Arhiv Značk: obraz

Obrvi so okvir našega obraza

 

Z oblikovanjem in polnjenjem obrvi lahko dosežemo učinek, ki bo privabljal veliko pogledov. Znano je, da lepo oblikovane obrvi pričarajo prav poseben estetski videz obraza. Za oblikovanje obrvi lahko poskrbimo kar sami doma ali pa se odpravimo do strokovnjakov, ki bodo poskrbeli za popoln videz.

Obrvi lahko oblikujemo sami, vendar je pomembno, da upoštevamo nekaj osnov za pravilno oblikovanje le teh.

Zavedati se moramo, da so obrvi nekakšen okvir našega obraza. Izražajo naša čustvena stanja, kot so odkritost, sovraštvo, veselje, jeza itd. Cilj oblikovanja obrvi je, da predel okrog oči naredimo zapeljivejši in jasnejši. Vsak človek ima drugačno obliko obraza. Obrvi moramo prilagoditi svoji obliki. Pomembno je, da se držimo naravne linije obrvi, da ne ustvarimo umetne oblike.

Preden začnemo z oblikovanjem obrvi, jih lepo počešemo. S pomočjo svinčnika določimo ustrezno linijo. Začetek obrvi naj bo na začetku linije, ki teče od nosnice, mimo notranjega očesnega kotička.

Ko si začrtamo ustrezno linijo, pričnemo s puljenjem obrvi. Za puljenje uporabimo pinceto in pulimo v smeri rasti dlačic, čimbolj ob korenu. S puljenjem obrvi nikakor ne smemo pretiravati. Odstranimo samo tiste dlačice, ki so izven začrtane linije. Za popolnejšo obliko poleg pincete uporabimo še svinčnik ali senčilo za obrvi. Na delih, kjer se opazi koža, jih zapolnimo in tako ustvarimo videz bolj gostih obrvi. Z barvanjem obrvi pa ne pretiravajmo, saj s pretiranim nanosom ustvarimo umeten videz, česar pa si ne želimo. Oblikovanje obrvi zaključimo s krtačko, s katero počešemo obrvi. Priporočeno je, da na krtačko nanesemo malo laka za lase, saj bodo obrvi tako zagotovo ostale na mestu.