Prvomajski izleti letnika 2017, prijeten dopust

Prvomajski izleti 2017 so lahko prijeten dopust.

Pravi dopust so prvomajski izleti letnika 2017, ker državni prazniki omogočajo skoraj teden dni odsotnosti od delovnih obveznosti. Več ali manj odvisno od vsakega posameznika posebej. V mnogih primerih so prvomajski izleti skrbno načrtovani v začetku leta 2017, z izbiro ustreznega termina ter njemu primernih dela prostih dni. Tako se prvomajski izleti letnika 2017 lahko tudi razširijo na teden dni ali dva tedna. S tem pa dobimo možnost, za potovanja tudi na najbolj oddaljene konce sveta. Pri potovanjih na oddaljene destinacije je priporočljivo, da so prvomajski izleti leta 2017 dodobra proučeni tudi z vidika vremena, podnebja in drugih značilnosti želene destinacije. Tuja območja ne poznamo tako kot domača, vremenske razmere in značilnosti so lahko za nas povsem nova izkušnja. Z pridobitvijo koristnih informacij si zagotovimo, da bo ta izkušnja dobra in prijetna. Za domače kraje in nekoliko širše območje regije vemo, kakšno vreme nam prvomajski izleti letnika 2017 prinese. Ob morju lahko pričakujemo prve sončne žarke, ki naznanjajo poletno kopalno sezono. Najpogumnejši se že odločijo za skok v morje, drugi pa uživajo na plaži. V visokogorju je čisto drugačno vzdušje, najvišje ležeča smučišča omogočajo eno zadnji priložnosti za smuko. Na našem območju imamo celo možnost združitve morja in snega. Ob seveda ugodnih vremenskih razmerah, ki pa so bile v preteklosti že prisotne. Zjutraj se odločimo za smuko na slovenskem najvišje ležečem smučišču, popoldan pa se lahko kopanje v dobrih sto kilometrov oddaljenem Jadranskem morju. Med morjem in visokogorskimi smučišči je seveda še cela vrsta drugih možnosti in priložnosti. S postopnim dviganjem na višje ležeča območja, se nam nudijo tudi zelo različni naravni prizori. V dolini pomlad prej potrka na vrata, na višje ležečih območjih pa kasneje.

Kar smo videli v dolini pred mesecem dni, nam prvomajski izleti 2017 nudijo na ogled v višje ležečih območjih.

https://www.agencija-oskar.si/prvomajska-potovanja/

Sigiriya, kraljevska palača

Sigiriya je tropska otoška država , ki se nahaja jugovzhodno od Indije.

Na ta način je Šrilanka ter Sigiriya tudi najlažje prepoznana, med državami sveta. Velikokrat zasledimo ime otok cimeta , zaradi njegovega bogastva na otoku Šrilanka. Začimba cimet se pridobiva iz drevesa, ki ga latinsko imenujemo Cinnamomum zeylanicum. V prehrani koristi notranja posušena tanka plast skorje, kot prah ali zvite paličice. Kolonialni časi so predstavljali del zgodovine otoka, Sigiriya je priča bistveno starejše zgodovine. Večinsko prebivalstvo na otoku so Singalci, predstavljajo okoli petinsedemdeset odstotkov prebivalstva. Otok naseljujejo tudi Tamilci, Mavri, Malajci ter potomci zahodnoevropskih kolonistov. Singalci so na Šrilanko prispeli iz severne Indije v petem stoletju pred našim štetjem. Na otoku so se postopoma začela ustanavljati posamezna kraljestva, ki so vsako po svoje oblikovala prestolnice in vsakdanjik. Sigiriya je primer prestolnice na dvesto metrov visoki skali, do katere danes turiste vodijo stopnice. V preteklosti je bila skala težje dostopna, izbira pa s tem tesno povezana. Sigiriya je nastala kot zatočišče, ki si ga je izbral Kashyapa izbral na dvesto metrov visoki skali iz magme. Zatočišče si je uredil v kraljevskem slogu, ki ga je zaznamovala palača z namakalnim sistemom ter urejeno okolico okoli skale. Okolica je bila zgledno urejena, v njeni zasnovi lahko vidimo podobo mnogih današnji mest ulicami. Sigiriya je zgrajena sredi tropskega območja, ki ga preko leta pestijo obdobja pomanjkanja vode. Namakalni sistemi so nastajali tudi na drugih delih otoka, z namenom zagotavljanja vode v sušnih obdobjih. V ta namen so bile razsežne površine pretvorjene v zalogovnike vode, ki jih še danes na otoku najdemo in občudujemo. Mnogi so celo starejši kot Sigiriya, zato je njen namakalni sistem del obsežnega sistema. Lahko bi rekli tudi kulturnega bogastva ter priča obsežne graditeljske mojstrovine davnih prebivalcev tropskega otoka Indijskega oceana.

