Arhiv Značk: indija

Andamanski otoki, tropska zima

Andamanski otoki so tropsko otočje med Indijo in Mjanmarom.

Večinoma Andamanski otoki pripadajo Indiji, le manjša skupina Coco Islands spada pod Mjanmar. Skupina Coco Islands se nahaja štiristo kilometrov južno od mesta mjanmarskega Yangon, ime pa so dobili po poimenovanju portugalskih osvajalcev v šestnajstemu stoletju. Skupaj sedem otokov obsega površino dvajset kvadratnih kilometrov, na njih živi tisoč prebivalcev. Andamanski otoki se nahajajo južneje, ter so ostanki potopljene gorske verige. Njen potek lahko jasno vidimo na zemljevidu, od južne obale Mjanmara se nadaljuje proti severu. Mjanmar predstavlja severno in vzhodno obalo oddaljeno otokov, vmes pa se nahaja Andamansko morje. Razteza se tisoč dvesto kilometrov med Mjanmarom in zahodnim indonezijskim otokom Sumatro. Andamanski otoki pa so od vzhodne mjanmarske obale oddaljeni šesto petdeset kilometrov. Morje je pomembno za ribolov, Andamanski otoki pa morje koristijo tudi za prevoze lokalnega prebivalstva kot turistov. Andamanski otoki predstavljajo skupino preko petsto otokov, južno od njih je še manjša skupina dvaindvajsetih Nikobarskih otokov. Skupno na ozemlju velikem osem tisoč dvesto kvadratnih kilometrov prebiva blizu štiristo tisoč prebivalcev. Glavno mesto je Port Blair, ki ga naseljuje več kot sto tisoč prebivalcev. Za mesto je značilno tropsko monsunsko podnebje z majhnimi temperaturnimi razlikami med posameznimi mesci. V povprečju je temperatura okrog trideset stopinj Celzija. Rekordne temperature so se povzpele do šestintrideset stopinj Celzija, najnižje izmerjene pa do štirinajst stopinj Celzija. S padavinami je obiskovalcem prizaneseno predvsem v obdobju med januarjem in marcem, v drugih delih leta pa so padavine lahko kratkotrajne plohe. V tem obdobju so Andamanski otoki tudi najbolj obsijani s soncem, mesečno namerijo preko dvesto šestdeset sončnih ur. Mnogi temu primerno za svoj termin izberejo čas po novem letu, ki se lahko podaljša do začetka pomladi v našem kraju. Lahko bi mu rekli, idealna tropska zima.

Andamanski otoki so lahko v začetku leta prijetna popestritev mrzlih zimskih temperatur na stari celini.

https://www.agencija-oskar.si/blog/indija-mojih-top-ten/

Indija, pisana dežela

Indija je dežela kontrastov .

Ta naziv si Indija zasluži na račun številnih razlogov. Verjetno najbolj očiten in hitro prepoznaven je različen geografski relief . Ta določa različna podnebja, kar vpliva na človeka, ki tam živi ter vse njegove aktivnosti preteklosti in sedanjosti. Kdor bi rad doživel raznolikost geografskega reliefa v vsej svoji polnosti, verjetno težko najde boljšo destinacijo. Na jugu se Indija spogleduje s tropskimi značilnostmi, na severu najdemo najvišje točke sveta. Potovanje med dvema skrajnostnima je zagotovo doživetje, ki ga velja izkusiti. Jug je poleg tega značilen po zgodovinskih templjih, tropskih gozdovih, ter otočjih Andaman in Nicoba. Na severu se nahaja Himalaja z najvišjimi vrhovi sveta, za tiste, ki se ne želijo ubadati s pohodništvom in alpinizmom, so doživetje že ceste, ki vodijo preko pet tisoč metrov visoko. Prestolnica New Delhi se nahaja v Indogangeški ravnici, pokrajino zaznamujeta vodotoka Ganga in Yamuna. Pokrajina je zanimiva zaradi zgodovine, v njej najdemo veliko svetovno znanih kulturnih in naravnih spomenikov. Zahodna Indija ponuja doživetje puščave Thar, kot tudi Bollywood in največje poslovno središče dežele. Vzhodna Indija je nasprotje zahodne, je manj razvita, vendar kulturno bolj bogata. Med tujci velja ta predel za najbolj prijaznega. Razteza se od gora do obale ter nudi izjemnost podnebnih razlik med posameznimi kraji. Vsak od predelov je zanimiv, če čas dopušča je verjetno najbolje obiskati vse. Vendar se je potrebno zavedat, da je Indija ena največjih držav na svetu. To praktično pomeni, da si moramo vzeti dovolj časa, če želimo doživeti vse raznolikosti. Lahko pa namesto te opcije izberemo obiske v več etapah, kar pomeni, da vsako leto obiščemo drugi predel. Ter tako postopoma, leto za letom, pridobivamo vtise o celotni deželi. Skupaj se vsi vtisi strnejo v nepozabno popotniško izkušnjo.

