Kateri plašči za kolesa so najboljša izbira?

Kolo je pomembno prevozno sredstvo, ki ga uporablja izjemno veliko število ljudi. Že skoraj vsak posameznik, ene glede na leta, ima svoje kolo. Tudi otroci, ki so komajda shodili, ga lahko že imajo. Na trgu namreč lahko dobimo kolesa za vse starosti in vse namene.

 

Ne glede na to, kakšne vrste kolesa uporabljamo, pa je pomembno, da so tudi plašči za kolesa primerno izbrani. V nadaljevanju si bomo ogledali, na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo plašče za kolesa.

 

V prvi vrsti je pomembna dimenzija

 

Plašči za kolesa morajo biti najprej primerno veliki, torej moramo paziti na njihovo dimenzijo. Vemo, da nobeno kolo ni kupljeno, ne da ne bi že imeli plaščev na platiščih. Torej, stvar je zelo enostavna: če kupujemo nove plašče, samo prevrimo, kaj je pisalo na starih. Če se z njih ne da razbrati dimenzije, je najbolje, da ga odnesemo kar v trgovino, saj bo prodajalec že vedel, kakšna dimenzija bo prava.

 

Kolesarski plašči in njihova sestava

 

Plašči za kolo so označeni kot tehnično dovršeni izdelki, ki so sestavljeni iz ležišča, ohišja in gume. Za ležišče je značilno, da predstavlja rob plašča in stičišče z obročem. Narejen je na način, da se zatakne ob rob obroča. Kot tak nam omogoča , da se plašč ne sname. Plašči za kolesa so različnih debelin in imajo različni profil gume. To nam omogoča, da izberemo plašč, ki je idealen glede na podlago. Tudi cena je odvisna od vrste gume, blagovne znamke in velikosti.

 

Kakšne plašče izbrati za gorska kolesa?

 

Na trgu lahko izbiramo med številnimi plašči za kolesa. Izbira je izjemno bogata, še posebej pa tista, ki je povezana s prodajo gorskih koles. Izjemno veliko izbire je tudi v spletni trgovini, ki se ukvarja s tovrstno prodajo.

Triatlon za vsestransko aktivne

Triatlon je športno tekmovanje v treh različnih disciplinah.

Zato je triatlon primeren za vsestransko aktivne športnike in rekreativce. Športno tekmovanje vsebuje plavanje, kolesarjenje ter tek. Plavanje, kolesarjenje in tek niso klasične izvedbe, ampak so prilagojeni triatlon tekmovanju. Pri plavanju je izrazitejša obremenitev rok, kot z nog. Ker na ta način tekmovalci hranijo moč nog za kolesarjenje, ki sledi plavanju. Obremenitev pri kolesarjenju je ravno obratna kot pri plavanju: obremenjene so noge, roke praktično počivajo. Poleg tega obstajajo številne druge razlike v plavanju, kolesarjenju in teku, v primerjav z klasičnim plavanjem, kolesarjenjem ter tekom. Športna aktivnost poteka neprestano, zahtevane razdalje pa so različne. Sprint razdalja zahteva sedemsto petdeset metrov plavanja, dvajset kilometrov kolesarjenja ter pet kilometrov teka. Olimpijska razdalja, imenovana tudi mednarodna ali standardna zahteva tisoč petsto metrov plavanja, štirideset kilometrov kolesarjenja ter deset kilometrov teka. Srednja triatlon razdalja, imenovana tudi polovična ali dolga razdalja zahteva tisoč devetsto trideset metrov plavanja, devetdeset kilometrov kolesarjenja ter preko enaindvajset kilometrov teka. Najdaljša ali dolga triatlon razdalja zahteva tri tisoč osemsto šestdeset metrov plavanja, sto osemdeset kilometrov kolesarjenja ter dvainštirideset kilometrov teka. Najdaljšo triatlon razdaljo z drugo besedo imenujemo tudi polna, ultra ali ironman razdaljo. Oprema je vsaj v osnovi razmeroma preprosta : plavalna obleka, dirkalno kolo in oprema za tek. Zelo poenostavljeno : kopalke, kolo in tekaške copate. Dejansko pa je oprema za triatlon zelo zahtevna izbira. Kolo je daleč najdražji rekvizit, njegova cena je lahko zelo različna. Najdražja kolesa zahtevajo investicijo primerljivo z novim avtomobilom, začetniki lahko izberejo bistveno bolj dostopne in osnovne modele. Plavanje in tek zahtevata bistveno manjšo investicijo. V vsakem primeru pa je investicija odvisna od razdalje tekmovanja. Krajše razdalje imajo drugačne zahteve kot daljše razdalje. Veliko vlogo igra tudi samo tekmovanje, njegov čas, vreme ter druge značilnosti na samem prizorišču tekmovanja.

