Za razliko od zime, poleti večina ljudi obišče Bohinj ravno zaradi plezanja ter planinstva, pohodništva. Kot seveda vemo se Bohinj nahaja pod Julijskimi Alpami in je tako izjemno bogat z gorami ter hribi. Poleti se lahko med drugim namočite tudi v Bohinjskem jezeru ali pa zgolj uživate v radostih, katere vam nudi Triglavski narodni park.