Arhiv Značk: printer za etikete

Printer za etikete vam bo olajšal tiskanje etiket

V vsakodnevnem življenju se ljudje poslužujemo različnih naprav, s katerimi si olajšamo svoje delo. Na tem področju se je tehnologija zelo razvila. Tako na trgu srečamo različne naprave, aparate in orodja s katerimi je naše delo bolj učinkovito, enostavno in lažje. Ena od takšnih naprav je tudi printer za etikete, s katerim je tiskanje etiket postalo enostavno.

Tiskanje etiket na klasičnih tiskalnikih je zelo zamudno. Najprej imamo veliko težav pri samem oblikovanju etiket. Pri tem smo običajno zelo omejeni tudi s samo obliko in velikostjo etiket. Sama kvaliteta tiska običajno na takšnih tiskalnikih ni takšna kot bi si želeli. Na drugi strani pa nam printer za etikete ponuja ravno obratno sliko.

Printer za etikete je povezan z računalnikom. S primernim programom oblikujemo željene etikete. Pri samem oblikovanju imamo veliko različnih možnosti oblikovanja. V program lahko na primer vnašamo tudi fotografije oziroma slike. Tudi kar se tiče same velikosti etiket, lahko izbiramo med različnimi velikostmi etiket, od najmanjših do nekoliko večjih. Etikete so lahko na rolah ali na polah, odvisno od njihovega namena uporabe.

Ko imamo enkrat v računalniškem programu oblikovano eno etiketo, je naslednji korak samo še ta, da nam printer za etikete natisne željeno število etiket. Tiskanje etiket je na tovrstnih printerjih izredno hitro in kvalitetno. Rezultat njihove visoke barvne ločljivosti so izjemno kakovostne etikete, ki jih lahko uporabljate tudi v profesionalne namene. Uporaba črnila je majhna, kar pomeni, da so stroški tiskanja bistveno manjši kot pa pri klasičnih tiskalnikih.

Ko nam printer za etikete natisne naše etikete, jih moramo samo še aplicirati na izdelke. Na kakšen način jih bomo aplicirali, je odvisno tudi od njihovega namena uporabe. Etikete za steklenice, konzerve ali drugo okroglo embalažo na primer lahko lepimo s polavtomatskimi napravami, ki jim pravimo etiketirke. Na drugi strani pa imajo samolepilne etikete lepilo, s katerim jih enostavno prilepimo na izdelek.