Triatlon je športna disciplina, ki tekmovalce preizkusi v neprekinjenem plavanju, kolesarjenju in teku.

https://www.tomassport2.si/

Triatlon, odlična odločitev

Triatlon je odlična odločitev za tako popolne začetnike ter za vse že aktivne športnike oziroma rekreativce.

Med športi je triatlon posebnost, rekreativni športniki imajo z njim možnost izboljšanja funkcionalnosti ter funkcij celotnega telesa. Posamezni športi te možnosti velikokrat nimajo, športniki in rekreativci si pomagajo kot vejo in znajo. Največkrat se odločijo za posebno vadbo v fitnes centrih, plavalnih bazenih ali kako drugače nadomestijo manjkajočo obremenitev telesa ter izboljšanje točno določene funkcije oziroma funkcionalnosti. Triatlon lahko to težavo elegantno reši, kolesarjem recimo ni potrebno posebej v fitnes obremenjevati s kolesarjenjem neobremenjene dele telesa. Pogosto pa je triatlon tudi logičen in zanimiv izziv športnikom, ki bi radi svoje znanje nadgradili. Tekači so lahko odlični, dosegli so svoje cilje ter ne želijo počivati na lovorikah. Idealna izbira je triatlon, saj svoje znanje več kot nagradijo ter imajo dodatne prednosti. Začetniki morajo dodatno trenirati tek, tekači pa imajo to področje že osvojeno. Potrebujejo zgolj dodatno izpopolnjevanje veščin plavanja in kolesarjenja. S temi športi so se lahko že seznanili, zato je nadaljevanje še toliko lažje. Kolesarjenje z majhno obremenitvijo recimo velja za odlično obliko regeneracije. Pri tem pedala ne vrtimo na vso moč, ampak dovolj za pospešitev procesa regeneracije. Na vsaki teki regeneraciji se kaj hitro utrne misel na triatlon ter nekoliko resnejše poganjanje pedal. Mnogim pa manjka zgolj en šport, saj dva že obvladajo ter imajo z njim dosežene rezultate. Tek in kolesarjenje sta pri mnogih rekreativcih združena, saj sta zelo posrečena izbira. Nekateri deli telesa so tako kompleksno zgrajeni, da jim odličen razvoj predstavljata oba športa. Tako se bolj napredni zavedajo pomena razvijanja telesa v popolnosti, plavanje je v takem primeru idealna izbira. Telo se zelo dobro razgiba ter pridobi na vitalnosti, postane z eno besedo bolj fit.

Triatlon je priložnost za vse aktivne, ki željo svojo dosedanjo športno pripravljenost izboljšati in okrepiti.

