Arhiv Značk: kozmetika

Naravna kozmetika v zimskem času

Naravna kozmetika je za zimski čas koristna pomoč suhi, izsušeni koži ter drugim prizadetim delom telesa. Zima je obdobje vremenskih ekstremov, kakršnih v ostalih delih leta ne srečamo. V bivalnih prostorih imamo temperature okrog dvajset stopinj, zunaj pa dvajset in več stopinj manj. Bivalni prostori imajo izredno suh zrak, kar koži jemlje vlago, jo suši in ji povzroča poškodbe. Primer so roke, naravna kozmetika jih ščiti. Brez nege obratno hitro postanejo hrapave in grobe na dotik. Kar je posledica zmanjšanega števila žlez znojnic ter občutljivosti na mraz, vročino, suh zrak veter, pogosto umivanje rok ter druge dejavnike. Koristi jim naravna kozmetika v obliki krem za roke z visoko vsebnostjo hranilnih maščob in olj.

Naravne sestavine za nego telesa

Zimski meseci zahtevajo več nege, koristi se lahko naravna kozmetika bogata s sestavinami, kot so rastlinska olja, voski, nerafinirano maslo in druge sestavine. Med rastlinskimi olji so dobra izbira hladno stiskana rastlinska olja, ki dobro negujejo izsušeno in suho kožo. Najdemo jih v obliki krem, mask za lase, balzamih za ustnice ter drugih oblikah. Voski dajejo koži mehkobo, jo vlažijo ter jih dajejo prožnost. Obstajajo v obliki mazil, nočnih krem, balzamov za ustnice ter v raznih drugih oblikah. Nerafinirano maslo je koristna naravna kozmetika za nego rok, obraza ter telesa. Osnova dobre nege je umivanje telesa, dobro je izbirati kozmetiko, ki ne draži kožo. Koristijo razni naravni geli za prhanje ali mila. Pri umivanju je potrebno najti dober kompromis med vročo in hladno vodo. Hladna ni prijetna, vroča pa izdatneje suši kožo. Kopeli v zimskih mesecih poskrbijo za odstranjevanje zaščitne plasti naravnih olj, zato je dobro časovno skrajšati oziroma omejiti. Po umivanju koristi naravna kozmetika, ki nahrani telo. Večji delež olj in masla ohranja prožnost, ščiti pred zunanjimi vplivi ter koži povrne vlago. Med najbolj izpostavljene dele telesa sodijo ustnice, saj nimajo lojnic in roževinaste plasti. Zaščita ustnic se izboljša, če je v uporabi naravna kozmetika izdelana na osnovi voska in rastlinskih olj. Ponudbo naravne kozmetike si lahko ogledate na spletni strani www.nama.si.

Naravna kozmetika, sodoben izziv

Naravna kozmetika je zagotovo velik osebni izziv .

V ponudbi je naravna kozmetika izbira tistih, ki dajo več nase in cenijo osebno zdravje . Dati več nase je danes zelo sodoben pojem. Vedno bolj se zavedamo, da smo individualisti in nam ni nujno všeč tisto, kar ustreza množici. Poleg tega se naravna kozmetika kaže kot zdrava tekmovalnost. Poznamo jo iz drugih področjih. Človek ne želi biti povprečje, ampak želi biti drugačen od povprečja. Kar se izraža na razne načine. V primeru, da se povprečje zadovolji z določeno izobrazbo, individualisti ravnajo nasprotno. Želijo povprečje presegati. Enako je naravna kozmetika preseganje množične izbire, učinki pa so hitro občuteni. Že sama lastnostim primerna investicija je dober primer. Investirati več zase, daje občutek pomembnosti vzdrževanja svoje osebnosti in svojega organizma na posebno dober način. Obstajajo mnogi pregovori, reki in izreki, ki kažejo, da v takšnem razmišljanju nismo osamljeni. Kar danes pogosto pozabljamo je tudi dejstvo, da je naravna kozmetika v mnogih primerih racionalna. Zavedati je potrebno kakovosti, ki se med drugim kaže v učinkovitosti. Zato majhna količina, ki je ustrezno cenjena, prekaša povprečje. Torej bo naravna kozmetika nudila več učinkov, čeprav se to na prvi pogled zdi nemogoče. Izkušnje kažejo nasprotno. Velikokrat to prepoznamo preko daril, ki niso povprečna, ampak nadpovprečna. Nihče noče obdariti z povprečnim, ampak so darila odraz čustev. S tem pa v mnogih primerih obdarovanec dobi nekaj novega, nad povprečjem njegove klasične izbire. Z uporabo ugotovimo, da je investicija primerna kakovosti oziroma obratno. Kdor želi kakovost mora preprosto investirati vanjo, sicer jo je nesmisel pričakovati. Ko se človek kakovosti navadi in mu ustrezajo točno določene lastnosti, pa tudi investicija ne postane več problem. Lahko bi rekli, da postane nekaj sprejemljivega ali celo racionalnost.

Naravna kozmetika nam preprosto nudi več, vendar ne v količini, množičnosti, ampak v kakovosti in številnih dodanih vrednostih.

http://www.nama.si/oddelki/kozmetika