Kaj spada med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji

Našteti 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji je težko, pa ne zaradi tega, ker jih je premalo, ampak zato ker je Španija polna naravnih in kulturnih znamenitosti, pri čemer je ena bolj zanimiva od druge. Pri takšnih seznamih, ki naštevajo 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji, je težava v tem, da hitro izpustijo kaj, kar preprosto ne bi smeli spregledati. Španija je država, ki se razprostira na več kot pol milijona kvadratnih kilometrih in verjemite, da je na tem področju zelo veliko znamenitosti. Država leži na jugozahodu Evrope, Iberski polotok pa je znan predvsem po burni zgodovini in eni izmed najbolj raznolikih klimatskih področij v Evropi.

Nekaj od 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji se nedvomno nahaja v glavnem mestu Katalonije, to je v Barceloni. V Barceloni so lahko podrobno ogledate prekrasne rimske in srednjeveške ulice in četrti. V njih je še danes čutiti duh preteklosti in tradicionalne kulturne vzorce, ki še danes oblikujejo prebivalce tega fantastičnega mesta. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji lahko nedvomno uvrstimo Gaudijeve arhitekturne mojstrovine. Slednje je UNESCO uvrstil tudi na seznam svetovne kulturne dediščine. Med teh 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji spadajo Sagrada Familia, slavolok zmage, dolga ulica Rambles in nedvomno tudi Kolumbov spomenik.

Na ogled ostalih 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji se lahko odpravite v mesto Girona. To ni eno večjih španskih mest, je pa nedvomno eno izmed najbolj kulturno bogatih mest. V njej se nahaja slovita katedrala Santa Maria, ki ima prostrano stopnišče z devetdeset stopnicami. Mesto ima bogato zgodovino, ki se v čase Rima, ko je bila zgrajeno kot utrdba za zaščito pred mavrsko okupacijo. Seveda pa ne smemo pozabiti na glavno mesto Španije, Madrid. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji spadajo renesančne in baročne zgradbe, ki krasijo Madrid in privabljajo občudovalce iz celega sveta. Kraljeva palača je arhitekturna mojstrovina, ki si jo preprosto morate ogledati, če obiščete Madrid.

Če se odpravljate na ogled 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji morate za to izbrati tudi čim bolj primeren čas. V času novega leta je Španija oblegana s turisti in če vas to moti, potem si raje izberite kakšen drugi termin. V primeru, da načrtujete obisk v poletnih mesecih, potem ogled 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji združite še z obiskom plaž in poletnim kopanjem. Španija je polna znamenitosti iz različnih zgodovinskih in kulturnih obdobij, zato po njej potujte z odprtimi očmi. Na vsakem vogalu ulice se lahko nahaja nekaj, kar bi lahko uvrstili na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji.

Več poiščite tukaj

Aktivnosti in atrakcije, ki jih nudi Španija

Španija je obmorska država, ki leži na jugozahodu Evrope, zavzema večji del Iberskega polotoka, ki ga deli s Portugalsko na zahodu in Gibraltarjem na jugu. Na severovzhodu meji preko gorske verige Pireneji na Francijo in na žepno državico Andora. Kraljevina Španija vključuje Balearske otoke v Sredozemskem morju, Kanarske otoke v Atlantskem oceanu in mesti Ceuta in Melilla v severni Afriki. Ko odhajamo na potovanje, želi prav vsakdo med nami nekaj novega spoznati in seveda doživeti. Španija je dežala, ki je bogata z naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi in bogastvom, med katerimi so številne znamenitosti vpisane celo v UNESCO kulturno dediščino.

Bogata mesta in posamezne stavbe po celotnem ozemlju države skupaj tvorijo eno izmed najlepših in najbolj bogatih držav, kar se tiče svetovne kulturne dediščine. Španija je velika dežela, zato je težko izbrati najlepši kraj, a gotovo ne boste naredile napake, če boste obiskali katerega izmed mest, s katerimi je bogata Španija. Cordoba je mesto, ki ima več kot dva tisoč let staro zgodovino. V času Rimskega imperija je bilo mesto kulturni center, poseben pečat je dobila v obdobju Maurov, sledi katerih so dobro vidne še danes. Madrid je glavno mesto Španije, čeprav nima morja, ima prelepo modro nebo in Kraljevsko palačo, v kateri si lahko ogledate bogato notranjost in številne umetniške slike. Merida, Sevilla, Barcelona so mesta, ki imajo vsaka svojo bogato zgodovino, ter številne kulturne in zgodovinske znamenitosti. Vrtovi Jardines del Pazo de Marinán, prelep kompleks, ki leži v morskem zalivu Betanzos in na reki Mandeo, obiskovalce kar vabijo, da se sprehodijo po terasastih vrtovih. Za vstop vam ne bo treba vplačati vstopnine, park pa je odprt skozi celo leto. V Španiji lahko obiščete kar nekaj muzejev, v Barceloni boste recimo lahko obiskali Picassov muzej. Španija je dežela, ki jo je treba doživeti.