Več

Kakovostne tekalne steze Sole

Vse se začne pri dveh dejavnikih: to sta visoka kakovost in cenovna dostopnost. Medtem ko SOLE tekalne steze niso najcenejši izdelki na trgu, so eni najcenejših glede na svojo odlično kakovost. Še ena velika prednost opreme SOLE so radodarni garancijski pogoji podjetja; več o tem spodaj. Tekalne steze SOLE so primerne za predane tekače ali tiste, ki trenirajo in potrebujejo kakovostno napravo doma. SOLE je našel popolno ravnovesje med domačimi potrebami in ceno. Ker so steze cenovno dostopne za povprečnega potrošnika, tako niso nujno namenjene za fitnes centre, kjer so deležne mnogo več uporabe.
Cene tekalnih stez SOLE se razlikujejo glede na več dejavnikov. Če boste našli pravo razprodajo teh tekalnih stez, se lahko cena giblje med 900 do 3,000 evri. Tako SOLE spada v srednji razred po ceni. Kar boste po tej ceni dobili pa je visoka kakovost.
Tekalne steze SOLE so ena izmed najboljše opreme, ki jo boste našli za tak denar. Vključuje nekaj najboljših lastnosti, ki jih bo cenil vsak ljubitelj fitnesa.
Medtem ko imajo številne tekalne steze SOLE podobne lastnosti, je tu nekaj, kar lahko pričakujete od večine modelov, a za točne lastnosti preverite vsak model posebej.
Da omenimo le nekaj; tekalne steze SOLE imajo ekstra široko tekalno platformo. SOLE F63, na primer, ima tekalni prostor velikosti 20″ x 60″. To je večje od standardnih tekalnih stez in daje veliko prostora za udoben tek. Drugi modeli imajo celo večje tekalne površine. To lahko zadovolji tekače z daljšim korakom.
Še ena odlična lastnost tekalnih stez SOLE, ki jo lahko najdete pri SOLE F65, je “preprosto zložljiv tekalni krov.” Krov teh tekalnih stez se lahko navpično zloži, da se lahko hranijo in manj motijo prostor pri vas doma. Ponovna postavitev steze je izjemno preprosta in varna. SOLE vključuje preprosto ročico, ki sprosti krov in nato hidravlični bat, ki težek krov samodejno in varno spusti. Nimate skrbi, da velik, težek del opreme pade na vas!

Kilimanjaro, omogoča zdravo gibanje

Kilimanjaro je zagotovilo, da bo zdravo gibanje prineslo uporabniku odlične izkušnje.

V sodobnem času je zdravo gibanje postal pojem mimo katerega praktično ni mogoče iti. Srečamo ga na praktično vsakem koraku. Za svoje zdravje naredimo vse, zato se vedno več ljudi zaveda, kako pomembno je gibanje. Omogoča nam ga Kilimanjaro, ki ima s tem področjem bogate izkušnje. O tem so najbolj zgovorne same lastnosti. Gibanje človeku omogoča boljše delovanje vseh funkcij organizma, morajo pa biti zato izpolnjeni določeni pogoji. Ker se Kilimanjaro s področjem gibanja ukvarja dlje časa jih ne le pozna, ampak lastnosti zahtevam primerno neprestano izpopolnjuje. Napredek najhitreje opazimo s primerjavo dveh različnih generacij. Hitro bomo ugotovili, da so v novejše generacije vgrajena razna spoznanja, napredek in razvoj. Bolj kot je uporabnik zahteven, bolj do izraza pridejo omenjene lastnosti. Za začetnike in manj zahtevne uporabnike pa njihovim zahtevam primerno manj. Poznavanje zahtev je pri gibanju prav tako pomembno. Za specifične zahteve lahko Kilimanjaro zagotovi najboljše, na najboljši možni način se lahko prilagodi. Začetniki lahko dobro izberejo že v osnovni ponudbi, pomembno pri tem je, da se zavedajo svojih zahtev. Te so lahko specifične, namenjene izključno aktivnosti, ki predstavlja gibanje ali pa so splošne. Kar pomeni, da mu Kilimanjaro omogoča izvajanje več aktivnosti. Razlika je v tem, da so specifične v celoti pokrite in zagotovljene, pri splošnih pa je dosežen najboljši kompromis. Izbira je zelo odvisna tudi o tega, kaj je pripravljen žrtvovati in kaj ne med lastnostmi. Ker nudi Kilimanjaro dobre in napredne lastnosti so lahko tudi specifične dobro izkoriščene v različne splošne namene uporabe. Seveda ne v celoti, vendar v zadovoljivo velikem obsegu, ki omogoča širši spekter uporabnosti. S tem pridemo tudi do racionalnosti, katera je pri mnogih investicijah današnjega časa zelo pomembna, včasih odločilna lastnost.

