Arhiv Značk: izgled

sencila urin

Kako shujšati, enostaven odgovor

Kako shujšati je lahko enostaven odgovor vendar se ga je potrebno držati.

Kar pa je za mnoge problem, poleg njega pa so prisotni tudi drugi problemi. Ko iščemo odgovor na vprašanje kako shujšati moramo vedeti, da gre za dolgotrajnejši proces. Mnogim to povzroča težave, saj mislijo na enostavno rešitev čez noč. Obraten proces pridobivanja telesne teže se prav tako ni zgodil čez noč. Ampak se je odvijal dolgotrajno, v veliko primerih mesece ali celo leta. Zato moramo enako razmišljati ob odgovoru na vprašanje kako shujšati. Ko prejmemo nasvet za zmanjšanje teže je to treba prvenstveno upoštevati. Oseba, ki nam ga je dala praviloma ni dosegla rezultatov čez noč. Problem je v zaznavanju in človeškem razmišljanju. Odgovor na vprašanje kako shujšati želimo od osebe, ki se nam zdi dober primer ali nam je vzornik. Njegova telesna teža se je zmanjšala, izboljšala se je njena postava, na splošno izgleda veliko bolje. Vendar se pri tem velikokrat ne zavedamo, da sprememba ni bila dosežena čez noč ampak v daljšem časovnem obdobju. Del krivde lahko pripišemo tudi letnemu času, spremembe se lahko dogajajo v zimskem času. Takrat imamo na sebi več oblačil, kar pomeni oviro pri zaznavanju. Zima pa traja približno pol leta oziroma imamo tako dolgo na sebi več kosov oblačil. Ko jih odvržemo in se odenemo v poletna oblačila, se čez noč pred očmi prikaže idealna postava oziroma sprememba in prikaz kako shujšati. Hujšanje in zmanjševanje telesne teže pa se ni zgodilo čez noč, ampak v pol leta ali drugem časovnem obdobju. Zato je pri nasvetih na temo kako shujšati to potrebno upoštevati. Ne le pri doseganju rezultatov, ampak tudi njihovem načrtovanju. Spremembe so najbolj kakovostne, če potekajo postopoma in niso agresivne. Organizem novo stanje postopoma osvoji, ima čas za prilagoditev in vzpostavitev novega ravnovesja.

Kako shujšati je vprašanje mnogih oseb, odgovorov je veliko.

Obrvi so okvir našega obraza

 

Z oblikovanjem in polnjenjem obrvi lahko dosežemo učinek, ki bo privabljal veliko pogledov. Znano je, da lepo oblikovane obrvi pričarajo prav poseben estetski videz obraza. Za oblikovanje obrvi lahko poskrbimo kar sami doma ali pa se odpravimo do strokovnjakov, ki bodo poskrbeli za popoln videz.

Obrvi lahko oblikujemo sami, vendar je pomembno, da upoštevamo nekaj osnov za pravilno oblikovanje le teh.

Zavedati se moramo, da so obrvi nekakšen okvir našega obraza. Izražajo naša čustvena stanja, kot so odkritost, sovraštvo, veselje, jeza itd. Cilj oblikovanja obrvi je, da predel okrog oči naredimo zapeljivejši in jasnejši. Vsak človek ima drugačno obliko obraza. Obrvi moramo prilagoditi svoji obliki. Pomembno je, da se držimo naravne linije obrvi, da ne ustvarimo umetne oblike.

Preden začnemo z oblikovanjem obrvi, jih lepo počešemo. S pomočjo svinčnika določimo ustrezno linijo. Začetek obrvi naj bo na začetku linije, ki teče od nosnice, mimo notranjega očesnega kotička.

Ko si začrtamo ustrezno linijo, pričnemo s puljenjem obrvi. Za puljenje uporabimo pinceto in pulimo v smeri rasti dlačic, čimbolj ob korenu. S puljenjem obrvi nikakor ne smemo pretiravati. Odstranimo samo tiste dlačice, ki so izven začrtane linije. Za popolnejšo obliko poleg pincete uporabimo še svinčnik ali senčilo za obrvi. Na delih, kjer se opazi koža, jih zapolnimo in tako ustvarimo videz bolj gostih obrvi. Z barvanjem obrvi pa ne pretiravajmo, saj s pretiranim nanosom ustvarimo umeten videz, česar pa si ne želimo. Oblikovanje obrvi zaključimo s krtačko, s katero počešemo obrvi. Priporočeno je, da na krtačko nanesemo malo laka za lase, saj bodo obrvi tako zagotovo ostale na mestu.

depilacija za ženske

Izberite pravo depilacijo zase!

Odstranjevanje neželenih dlačic postaja z vsakim dnem bolj priljubljeno. Za depilacijo so se dolgo obdobje odločale večinoma ženske. Vendar pa niso samo ženske tiste, ki so rade urejene od glave do pet. Danes se depilacija vse pogosteje pojavlja tudi pri predstavnikih moškega spola.

Vsi smo že kdaj poizkusili sami odstraniti nadležne dlačice iz različnih delov telesa. Trgovski centri nam nudijo vsemogoče preparate za odstranjevanje le teh. Z uporabo neprimernih preparatov pa naše dlačice postanejo vse debelejše in trše, njihova rast pa je iz dneva v dan hitrejša.

Idealna rešitev za zgoraj naštete težave je vsekakor depilacija. Pri depilaciji gre za odstranjevanje dlačic skupaj s korenino, kar nam posledično prinaša gladko kožo od 2 do 8 tednov. Odvisno od predela in načina depilacije ter vsakega posameznika.

Depilacija se pojavlja v različnih tehnikah. Depilacija s trakom in voskom je najpogostejša pri depilaciji nog, rok, hrbta in trebuha ter obraza. Pri tej tehniki topel vosek nanesemo na kožo, dlačice pa odstranimo s hitrim potegom traku v nasprotni smeri rasti dlačic. Depilacija z nizkotemperaturnim voskom brez traku je primerna za občutljivejše predele telesa kot so bikini, pazduhe in obraz.

Vse bolj postaja priljubljena tehnika laserskega odstranjevanja dlačic. Ta tehnika nam ponuja trajno odstranjevanje dlačic. Laser usmeri snop svetlobe, energija ki se pri tem sprosti pa se ujame v dlaki. Dlaka se močno segreje in s tem uniči celice, ki dlačice tvorijo. Depilacija z laserskim odstranjevanjem se izvaja v več tretmajih. Odvisno od naprave in samih dlačic.

Odstranitev dlak marsikomu izboljša počutje ter dvigne samozavest. Pomembno je, da se odločimo za depilacijo, ki naši koži najbolj ustreza.