Arhiv Značk: oregavnje

ogrevanje z električno energijo

Ogrevanje z električno energijo

Ogrevanje prostora predstavlja enega izmed večjih stroškov, ki ga poskušamo čim učinkoviteje zmanjšati. Za gretje pa se danes uporablja vrsta ogrevalnih sistemov, kot so les ali premog, kurilno olje, ogrevanje na takšen ali drugačen plin, električno talno gretje, termoakumulacijska peč ali olje, električni radiatorji in klimatska naprava.

Ena izmed najcenejših opcij za ogrevanje, je gotovo gretje na les ali premog. Še posebej če imamo les v bližini, prav tako smo energijsko neodvisni od drugih virov energije. Druga poceni opcija pa je električna klimatska naprava. Ogrevanje na klimo je lahko zelo poceni, saj električno energijo plačujemo samo takrat kot jo uporabljamo, klime pa ni treba uporabljati ves čas. Raziskave so pokazale, da so klimatske naprave 75% cenejše od ostalih naprav za gretje na elektriko(kaloriferji, električni grelniki itd.), 65% cenejše v primerjavi z kurilnim oljem in 60% cenejše od ogrevanja na plin. Torej zakaj je klimatsko ogrevanje cenejše? Cenejše je zato, ker klime potrebujejo manj električne energije kot drugi sistemi za enako količino gretja, to pomeni da imajo večji izkoristek. Inverterske klimatske naprave pa imajo še za 30% boljši izkoristek kot pa navadne klime.

Poleg tega, da so zelo učinkovite, imajo tudi še vrsto drugih prednosti, filtrirajo prašne delce v zraku, zaloge ni, saj delujejo na elektriko, prostor je zelo hitro segret in klimo lahko programiramo da začne delovati ob določenem času.

Klime so torej zelo učinkovite, skrbijo za čistost zraka, prostor ogrejejo zelo hitro in so časovno nastavljive. V kolikor iščete nov sistem za ogrevanje vaše stavbe, so električne klimatske naprave definitivno vredne razmisleka.