Arhiv Značk: sprostitev

Razvajanje v dvoje, prijetno doživetje na Rogli

Razvajanje v dvoje omogoča prijetno doživetje.

Ponudba razvajanje v dvoje obsega nočitvi v dvoposteljni sobi zdrav zajtrk ter zajtrk za razvajanje s postrežbo sobi, večerjo z regionalnimi jedmi, kulinarično razvajanje s kozarcem penine, neomejeno kopanje v bazenu, vstop v Wellness center, kopeli, sproščujočo masažo ter druge storitve centra. Našteto je še toliko prijetnejše doživetje, zaradi izjemnega okolja Rogle. Nahaja se na južnem delu predalpskega hribovja Pohorje, razteza se med Dravo ter Dravsko-Ptujskim poljem. Naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center Rogla nosi ime po vrhu, na katerem so v tridesetih letih dvajsetega stoletja postavili razgledni stolp iz lesene konstrukcije. V petdesetih letih dvajsetega stoletja, ga je zamenjal naslednik iz jeklene konstrukcije. Na vrhu stolpa je mogoče razvajanje v dvoje z pogledom iz najvišje točke Pohorja. Izleti v okolico so za mnoge obiskovalce prijetna sprostitev v vseh letnih časih. Poleti je na Rogli mogoče razvajanje v dvoje v prijetnem gorskem zraku, temperatura tudi v poletnih mesecih komaj preseže dvajset stopinj Celzija. Kar je proti vročini v dolini pravo razvajanje v dvoje samo po sebi že zaradi bistveno bolj znosnih temperatur. V jesenskem in pomladnem času je mogoče doživeti sproščujoč prehod v hladnejši ali toplejši del leta. Prehodno obdobje lahko razvajanje v dvoje izkoristi za okrepitev imunskega sistema, ki bo kmalu izpostavljen izzivom novega letnega časa in spremenjenih vremenskih razmer. V zimskem času je razvajanje v dvoje lahko popestreno z aktivnostmi na smučarskih terenih ali ob njih. Na smučarskih terenih je mogoče smučati, teči na smučeh, deskati, ob smučarskih terenih pa so možni izleti v naravo, kapljanje ter razne druge aktivnosti. Naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center je dobro povezan s sodobnimi prometnicami, zato je potovanje hitro in enostavno v vseh letnih časih. Priložnost zato velja izkoristiti ob vsakem prostem terminu, ki nam je na voljo.

Razvajanje v dvoje je priložnost za počitek, sprostitev ter krepitev zdravja.

https://www.rogla.eu/si/paketi/namestitvena-ponudba/988/gorsko-razvajanje-v-dvoje

Razvajanje za dva je zdravju koristno

Razvajanje za dva je zdravju koristno ter prispeva k večji kakovosti življenja.

Razvajanje za dva poskrbi za boljšo kakovost življenja, naravno-klimatsko zdravilišče in rekreacijski center Rogla je idealen kraj za takšne priložnosti. Mogoče si je zamisliti bolj aktivno ali bolj ležerno razvajanje za dva. Rogla se nahaja na južnem delu Pohorja, vsem obiskovalcem nudi razgled z najvišje točke alpskega predgorja. K temu presežniku pripomore trideset metrov visok stolp, ki je obiskovalcem razgled nudi že od tridesetih let enaindvajsetega stoletja. Nadmorska višina je pri tleh tisoč petsto sedemnajst metrov, dodatnih trideset metrov predstavlja najvišjo razgledno točno Pohorja. V petdesetih letih enaindvajsetega stoletja je lesen stolp zamenjal jekleni, danes je zato razgled z njega še bolj varen. Razgled s stolpa seže do Julijcev, Visokih in Nizkih tur ter na številne bližnje in bolj oddaljene gorske vrhove. Do stolpa vodi označena pot, izhodišče je hotel Planja. Dva kilometrov dolga pot je nezahtevna, pravi sprehod za ljudi vseh starosti. Hotel Planja lahko nudi razvajanje za dva tudi na številne druge načine. Nahaja se v glavnem hotelskem kompleksu na Rogli, pod svojo streho nudi izbiro neštetih možnosti dobrega preživetja prostega časa. Aktivno razvajanje za dva lahko poteka pod streho hotela ali na prostem. Pod streho hotela je razvajanje za dva lahko kopanje v hotelskem bazenu, tretmaji in masaže v wellnes centru, savna, plavanje v bazenu in številne druge možnosti. V okolici ima aktivno razvajanje za dva možnost smučanja, deskanja, teka na smučeh, kapljanja in drugih aktivnosti v zimskem času. Kopni deli leta nudijo odlične pogoje za kolesarjenje, nordijsko hojo, pohodništvo ter razne druge aktivnosti. Kulinarično razvajanje za dva omogoča ekipa kuharskih mojstrov, ki pripravlja tradicionalne jedi na sodoben način. Lahko pa izpolni tudi vsako drugo željo obiskovalcev, ki prisegajo na najrazličnejše prehrambne tradicije in navade.

Razvajanje za dva je dobra ideja za popestritev življenja.

Šolske počitnice izkoristimo prijetno s koristnim

Šolske počitnice so čas oddiha in sprostitve.

Vsi učenci šolske počitnice žal ne morejo v polnosti uživati, ker imajo neporavnane šolske obveznosti . Ostali pa imajo bolj ali manj proste roke izbire. Šola predstavlja prvo strokovno organizirano in nadzorovano izobraževanje ter pridobivanje znanja. S tem pridobimo osnovno znanje, ki ga koristimo vse življenje. Šolanje se kasneje nadaljuje na različnih stopnjah s pridobivanjem različnih znaj in nazivov. Šolanju šolske počitnice zelo koristijo, saj se za različne termine izobraževanje prekine. Najdaljše so poletne počitnice, ki trajajo več kot dva meseca, med šolskim letom pa imamo več drugih različnih terminov prostih dni. V javnosti najbolj poznamo jesenske, zimske in prvomajske počitnice. Jesenske počitnice začnejo približno dva meseca po začetku šolskega leta, imenujemo jih tudi krompirjeve počitnice. Krompir ima v naših krajih bolj postransko vlogo, večji pomen pa v deželah iz katerih naziv izvira. V naše kraje se je krompir prišel po ukazu Marije Terezije, ki je leta tisoč sedemsto sedeminšestdeset izdala ukaz o sajenju krompirja. V Evropo je krompir prišel dve stoletji prej iz Amerike, zgodovina krompirja pa je bogatejša v Južni Ameriki. Peru se lahko pohvali z dva in pol tisočletja staro tradicijo. Ukaz o sajenju krompirja v začetku druge polovice osemnajstega stoletja temeljil na njegovi nizki ceni ter želji po zmanjšanju lakote. Pobiranje krompirja je opravilo, ki ga ročno opravlja večje število ljudi. Več kot je ljudi, prej je krompir pobran. S tem namenom so uvedli krompirjeve šolske počitnice, da so staršem pri pobiranju krompirja pomagali otroci. Novoletne šolske počitnice začnejo ob Božiču ter trajajo do Novega leta. Prvomajske šolske počitnice so v Sloveniji združen termin med dvema praznikoma. Začnejo se na Dan upora proti okupatorju ter trajajo do zaključka Praznika dela. Kar pomeni šolske počitnice dolge teden dni.

Šolske počitnice dopolnjujejo številni prazniki, kot so Prešernov dan, slovenski praznik kulture ter drugi prazniki.

http://www.skifun.si/koledar-solskih-pocitnic-2016-2017-za-osnovne-in-srednje-sole.htm