Visokotlačno čiščenje

Za visokotlačno čiščenje je potrebno imeti visokotlačni čistilec. Včasih je veljalo, da lahko visokotlačno čiščenje opravljala samo strokovno usposobljena oseba, saj visokotlačni čistilec za čiščenje uporablja velike moči, od 10 pa do kar 50-krat so lahko močnejši, kot navadni curek vode.

Danes je »štrajfiks« oziroma visokotlačni čistilec nepogrešljiv že skoraj v vsakem domu, saj je postal cenovno dostopen in bolj enostaven za uporabo. Kljub temu, da je moč visokotlačnega čistilca večja, pa stroj porabi do 80% manj vode, za hlajenje motorja pa se uporablja kar ista voda, kot za čiščenje, zato je hlajenje stalno, kar pa podaljša življenjsko dobo visokotlačnega čistilca.

Največkrat se visokotlačno čiščenje uporablja za pranje avtomobilov, koles, vrtnega orodja in pohištva, čiščenje ograj, zunanjih stopnic, fasad, v glavnem predvsem za čiščenje zunaj hiše. Ko izbiramo visokotlačni čistilec je potrebno izbrati primernega za namen za katerega se bo naprava uporabljala. Saj se čistilci razlikujejo po močeh, in če kupimo tistega z manjšim tlakom in pretokom vode ne bomo mogli odpraviti najtrdovratnejših madežev, ki bi jih želeli očistiti. In obratno, za bolj enostavna čiščenja se ne splača kupovati čistilca, ki je preveč zmogljiv, saj tako po nepotrebnem porabimo preveč energije in vode. Poleg tega je potrebno premisliti o načinu napajanja naprave, če jo uporabljamo doma jo lahko priključimo na elektriko, če pa bi jo želeli uporabljati nekje, kjer nimamo priključka na elektriko, pa se nam bolj splača kupiti tistega na bencin.

Čistilni stroj deluje na paro v povezavi s krtačami in čistilom, ki je okolju bolj prijazen. Učinkovito odstranjuje najbolj trdovratne madeže in hkrati razkuži površino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja