Arhiv Značk: komeztikka

depilacija za ženske

Izberite pravo depilacijo zase!

Odstranjevanje neželenih dlačic postaja z vsakim dnem bolj priljubljeno. Za depilacijo so se dolgo obdobje odločale večinoma ženske. Vendar pa niso samo ženske tiste, ki so rade urejene od glave do pet. Danes se depilacija vse pogosteje pojavlja tudi pri predstavnikih moškega spola.

Vsi smo že kdaj poizkusili sami odstraniti nadležne dlačice iz različnih delov telesa. Trgovski centri nam nudijo vsemogoče preparate za odstranjevanje le teh. Z uporabo neprimernih preparatov pa naše dlačice postanejo vse debelejše in trše, njihova rast pa je iz dneva v dan hitrejša.

Idealna rešitev za zgoraj naštete težave je vsekakor depilacija. Pri depilaciji gre za odstranjevanje dlačic skupaj s korenino, kar nam posledično prinaša gladko kožo od 2 do 8 tednov. Odvisno od predela in načina depilacije ter vsakega posameznika.

Depilacija se pojavlja v različnih tehnikah. Depilacija s trakom in voskom je najpogostejša pri depilaciji nog, rok, hrbta in trebuha ter obraza. Pri tej tehniki topel vosek nanesemo na kožo, dlačice pa odstranimo s hitrim potegom traku v nasprotni smeri rasti dlačic. Depilacija z nizkotemperaturnim voskom brez traku je primerna za občutljivejše predele telesa kot so bikini, pazduhe in obraz.

Vse bolj postaja priljubljena tehnika laserskega odstranjevanja dlačic. Ta tehnika nam ponuja trajno odstranjevanje dlačic. Laser usmeri snop svetlobe, energija ki se pri tem sprosti pa se ujame v dlaki. Dlaka se močno segreje in s tem uniči celice, ki dlačice tvorijo. Depilacija z laserskim odstranjevanjem se izvaja v več tretmajih. Odvisno od naprave in samih dlačic.

Odstranitev dlak marsikomu izboljša počutje ter dvigne samozavest. Pomembno je, da se odločimo za depilacijo, ki naši koži najbolj ustreza.