Sigiriya predstavlja dober razlog obiska osrednjega dela otoka Šrilanka.

Več

Indija, pisana dežela

Indija je dežela kontrastov .

Ta naziv si Indija zasluži na račun številnih razlogov. Verjetno najbolj očiten in hitro prepoznaven je različen geografski relief . Ta določa različna podnebja, kar vpliva na človeka, ki tam živi ter vse njegove aktivnosti preteklosti in sedanjosti. Kdor bi rad doživel raznolikost geografskega reliefa v vsej svoji polnosti, verjetno težko najde boljšo destinacijo. Na jugu se Indija spogleduje s tropskimi značilnostmi, na severu najdemo najvišje točke sveta. Potovanje med dvema skrajnostnima je zagotovo doživetje, ki ga velja izkusiti. Jug je poleg tega značilen po zgodovinskih templjih, tropskih gozdovih, ter otočjih Andaman in Nicoba. Na severu se nahaja Himalaja z najvišjimi vrhovi sveta, za tiste, ki se ne želijo ubadati s pohodništvom in alpinizmom, so doživetje že ceste, ki vodijo preko pet tisoč metrov visoko. Prestolnica New Delhi se nahaja v Indogangeški ravnici, pokrajino zaznamujeta vodotoka Ganga in Yamuna. Pokrajina je zanimiva zaradi zgodovine, v njej najdemo veliko svetovno znanih kulturnih in naravnih spomenikov. Zahodna Indija ponuja doživetje puščave Thar, kot tudi Bollywood in največje poslovno središče dežele. Vzhodna Indija je nasprotje zahodne, je manj razvita, vendar kulturno bolj bogata. Med tujci velja ta predel za najbolj prijaznega. Razteza se od gora do obale ter nudi izjemnost podnebnih razlik med posameznimi kraji. Vsak od predelov je zanimiv, če čas dopušča je verjetno najbolje obiskati vse. Vendar se je potrebno zavedat, da je Indija ena največjih držav na svetu. To praktično pomeni, da si moramo vzeti dovolj časa, če želimo doživeti vse raznolikosti. Lahko pa namesto te opcije izberemo obiske v več etapah, kar pomeni, da vsako leto obiščemo drugi predel. Ter tako postopoma, leto za letom, pridobivamo vtise o celotni deželi. Skupaj se vsi vtisi strnejo v nepozabno popotniško izkušnjo.

Indija je prostrana in raznolika dežela, ki omogoča doživeti raznolikosti bolje kot večina drugih destinacij.

https://www.agencija-oskar.si/indija/

ZDA, magična dežela

ZDA so magična dežela .

