Arhiv Značk: televizija

Hbo, najbolj priljubljen filmski program

Hbo je svetovno najbolj priljubljen filmski program.

Filmski program Hbo nudi gledalcem na ogled filme, priljubljene serije, ekskluzivne dogodke in koncerte, zanimive dokumentarce. Predvsem pa Hbo slovi kot filmski program brez reklam. Pika na I Hbo programu so podnapisi v slovenskem jeziku. Televizija se je v primerjavi z desetletjem v preteklosti dodobra spremenila. Na voljo je veliko več programov in vsebin, spremenila se je tudi kakovost slike in zvoka. Vendar je za mnoge napredek predvsem v količini, kakovost mnogi pogrešajo. Televizija danes v veliki meri tekmuje s spletom ter raznimi spletnimi viri informacij. Splet ponuja številne prednosti, zato se mnogi odločajo za ogled izključno njegovih vsebin. Predvsem so to mlajše generacije, ki so praktično odrasle s spletom. Pri starejših generacijah je navezanost na splet manjša, ker so bil vir informacij v njihovi dobi odraščanja televizija, radio in tisk. Dober kompromis med spletom in klasičnimi televizijskimi programi nudi Hbo. Odločitev za spremljanje vsebin preko spleta je velikokrat vsebina svežega datuma. Pri klasičnih programih za razliko velikokrat lahko opazimo, da je vsebina že nekoliko zastarela, včasih za današnje čase celo pretirano zastarela. Z Hbo programom imamo na drugi strani tudi prednost pred spletom, saj si lahko premierno ogledamo filme skoraj vsak dan v mesecu. Filmi pri tem niso zgolj z druge strani Atlantika, ampak gre tudi za filme iz stare celine ter drugih delov sveta. Poleg filmov so premierno na ogled tudi številne humoristične serije ter drugi programi. Z zvokom in sliko pa so gledalci prisotni pri številnih svetovno pomembnih in odmevnih dogodkih. Mnogim že premiere filmov, serij ter ekskluzivno spremljanje dogodkov odtehta množico drugih programov. Konec koncev lahko človek v določenem trenutku spremlja zgolj en program, zato je takrat pomembno imeti čim bolj aktualen in dober program.

Hbo filmski program izberejo predvsem ljudje, ki dajejo prednost kakovosti pred količino.

Najboljše risanke, ogleda vredni animirani filmi

Najboljše risanke so animirani filmi z najrazličnejšo vsebino.

Mnogim so najboljše risanke iz otroštva spomin na otroške dni, šolska leta in na splošno otroštvo. Enako si bodo najboljše risanke v prihodnosti zapomnile današnje generacije ter vse naslednje generacije. Razlika med generacijami je predvsem v ponudbi, ki je danes neprimerno bolj pestra. Pred nekaj desetletji so bile najboljše risanke na sporedu v določenem terminu ter velikokrat zgolj risanka ali dve. Nekaj več sreče in ponudbe so imeli otroci na obmejnih območjih, kjer so si lahko ogledali tudi najboljše risanke sosednjih dežel. Teh je bilo več, predvsem pa so bile v marsičem drugačne. Postopoma se je ponudba izboljšala tudi v naši deželi, najboljše risanke so velikokrat aktualne in sinhronizirane. Danes so otrokom risanke na voljo praktično vedno, s tem imajo na voljo zabavo ob najbolj primernem terminu. Najbolj primeren termin določajo starši ali vzgojitelji, ki poskrbijo za pravo mero učenja in zabave. Zaradi zelo pestre ponudbe je mogoče tudi določiti selekcijo ter odločiti najboljše risanke za otrokovo zabavo in po potrebi tudi vzgojo. Risanke imajo namreč zelo različno vsebino in dodano vrednost. Nekatere predstavljajo sanjski svet in domišljijo, druge pa imajo bolj vzgojno in realistično vsebino. Vzgojna in realistična vsebina otroke nauči mnoge življenjske resnice ter dejstva, ki bodo v času odrasle osebe postale nekaj vsakdanjega. Z bolj vzgojno in realistično vsebino lahko dobijo otroci predstavo o določenem poklicu, dejavnosti in drugih življenjsko bolj ali manj pomembnih zadevah. Poleg vsebine je zelo pomemben termin, ki mora najbolj ustrezati za starše primernemu času zabave. Otroci s tem najbolje izkoristijo svoj čas, ki mora poleg obveznosti nuditi tudi razvedrilo. Dobre risanke poskrbijo tudi za dobro motivacijo pri doseganju učnih dosežkov ter dosežkov na drugih področjih otrokovih aktivnosti.

Najboljše risanke so tiste z najprimernejšo vsebino ter na sporedu v najbolj primernem terminu po presoji staršev ali vzgojiteljev.

https://www.t-2.net/novice/top-risanke-za-solarje

televizija, prosti čas, slika

3d televizija postaja dostopna

3d televizija ni več velika novost , ampak postopoma postaja vedno bolj dostopna.

Svoj čas je bila 3d televizija prava revolucija , danes postaja vsakdanjik. V tem pogledu se 3d televizija mnogim napravam, ki jih poznamo iz preteklosti. Enako kot danes 3d televizija so bili najprej velika novost in revolucija, čez čas pa so postali samoumevni predmeti vsakega doma. Brez njih si vsakdanjika nismo mogli predstavljati. Pred časi je bil tako kot 3d televizija najprej velika novost, potem pa vsakdanjik videorekorder. Najprej so videorekorder imeli predvsem naši severni in zahodni sosedje. Pri nas so bili redkost. Tisti redki videorekorderji so bili dragi ali pa na takšen ali drugačen način prepeljani čez mejo ter na ta način bolj dostopni. Postopoma se je njihovo število namnožilo, tako, da so postali dostopni tudi pri nas. Danes so že preteklost, počasi jih bomo iskali le še v starinarnicah. 3d televizija doživlja povsem enako usodo, le da je do množičnosti še kar nekaj časa ostalo. Na trgu je 3d televizija prisotna nekaj let. Takrat so na prodajne police začeli prihajati prvi primerki. Bili so še razmeroma preprosti in niso nudili takšne lastnosti, kot jih nudijo njihovi aktualni nasledniki. Posebnost, ki jo ima sodoben televizor je način prikazovanja slike oziroma vsebino, katero gledalec izbere. Za razliko od klasičnih televizorjev za gledanje potrebujejo pripomoček. Brez pripomočka je gledanje nemogoče. Gledanje je nemogoče predvsem daljših vsebin. Slika brez pripomočka je tudi moteča in meglena. Odločitev za sodoben televizor je vsekakor zahtevna. Podobno, kot pri drugih napravah, je dostopnost odvisna od novosti in aktualnosti. V primeru, da želi imeti kupec novost in aktualnost takoj, se bo sprijaznil z višjo investicijo, ter mu bo na svoj način sprejemljiva.

Sicer pa se lahko pridruži bistveno večji množici kupcev, ki se zaveda, da bo investicija čez čas, ko 3d televizija ne bo več tako aktualna, bistveno nižja.

Več informacij