Arhiv Značk: laserski razrez aluminija

Laserski razrez aluminija pod okriljem velikih mojstrov

Vemo, da se laserski razrez kovin izvaja v številnih industrijskih vejah. Pri tem imamo v mislih predvsem metarulgijo, elektroniko, ladjedelstvo ter podobne panoge. Tovrstni razred ponuja številne prednosti. To do majhen prenos toplote na kovino, male deformacije kovin, velika hitrost, kakovost razreza ter natančnost. Med zelo priljubljene laserske razreze sodi tudi laserski razrez aluminija. Vemo, da je tovrstna kovina zelo uporabna in da jo je pred uporabo potrebno tudi primerno obdelati.

Naprava za lasersko rezanje

Cevni laser velja za eno od najbolj sodobnih rešitev, ki se uporablja za laserski razrez kovin. Njegova naloga je, da nam na izredno hiter in natančen način omogoča izdelavi izdelkov z izjemno ponovljivostjo. Omogoča nam tudi nove konstrukcijske rešitve, ki do sedaj niso bile sploh možne.

Tovrstna naprava nam omogoča vrhunsko obdelavo jeklenih in aluminijastih materialov ter nerjaveče pločevine.

Izjemna natančnost in večopravilnost

Laserski razrez aluminija in druge vrste kovin ter pločevine se odlikuje po številnih prednostih. Vsekakor pa zagotovo prednjačita njegova večopravilnost in izjemna natančnost. V veliki meri nam olajša nadaljnjo obdelavo in sestavljanje materiala, in sicer z možnostmi, kot so izrez oblik, lukenj in priključkov.

Prihranek pri denarju in času

Laserski razrez aluminija ter ostalega materiala v zelo veliki meri zmanjšuje skupne stroške obdelave. S krajšimi postopki pa posledično prihranimo čas in ogromne količine denarja. Tudi izdelki so veliko bolj kakovostni, kot bi bili sicer.

Tovrstni razrez pri nas opravlja kar nekaj podjetij, ki svoje storitve ponujajo na svojih spletnih straneh, kjer najlaže in najhitreje dostopamo do njih.