Od kolonialnih časov do danes zanimanje za ZDA ni pojenjalo. V časih, ko so pomorščaki iskali alternativno pot do Azije v zahodni smeri je bila to pustolovščina svoje vrste. Ob obali Afrike so se nahajali otoki, ki so pomenili konec znanega sveta, temu primero so jih tudi poimenovali. Dlje na zahod si najprej niso upali, kasneje pa je želja vseeno premagala strah. Odkrili so svet, ki ga danes deloma poznamo kot ZDA. Podobno kot takrat je tudi danes pomembno izbrati dober termin . Na vprašanje kaj je dober termin bi dobili praktično toliko terminov, kolikor je avtorjev. Združitev v najpogostejše odgovore, pa bi prineslo spoznanje, da si največ ljudi želi ZDA spoznati v poletnih mesecih. To je od junija, ko pravi poletni čas nastopi, pa do septembra, takrat se temperature postopoma približajo jesenskim. Temperatura v ZDA je sicer v veliki meri odvisna od destinacije. Dežela je prostrana, sega v Karibe na jugu, na severu pa se dotika najhladnejših delov zemeljske oble. Poleg tega obsega dežela tudi ozemlja izven Severno ameriške celine, kjer se nahaja večina ozemlja. Ta ozemlja imajo čisto svoje podnebne značilnosti, posebno to velja za otoke, ki se nahajajo sredi oceanov. Glede temperaturnih razlik, ki so v nekaterih primerih bolj v drugih pa manj izrazite, lahko pridemo do nekaterih izjemnih destinacij. Tako lahko toplejše dele ZDA obiščemo v času, ko je v našem domačem kraju vlada zima. Kar z drugo besedo pomeni, da odidemo na jug kot ptice jeseni. Takšne selitve niso značilne zgolj za živalski svet, tudi mnogi ljudje se zavedajo možnosti, ki jih ponuja prostrana dežela. V poletnih mesecih uživajo svežino predelov z zmernimi temperaturami, v zimskih pa si obratno izberejo predele, kjer je mogoče doživeti zimo v kopalkah.

ZDA so razred zase, ko govorimo o globalno razkošni pestrosti turistične ponudbe.

Uzbekistan, osnovni pojmi

Uzbekistan je celinska država v Srednji Aziji.

Država Uzbekistan šteje več kot osemindvajset milijonov prebivalcev. Današnja država Uzbekistan je nastala let tisoč devetsto enaindevetdeset, z odcepitvijo od nekdanje Sovjetske zveze. Sovjetska zveza je po drugi svetovni vojni združila množico različnih narodov in kultur na širokem azijskem območju. Danes države utirajo novo pot in si vsaka po svoje riše prihodnost. Uzbekistan meji na tri nekdanje članice Sovjetske zveze in sicer Kazahstan, Kirgizistan, Tadžikistan in Turkmenistan. Edina sosednja država, ki ne izhaja iz bivše Sovjetske zveze je Afganistan. Uzbekistan meji z Afganistanom na jugu, z Kazahstanom na severu in zahodu, z državama Kirgizistan in Tadžikistana vzhodu, na jugu pa meji z Turkmenistanom. Uzbekistan zaznamujejo pomembna vodna bogastva. Predstavljata jih dve večji reki ter manjši vodotoki. Večji reki sta Sir Darja in Amu Darja. Reki sta od najstarejših časov do danes predstavljali pomembna vira za življenje. Predstavljali sta hrbtenico drugi danosti, to so geografska lega. Geografska lega z vodnimi bogastvi je nudila možnost povezave med kraji Evrope, Azije in Afrike. V veliki meri je območje povezovalo različne kulture, države in narode na območjih Evrope, Azije in Afrike. Razlike med posameznimi obdobji so bile predvsem težišče moči in vpliva, ki se je skozi stoletja zgodovine spreminjal. Danes se Uzbekistan usmerja predvsem h koriščenju naravnih virov in kmetijstvu. Država vela za eno lastnico enega najpomembnejših virov zemeljskega plina. Poleg kmetijstva, ki v veliki meri nadaljuje gojenje tradicionalnih kultur iz časov Sovjetske zveze, se država vedno bolj zaveda pomena industrije. Danes se povečuje predvsem avtomobilski sektor. Veliko prihodnosti je tudi v turizmu. Država leži na ozemlju, ki ga je zaznamovala bogata zgodovina svetovnih dogodkov. Preko širjav centralne Azije so potovala različna ljudstva, na ozemlju centralne Azije so se dogajale pomembne bitke, snovale so se različne države in kulture.

Uzbekistan je v veliki meri turistom neznana dežela.

Velika Britanija, največji evropski otok

Velika Britanija je največji evropski otok, njegova površina znaša skoraj dvesto trideset tisoč kvadratnih kilometrov.