Kilimanjaro je odlična izbira za zelo različne zahteve ter zelo raznolike uporabnike.

Nike, gibanje je zdravo

Nike omogoča zdravo gibanje .

Človeku je gibanje prirojeno med sposobnosti, da se dejansko premakne pa je potrebna volja, koristi tudi dobra motivacija ter splošna usmerjenost k doseganju in izpolnjevanju ciljev. V osnovi je to dovolj, današnjemu času primerno pa je treba dodati še ustreznost, katero lahko Nike zagotavlja vsakomur. Ponudba na trgu je ogromna, zato je nesmisel biti zadovoljen z osnovnimi lastnostmi, če imamo lahko individualno ustrezno za praktično enako investicijo. Gibanje lahko poteka na različnih površinah, posledično so drugačni vplivi na človeka oziroma njegov organizem. Različne površine so lahko bližnji gozd, lahko je dvorana, stadion, ulica ter druge površine. Za vse ima Nike ustrezno ponudbo, treba jo je le izbrati. Nesmisel se je ubadati z vprašanjem, zakaj je določena oseba izbrala prav gozd, ulico, dvorano, stadion ali drugo površino za svoje gibalne aktivnosti. Razlogi so velikokrat sila preprosti, vendar pri izbiri nepomembni. Izbrati mora površini primerno, ker vsaka površina nudi svoje vplive. Če pogledamo zgolj podlago, vidimo vso različnost vplivov. Ker se Nike tradicionalno ukvarja z razvijanjem vedno novih in naprednejših modelov, je vsa raznolikost dobro prepoznana. Podlaga vpliva na vse pri gibanju udeležene dele telesa kot so sklepi, vezi in druge. Vpliv lahko opazimo tudi sami : podlaga je lahko bolj mehka oziroma bolj trda, vse pa se prenaša na organizem. Ustreznost, ki jo Nike lahko zagotavlja je v tem primeru izbrati primerno površini na kateri bo največji obseg gibanja izveden. Če je to gozd, primernost značilnostim gozdnih površin oz. ulici, stadionu ali telovadnici primerno. Dileme, ki pri tem nastanejo so največkrat posledica različnih površin. Torej oseba se lahko giba v gozdu ali na ulici, odvisno kako ji čas dopušča. Za obe površini ima Nike specifične modele, kompromisi so po navadi zmes prilagojenih in manj prilagojenih tehničnih ter drugih lastnosti športne opreme.

Nike lahko vsakomur ponudi zgolj najboljše.

http://www.hervis.si/store/brand/1_105

Spodnje perilo, zahtevna izbira

Spodnje perilo je zahtevna izbira .

Že dolgo časa ni spodnje perilo zgolj kos blaga , ampak veliko več. Pri izbiri se med seboj soočata okus in materiali, izvedba z uporabnostjo, prisotnih je pa še veliko drugih dilem. Materiali v veliki meri vplivajo na počutje ter zdravje. nobena skrivnost ni, da smo na točno določen material navajeni, dobro počutje pa želimo ohranjati. Posebno to velja za aktivne osebe, ki veliko gibajo. Zanje je spodnje perilo posebno pomembno. Bolj kot so aktivni, daljši kot je njihov trening ali nastop, bolj pomembno je izbrati najboljše. Pri aktivnih rekreativcih je pomembno, a spodnje perilo čim bolje in čim hitreje vlago nastalo pri gibanju prenese na zunanji del oblačil. Pomembno pri tem je imeti vsa oblačila sposobna prenosa vlage na zunanji del. Sicer pride lahko pri več plasteh do zapore, ki jo ustvari kos blaga oziroma oblačilo, ki nima ustreznega materiala. Zato nam ne spodnje perilo ne vsi ostali deli oblačila ne koristijo. Zato je potrebno imeti celotno športno garderobo opremljeno s tako lastnostjo. Občutek, ki ga nudi športna garderoba se velikokrat prenese v uporabo za druge namene. niso redke osebe, ki spodnje perilo z dobrim odvajanjem vlage na zunanjo stran, želijo imeti tudi sicer na sebi. Občutek suhosti je zelo pomemben, posebej za ljudi, ki v prostem času ali profesionalnem življenju veliko hodijo, so izpostavljeni vročini oziroma imajo pogosto zahtevo po odvajanju vlage na zunanjo stran. Poleg blaga je pri takšnem perilu pomembna izvedba, ki je na splošno bolj zračna in omogoča boljše počutje. Material je mehek in neagresiven. Naštete in številne druge lastnosti so namenjene uporabi pod veliko obremenitvijo dlje časa. Zato pa je uporaba z manjšimi obremenitvami toliko boljša in ima uporabnik temu primeren občutek.

