Arhiv Značk: pravo

odvetnik, ki pozna delovno pravo

Delovno pravo odvetnik dobro pozna

V današnjem času se vedno bolj odprto govori o perečem problemu – izkoriščanju delavcev za minimalni zaslužek. Čeprav naj bi bilo to področje urejeno, temu marsikje ni tako. Delovno pravo odvetnik dobro pozna, zato mora znati pomagati nekomu, ki se pri njem odloči poiskati pomoč, če misli, da so mu bile kršene pravice na delovnem mestu.

 

Najprej je dobro, da delovno pravo odvetnik razloži stranki, seveda na poljuden način. Stranka mora vedeti, kaj približno sploh piše v zakonih in odločbah ter katere osnovne pravice ima kot delavec oziroma delavka. V osnovi se delovno pravo deli na individualno in kolektivno. Prvo je namenjeno predvsem pravicam delavcev, drugo pa je bolj osredotočeno na razmerje med zaposlenim, zaposlovalcem in sindikati ter področju kolektivnih pogodb.

 

Najbolj pomemben člen pri posvetu je pogodba o zaposlitvi, ki ga lahko stranka pregleda skupaj z odvetnikom. V njej bi morale biti navedene vse pomembne točke, ki pred nevšečnostmi varujejo tako zaposlenega kot zaposlovalca. Najosnovnejše informacije v pogodbi so opis delovnega mesta, pravica do dopusta, minimalna plača, ravnanje ob morebitni odpovedi, varnost pri delu,… V večjih obratih načeloma s tem ni težav, lahko pa se pojavijo pri zasebnikih ali manjših podjetjih, ki pogodbe še vedno prikrojijo po svoje in zaposleni sploh ni pozoren na določene zanke. Sčasoma pa potem ugotovi, da je podpisal nekaj, s čimer se sploh ne strinja.

 

Če so vam bile kršene osnovne delavske pravice, si na spletu preberite, kako vas in vašo težavo opredeljuje delovno pravo, odvetnik pa je tisti, ki vas bo nato usmeril, kaj lahko storite v vašem primeru.

odvetniška pisana

Ko na delu potrebujete odvetnika

Danes se lahko človek zaposli že s 15. letom. Včasih pa so se lahko zaposlovali tudi že prej, kar je zaradi tedanjih razmer bilo to čisto razumljivo. Danes pa je čisto razumljivo in nič kaj spornega, če je ženska zaposlena na kakšnem takem delovnem mestu za katerega je včasih veljalo, da tam ni prostora za ženske. Omenimo pa lahko še tedanji nemogoč delavnik, ko so ljudje delali bistveno več ur na dan in celo tudi na noč. Sedaj kaj takšnega seveda ni več dopustno.

Tedanji in sedanji časi se glede zaposlovanja in pravic delodajalca ter delojemalca kar močno razlikujejo. Da pa so se razmere iz tedanjih časov izboljšale, pa je bilo potrebnih kar nekaj sprememb na področju delovnega prava. Vendar pa se kljub temu še danes dostikrat pojavljajo problemi kot so izkoriščanje in raznorazno kršenje delovnih pogodb.

V kolikor ima kdo izmed vas bralcev kakšen tak problem, vam svetujemo, da ukrepate čimprej, saj se lahko ta problem le še stopnjuje in zavlačuje, vi pa ste le še bolj in bolj pod stresom, kar pa dokazano res ni dobro za vaše zdravje! Zatorej le pogumno in kliknite na naslednjo povezavo: »delovno pravo odvetnik« ali pa: »odvetnik Ljubljana« in takoj boste našli pomoč, ki jo potrebujete. Le-ti odvetniki so namreč zelo specializirani na tem področju in vam tako lahko pomagajo za katerikoli problem v zvezi z vašo zaposlitvijo – tako v primeru, če ste delodajalec kot v primeru, če ste delojemalec.