Leži na severu Atlantika, od Evropske celine je ločena s Severnim morjem ter Rokavskim prelivom. Otok je razdeljen na Anglijo, Wales in Škotsko. Geografsko je Velika Britanija zelo razgibana dežela. Jug in jugovzhodni del Otoka sestavljajo nižavje, nizko gričevje ter obalni pas. Gorati reliefi so značilnosti severozahoda Anglije, Škotske in Walesa. Velika Britanija šteje triinšestdeset milijonov prebivalcev, skupaj z ozemljem izven Otoka znaša njena površina skoraj dvesto petinštirideset tisoč kvadratnih kilometrov. Ima večinoma vlažno zmerno podnebje, kjer zelo pogosto piha. Poletja so topla in vlažna, zime pa blage. Z oblaki prekrito nebo je pogost, zimzelena značilnost so tudi kratka deževna obdobja. Trajajo dve do tri ure hkrati. Manj padavin je na na vzhodu. Poletne temperature dosegajo trideset stopinj Celzija, zimske temperature znašajo okrog deset stopinj Celzija. Velika Britanija ima svoj hladnejši del na Škotskem, zimske temperature tam lahko segajočo minus deset stopinj Celzija, snežne padavine niso redkost. Tudi deževje je na Škotskem, podobno kot v severozahodni Angliji pogostejše. Turistom je najboljše vreme oziroma čas obiska zato praktično celo leto. Velika Britanija ima za razliko od evropske celine v povprečju, so na Otoku manjša temperaturna nihanja. Vsekakor so za obisk prijaznejši toplejši deli leta, obiskovalci pa seveda lahko izberejo po svoje. Največ turistov se odloča za obiske od pomladi do jeseni. Seveda pa je najboljši termin odvisen od cilja, namena in drugih lastnosti potovanja. Kdor ima cilj urbana naselja je manj odvisen od vremena, kot oseba, ki želi spoznati od civilizacije bolj odmaknjene predele. Vsekakor so dobrodošli nasveti in izkušnje drugih oseb, katerim je Velika Britanija izkušnja. Posebno, če so potovali na enako ali podobno destinacijo, kot jo načrtujemo sami. Sicer pa se veliko koristnih informacij o tako vremenu, kot drugih lastnostih potovanja lahko dobi na številnih spletnih povezavah.

Velika Britanija je zaradi velikega števila obiskovalcev tako zanimiva kot tudi dostopna destinacija.

Turistična agencija, na sodoben način

Turistična agencija je sodoben način potovanj.

Mnogim je turistična agencija na sodoben način čudovita izkušnja . Čudovita izkušnja v mnogih primerih pomeni, da bo turistična agencija zaželena tudi v prihodnosti. Ves čas obstoja je turistična agencija sledila toku časa. Včasih je turistična agencija poleg tega tudi omogočala, da so se ljudje seznanili z raznimi novostmi. Tako kot je turistična agencija novosti nudila pred stoletjem in več, enako danes ljudem lahko pokaže marsikaj takega, kar še niso videli. Slediti toku časa poleg tega pomeni, da se uporabljajo vse napredne tehnike in dosežki, ki omogočajo lažje poslovanje, naročnikom pa lažjo dosegljivost. Tako danes lahko informacije prejmemo na praktično vsakem koraku. Hkrati pa lahko danes informacije tudi podajamo na vsakem koraku. Kar je zelo pomembno, če želimo biti dobro informirani. Dobra informacija je od nekdaj bila pomembna. Omogočala je vedeti več, ko pred prejetjem informacije. V sodobnem času je informacija še bolj pomembna. Včasih je v povprečju informacija zahtevala veliko več časa, da je prispela do naslovnika. Danes, glede na starejša obdobja, je informacija dostopna praktično v trenutku. Vendar se velja zavedati, da vse informacije niso nujno dobre. Ker so danes informacije na voljo vsakemu, hkrati pa je avtor informacij vsakdo, veljajo za določene omejitve. Dobre informacije so predvsem tiste, ki so kakovostne in nepristranske. Kakovostne informacije so tiste, ki s strokovnega področja podajo dejstva. Ta dejstva moraj biti resnična, aktualna ter ne smejo imeti razne stranske učinke. Resničnost informacije je včasih zavajajoča, zato jo je potrebno večkrat postaviti na preizkušnjo. V nekaterih primerih to ni nikakršna težava, saj je brez posebnih težav mogoče ločiti resnično od ne resnične informacije. Podobno velja za aktualnost. Danes je aktualnost zahtevana in iskana. Hkrati pa je časa malo, saj je aktualnost minljivega značaja.