Spodnje perilo s sposobnostjo odvajanja vlage, ter dobro zasnovo, bo želel uporabljati prav povsod.

http://www.nama.si/oddelki/perilo

Nogomet, pomembna postranska zadeva

Nogomet je pomembna postranska zadeva .

To velja za našo deželo, evropske dežele, dežele latinske Amerike ter nekatere druge predele sveta. Obratno je nogomet v ZDA, Kanadi, Avstraliji ter mnogih drugih deželah deležen bistveno manjše pozornosti. Gre za moštveno igro, pri kateri je cilj igre žogo poslati v nasprotnikov gol. Igralna površina obsega igrišče v obliki pravokotnika, razdeljeno je na dve enaki polovici, na sredi krajših stranic sta gola. Nogomet traja dvakrat po petinštirideset minut, ekipi ob polčasu zamenjata igralni površini. Z drugo besedo, spremeni se smer napadanja nasprotnikovega gola, lahko bi rekli, da igrajo v nasprotni smeri. S tem da nogomet enake možnosti obema ekipama. Na igrišču igra enajst igralcev v vsaki ekipi, eden izmed njih je vratar. Ta je hkrati edini igralec, ki se lahko dotika žoge z tako nogami, kot rokami. Vsem drugim igralcem je prepovedano igrati z rokami oziroma dotikati se žoge z rokami. Igra z roko za nogomet velja kot najstrožja kazen, nasprotnik ekipe igralca, ki je igral z roko ima pravico do prostega strela. Pri tem ima možnost doseči gol neovirano z izvajanem prostega strela. Neovirano pomeni, da med njim in nasprotnikovim golmanom ni nobenega igralca ali druge ovire. Med streljanjem enajstmetrovke izvajalca tudi ne sme nihče ovirati. Zmago pridobi ekipa, ki doseže več zadetkov ali golov. V primeru, da nogomet doseže izenačeno število golov ali nobena od ekip ne zadene gola je tekma izenačena. Takšen, neodločen rezultat je mogoč zgolj v točno določenih primerih, sicer pa obstajajo tekme na katerih je preprosto potrebno dobiti zmagovalca. V tem primeru se tekma ob neodločenem rezultatu ali rezultatu brez zadetkov po regularnem delu podaljša. Če v podaljških ni doseženega zadetka oziroma nima ena od ekip več zadetkov kot druga, sledijo prosti streli. V izjemni primerih zmagovalca po neodločenem izidu ali izidu brez zadetkov določi žreb.

Nogomet je priljubljen šport.

Spodnje perilo, vrhunsko udobje

Spodnje perilo skrbi za vrhunsko udobje .

