Arhiv Značk: zimski športi

smučanje in bordanje

Smučanje, sezonski užitki

Smučanje so sezonski užitki .

Sezonski užitki veljajo za smučanje, ker so koledarsko omejen. V nekaterih delih leta je smučanje priljubljena športna aktivnost . Ker ima zato predvsem pogoje. V drugih delih leta pa smučanje ni priljubljena aktivnost, predvsem ker nima pogojev. Izjema je smučanje v ekstremnih pogojih. Kar lahko v nekaterih pomeni bistveno daljšo možnost izvajanja. Če imamo možnost, da smučanje izvedemo na tak način. Večina te možnosti seveda nima, zato se množičneje odločajo za krajšo vendar bolj intenzivno opcijo. Športne aktivnosti so danes v večini primerov bolj razširjene in priljubljene kot nekoč. Vsekakor pa glede na številna dejstva, športne aktivnosti še vedno niso izkušnja vseh. Pri tem gre ločiti nezmožnost od pomanjkanja volje za športne aktivnosti. odločitev za aktivni življenjski slog je v prvi vrsti svobodna. Vendar za to odločitvijo tičijo razni dejavniki. Nekaterim preprosto ustreza sprememba, drugim so spremembe narekovane. Najboljše je, če smo pri odločitvi v popolnosti svobodni. Kar pomeni, da odločamo o tem ali bomo določeno aktivnost izvajali ali jo ne bomo izvajali. V primeru, da jo bomo izvajali se zanjo odločimo. Sicer pa imamo na voljo številne druge opcije. Manj kot je svobode pri odločanju, bolj smo prisiljeni v izvajanje točno določenih aktivnosti. Slaba stran takšnega odločanja je v manjši zainteresiranosti. Dobra pa, da takšna aktivnost prinaša učinke. Ki se slej ko prej poznajo v našem vsakdanjiku. Odločitev je najboljša takrat, ko je svobodna, hkrati pa tudi kompleksna. Svoboda se s kompleksnostjo spremeni v doseganje cilja. Doseganje cilja mora biti zastavljeno preko realnih možnosti in zmožnosti. Vsako pretiravanje je odveč in lahko prinaša celo nasprotne od želenih učinkov. Zato velja vsaj v začetku postopoma začeti z obremenitvami. Pretirane obremenitve imajo številne negativne učinke. Najslabši so tisti, ki vplivajo na naše zdravje in dobro počutje na daljši rok.

Smučanje je aktivnost, ki ima veliko število aktivnih in pasivnih privržencev.

http://www.superge.si/Smucanje-Bord/

Smučarke v Avstriji

Avstrija, dežela smučanja

Avstrija je dežela smučanja .

Smučanje, ki ga ima dežela Avstrija, se je razvilo skladno z možnostmi okolice in človekovega prizadevanja obvladovanja ter izkoriščanja naravnih danosti.
Avstrija je svoje začetke turizma kovala v idiličnih gorskih vasicah, ki so pomenile blagodejno zatočišče, pred nesnago in nezdravimi pogoji življenja mest pred stoletji. Smučarska središča je Avstrija pridobila z razvojem podeželskega turizma. Domačini so se zavedali potenciala, ki so jih nudili v zimskih mesecih zasnežena pobočja. Posebnega pomena je bilo podaljšanje časa koriščenja turističnih kapacitet. Avstrija je z razvojem in premišljenimi poslovnimi koraki postopoma postala pojem dobrega trženja smučanja. Poleg izkoriščenosti in razvitosti snežnih površin se je Avstrija razvila v smučarsko velesilo na področju športa. Dosežke jim seveda včasih Slovenci prekinemo, poleg drugih. Vsekakor pa ima Avstrija v športni smučarski areni upravičeno svoj sloves. Dosežki na obeh področjih, tako turističnem, kot športnem, so izoblikovali ime, ki je v svetovnem merilu cenjeno. Tudi na oddaljenih kontinentih bodo tamkajšnji prebivalci znali povezati smučanje s to deželo. Smučanje v Avstriji je mogoče na raznih delih države. Ima svoje značilnosti, ki prepoznavno ločijo Avstrijo od drugih smučarskih dežel. Dobro smučanje se začne s prometno infrastrukturo in povezavo smučišč z urbanimi središči. Poleg prometnic so tu še železniške in letalske povezave. Na ta način je omogočena povezava tudi z oddaljenimi kraji, tudi z drugih kontinentov. Smučarska središča so v Avstriji dobro povezana s smučarskimi površinami, tako je omogočena dobra smuka in izkoristek časa namenjenega oddihu. Nastanitvene kapacitete so znane po svojih razkošno odmerjenih površinah, tudi gostinska ponudba je zgledna. Urejenost urbanih naselji je v smučarskih središčih povsem enako odlična. Mogoče celo za odtenek bolj idilična, saj sneg na strehah in leden sveče, ter zasnežena okolica, vlijejo čar, ki ga drugje primanjkuje. Sprehod po ulicah zimskih središč je temu primerno čaroben.

Avstrija je med Slovenci znana in priljubljena smučarska destinacija.

Smučanje v avstriji

Smučanje v Avstriji je pomembna dejavnost

Smučanje v Avstriji je pomembna dejavnost , ki državi prinaša pomembne koristi.

Koristi, ki jih smučanje v Avstriji prinaša so mnogotere in raznovrstne. smučanje v Avstriji . Užitki belih strmin v prvi vrsti nagradi vse, ki sodelujejo v poslu, ki ga smučanje v Avstriji prinaša. Pri tem gre za na eni strani vrhunski šport, na drugi pa turizem. V veliko primerih smučanje v Avstriji se združita tako vrhunsko smučanje kot turizem. Primer, ko smučanje v Avstriji združi turizem in vrhunsko smučanje so smučarske tekme na najrazličnejših ravneh. Smučanje v Avstriji je pomembna panoga. Snežne strmine, ki vabijo in privabijo turiste z praktično vseh koncev sveta so nič kaj drugačne kot Slovenske vendar bistveno bolje izkoriščene. Zanimivo pri tem je, da je večina objektov dobro izkoriščena tudi v času ko zimska odeja skopni. Poletni turizem namreč Avstrijci v mnogih primerih združijo z objekti, ki so uporabni pozimi oziroma v zimski sezoni.

Smučanje v Avstriji poteka na več ravneh, vseh smučišč pa je ogromno. Nekaj jih je v bližini Slovenije, ostala pa so razporejena po praktično vsej državi. Izjema je vzhodni nižinski del, kjer pogojev za smučanje ni. Pomemben del smučanja v Avstriji predstavljajo tudi smučarska tekmovanja na različnih ravneh. Od vrhunskih, svetovnih tekmovanj, pa do tistih, kjer se uveljavljajo mladi talenti,kateri bodo čez nekaj let krojili vrh svetovnega smučanja. Tekmovanj na vseh ravneh je veliko, posebno mikavna za obiskovalce so vrhunska tekmovanja na svetovni ravni, ter zahtevnejša na visoki nadmorski višini. Strah, pogum drznost, nevarnosti in dobro tekmovalno vzdušje in navdušenje ob progi vabi mnoge obiskovalce. Tekmovanja se prelevijo v prave smučarske praznike, kjer je samo tekmovanje osnova, vse ostalo pa dodana vrednost smučarskega tekmovanja. Dodana vrednost smučarskega tekmovanja se kaže v turizmu, ter vseh z njim povezanih dejavnosti. Smučanje v Avstriji je dobičkonosen posel, katerega bolj ali manj uspešno posnemajo praktično vsi.

Preverite najboljša smučišča v Avstriji tukaj