Turistična agencija omogoča najboljšo izkušnjo vsem, ki želijo spoznati ves svet okrog sebe.

Zavarovanje v tujini, varnost na potovanju

Zavarovanje v tujini je varnost potovanja .

Varnost na potovanju je zavarovanje v tujini, ker nas dobro zavaruje pred potencialnimi nevarnostmi. Potencialne nevarnosti na potovanju so mnoge in raznovrstne, v veliki meri odvisne od zavarovanca. Temu primerno se zavarovanje v tujini od ponudbe do ponudbe razlikuje. V preteklosti je bilo zavarovanje v tujini znano predvsem za potovanja v kraje širše regije. Danes je za razliko zavarovanje v tujini prisotno v več primerih. Dobro zavarovanje v tujini je predvsem tisto, katero nudi dostopno in kakovostno zavarovanje. Zavarovanje nam predstavlja zavarovalna polica. Vsaka zavarovalna polica je zgodba zase. V osnovah se zavarovalna polica ujema z mnogim podobnimi zavarovanji. Posebnosti določa na eni strani zavarovanec, na drugi pa zavarovalnica. Na trgu je zavarovalna polica soočena tudi s konkurenčnimi ponudbami. Tuja zavarovalna polica je lahko alternativa praktično vsakemu zavarovancu. Varovanje v tujini je podobno drugim zavarovanjem v mnogih lastnostih. Ponuja jo zavarovalnica, ki je lahko celo enaka. Za vse, ki nameravajo skleniti zavarovanje je ista zavarovalnica lahko prednost. Vsaka zavarovalnica namreč drugače obravnava zavarovanca, ki ima pri njej sklenjenih več zavarovanj. Hkrati pa želi vsaka zavarovalnica v vsakem primeru nuditi kar se da najboljše zavarovanje. O tem kašno je najboljše zavarovanje lahko zavarovalnica izve iz lastnih izkušenj, izkušenj drugih ter splošno znanih dejstev na zavarovalniških trgih. Iz preteklosti se zavarovalnica lahko pouči na podlagi lastne statistike, kot tudi tuje statistike. Brez dvoma je lastna statistika najboljša. Poleg realnosti podatkov ima okrog njih številne informacije, katere lahko koristijo na razne načine. Sklenitev zavarovanja lahko poteka na razne načine. Poznamo sodobne in klasične. Sodobni načini sklenitve zavarovanja uporabljajo sodobne prijeme. Klasični načini sklenitve zavarovanja pa so praktično isti, kot vsi primeri iz preteklosti. Ti načini so še vedno zelo priljubljeni, saj imajo nenadomestljivo lastnost osebnega kontakta.

Zavarovanje v tujini velja jemati resno na vsakem potovanju preko meje.

Turistične agencije, odkrivajo neznano

Turistične agencije turistom odkrivajo neznano .