Zagotavljati vrhunsko udobje je posebno zahtevno ob povečanih obremenitvah uporabnika, tem zahtevam lahko ustreže zgolj najboljše spodnje perilo. Ob zahtevah za udobje pod večjimi obremenitvami se največkrat daje poudarek na tem, da je zagotovljena suha koža tudi v času intenzivnega znojenja. To sposobnost pridobi spodnje perilo z obdelavo, materiali in izvedbo. Večni problem vsake povečane obremenitve je znojenje. To je odziv organizma na povečane gibalne aktivnosti. Oseba se mora na te napore ustrezno odzvati, sama mora najprej piti ustrezno kakovostno tekočino v ustrezni količini. Drugi del ustreznega odziva pa odpade na spodnje perilo. Ker bo hidracija oziroma pitje tekočine konstantno skladno z zahtevami, bo znojenjem temu primerno. V primeru, da bi se pri gibanju nastala vlaga zadrževala na koži bi to privedlo do neudobja in drugih negativnih posledic. Na pomoč v tem primeru pristopi tehnologija materialov in izvedbo. Kakovostno spodnje perilo v tem primeru poskrbi, da se vlaga iz notranjosti prenese na zunanjo plast materiala. Za uporabnika je najbolj pomembno, da je notranjost oziroma notranja plast čim bolj suha. Kar z drugo besedo pomeni, da je njegova koža suha. S to lastnostjo je aktivno spodnje perilo prineslo na področje športa in rekreacije pomembno novost. Včasih moderne bombažne materiale so zamenjali sodobnejši in ustreznejši. Problem klasičnega perila je bilo v tem, da so se pore v tkanini napolnile z vlago, ki nastane ob gibanju. Ker je vlaga ostajala, to pomeni niz negativnih lastnosti. Koža rekreativca ali športnika v tem primeru ni gibala, na koži je občutil neprijeten občutek vlage, problem pa nastane tudi z nesposobnostjo uravnavanja telesne temperature. Ta občutek je mnogim znan, kot občutek pohlajenosti, zgodi pa se zaradi nesposobnosti zagotavljanja toplote. Ovira je v tem primeru premočeno perilo

Spodnje perilo je neviden, vendar pomemben, če ne kar ključen del garderobe pri povečani gibalni aktivnosti.

Adidas opremo izberimo pravilno

Adidas je mogoče izbrati pravilno za praktično vse različne želje in zahteve .

Pravilno izbrati Adidas pomeni zadostiti tako osebnim kot strokovnim kriterijem. Osebni kriteriji so osnovni, saj brez njih strokovni ne pridejo do izraza. Sestavljajo jih fizične lastnosti, ki so pri vsakem človeku praktično edinstveni. Nekaj podobnosti imamo sicer po genetiki med ožjim krvnim sorodstvom, druga podobnost pa je določena na podlagi znanih povprečnih fizičnih lastnosti populacije. Med ožjim krvnim sorodstvom se tako lahko prilegajo določena oblačila in obutev več osebam. Adidas je na tak način pogosta izbira . Povprečne fizične lastnosti so na drugi stani preoblikovane v informacije na podlagi katerih so oblačila in obutev večjih serij izdelana. To omogoča na eni stani ustreznost širšim množicam, na drugi strani pa to poceni izdelavo, posledično nam je blago bolj dostopno. V primeru, da bi Adidas izdelovali individualno, bi bila cena neprimerno višja, večinoma tudi bodisi nedostopna ali nezanimiva za nakup širših množic. Prileganje točno določeni osebi je lahko različna. Vsekakor moramo Adidas pred nakupom preizkusiti in ugotoviti ali smo izbrali pravilno ali je potrebno spremeniti načela izbire. prilagoditev je zelo pomembna, saj dobra rekreacija , trening ali nastop zgolj tako lahko doseže želene učinke. V obratnem primeru lahko pride do raznih poškodb. Strokovni kriteriji so pomembni pri specifičnih zahtevah. Gre za razne odklone od tako osebnih, kot splošnih kriterijev. Pogosti so za specifične športe, za specifične osebne lastnosti ter za druge specifične lastnosti. V svetu športa je Adidas prisoten že veliko časa, velikokrat gre za omogočanje vrhunskih dosežkov. Poznamo jih kot svetovne dosežke, ki so zaznamovali in še vedno zaznamujejo šport tako splošno, kot na področju določene športne panoge. Dolga prisotnost na številnih področjih pomni, da imamo v ponudbi bogate izkušnje na katere se lahko zanesemo.

Vemo, da je Adidas naša dobra izbira, ker imamo v izbranem skoncentrirane številne napredne funkcije.

http://hervis.si/store/brand/1_001