Človek ima potovanja od nekdaj rad. Danes je potovanje predvsem način preživljanja prostega časa. V preteklosti je bilo potovanje vezano predvsem na preživetje in omogočanje življenja. Bolj množična potovanja so se začela pred skoraj dvema stoletjema. Takrat so začele turistične agencije na sodoben način organizirati verska potovanja. Verska potovanja so bila sicer prisotna že pred več stoletji, vendar ne na tako organiziran način. Prosti čas je danes vedno večja vrednota. Ljudje ga želijo preživeti na najljubši možni način. Nekateri ljudje radi počnejo razne hobije, mnogi pa se odpravljajo na potovanja, ki jih organizirajo razne turistične agencije . Preživljanje prostega časa je ena od osrednjih motivacij, na katerih turistične agencije osnujejo svoje ponudbe. Turistične agencije v osnovi nudijo vse storitve, ki omogočajo strankam dosegati tuje kraje ter način življenja, kot ga poznajo doma. Danes turistične agencije svoje ponudbe bogatijo na razne načine. Potovanja danes niso več tako zanimiv del ponudbe, ko so bila nekoč. Danes je prevoznih sredstev veliko, prav tako tudi možnosti potovanja. Zato morajo tej nekoč osnovni dejavnosti turistične agencije danes dodajati zanimivosti, ki bi stranke motiviralo za potovanja. Tako imamo lahko koncerte in razne druge prireditve, dogodke in podobna dogajanja. Slednja so za stranke zanimive, zato se agencijam splača pri tem sodelovati. Stranke, ki zanimajo razni dogodki, so bolj ali manj nevešči potovanja. Hkrati pa tudi organizacije vsega, kar obiskovalec takega dogodka želi, zahteva in potrebuje. Agencijam to ne predstavlja posebne težave, saj so v preteklosti nabrale veliko izkušenj s tega področja. Hkrati pa tudi stranke veliko pridobijo. Pot do dogodka je zgolj ena od zahtevanih aktivnosti. Organizacija dogodka je običajno povezana z raznimi posebnostmi vsakdanjika v okolici kraja dogodka.

Tako lahko ni mogoče priti na kraj dogodka na običajen način, ampak veljajo določene omejitve in prepovedi, katere turistične agencije lahko obvladajo.

http://agencija-oskar.si/

Turistične agencije, nudijo veliko

Turistične agencije so organizacije, ki omogočajo različna turistična potovanja na razne konce sveta. Vsaka turistične agencije omogočijo potovanja v razne dežele. Turistične agencije poleg potovanj nudijo še mnogo drugega. V osnovi turistične agencije nudijo vse storitve povezane s turizmom. Turistične storitve so vse storitve, ki popotniku nudijo udobje domačega doma.

Tako turistične agencije poleg prevoza do željene destinacije in povratka nudijo še prenočišče, prehrano, ogled kulturnih in naravnih znamenitosti, ogled kulturnih prireditev in podobno. Da lahko turistične agencije lahko opravljajo svojo dejavnost in zagotavlja naročnikom storitev turistične in gostinske storitve, morajo biti sposobna izbirati, organizirati, urejati in drugače aktivno sodelovati pri storitvah. Vse turistične agencije imajo na trgu nešteto možnosti in priložnosti. V veliko primerih se kot dobra izkaže takrat, ko določeno turistično storitev ponudi prva med vsemi ostalimi konkurenti. Konkurenčne prednosti takšne storitve so neštete. Predvsem lahko ustvari velik dobiček, ter dodano vrednost. V primeru, da so storitve odlično izvedene, si lahko obeta brezplačno reklamo. S točno določeno storitvijo postane turistična agencija prepoznavana, včasih jih po točno določeni storitvi tudi imenujejo. Ob tem seveda obstajajo nekatere pasti. Ker je storitev še neznana, se tudi pionirska turistična agencija sooča s pomanjkanjem izkušenj in znanja. Zato lahko pričakuje tudi težave, v najslabšem primeru celo izgubo dobička, dobrega imena, ugleda ter vrsto drugih negativnih lastnosti. Vsekakor pa ima možnost, da ubere drugačno strategijo.

Tako lahko sledi najboljšim. Storitve sicer niso pionirske, se pa hkrati izogne morebitnim težavam, ki so značilne za novosti. Dobri zgledi vedno vlečejo, kar pomeni, da lahko na eni strani posnema v bolj ali manj celotnem obsegu storitve ali storitev ali pa se odloči za bolj ali manj očitne spremembe. Z njimi se lahko pomembno loči od drugih ponudnikov, kar ji omogoča dovolj raznoliko in samosvojo ponudbo. Turistične agencije so dobrodošel sopotnik, pri odkrivanju mnogih raznolikih vendar vsekakor ogleda vrednih neznanih delov sveta.

http://agencija-oskar.si/