Indija je prostrana in raznolika dežela, ki omogoča doživeti raznolikosti bolje kot večina drugih destinacij.

https://www.agencija-oskar.si/indija/

potovanje v indijo

Indija, bogastvo doživetja

Indija je vedno ponujala obiskovalcem bogastvo doživetja .

Bogastvo doživetja se kaže v številnih značilnosti, ki jih na praktično vsakem koraku ponuja Indija. Zato ne preseneča zanimanje, katero se krepi tudi po obisku. Veliko popotnikov Indija zanima med drugim tudi zaradi številnih neodkritih kotičkov. Ti pa zanimajo predvsem osebe, pri katerih je poleg popotniške razvita tudi raziskovalna žilica . Zanje ima Indija na vsakem koraku več kot dovolj zanimivega. Naravne in kulturne znamenitosti, ki so mnogim Indija z drugim imenom so zanimive predvsem za klasične turiste. Ti imajo na voljo številne destinacije od tropskih plaž na jugu do najvišjih vrhov Himalaje na severu. Vmes najdemo mesta in podeželja, ostanke starejših kulturnih dosežkov, kot tudi sodobni vrvež življenja. Glede na izbrano destinacijo lahko računamo z različnimi izkušnjami. Med podnebji najdemo gorsko, subtropsko, puščavsko in pol puščavsko podnebje ter tropsko podnebje. Gorsko podnebje pričaka obiskovalce severni predelov dežele, ki se nahajajo pod Himalajskimi vršaci. Pravo nasprotje je monsunska izkušnja podnebja na jugu, kjer je treba računati s suho in mokro sezono. Klasični turisti želijo odkrivanje lepot dežele s čim manj presenečenji. Radi imajo umirjeno dopustovanje, saj jim takšno potovanje omogoča, da prekinejo rutino vsakdanjika. Ker Indija s področja turizma ima izkušnje, mu to lahko omogoča. Obstajajo pa možnosti združitve umirjenega in bolj pustolovskega turizma. Gre za odlično kombinacijo, ki ponuja verjetno najbolj turistično izkušnjo. Z umirjenim, klasičnim pristopom dobi popotnik vtis o vsakdanjiku. Spozna navade, običaje, znan mu postane vsakdanji korak lokalnega prebivalstva. Hkrati pa si s ščepcem pustolovskega doživetja lahko pričara vtis o neokrnjeni naravi dežele. Takšno, kot so jo videli mnogi pustolovci v oddaljenih obdobjih zgodovine pred njim. In so mnogim atrakcija številka ena, ter poglavitni razlog za obisk dežele. Zaradi njih so obiskovalci takšnega tipa pripravljeni spregledati vse druge znamenitosti dežele.

Indija je doživetje, ki ga mnogi ponovijo večkrat.

https://www.agencija-oskar.si/blog/psiholosko-potovanje-po-indiji/

Indija, dežela nasprotij in strasti

Indija leži v južni Aziji in pokriva večji del Indijskega polotoka. Z več kot milijoni prebivalcev je druga država na svetu z največ prebivalci, ki govorijo več kot dvesto različnih jezikov in sedma največja država sveta, če pogledamo njeno površino. Indija meji na Bangladeš, Mianmar, Kitajsko, Butan, Nepal in Pakistan, na jugu jo obliva Indijski ocean, kjer so njeni sosedje Šri Lanka in Maldivi. Največja mestna področja v Indiji so Mumbai na jugozahodu in Calcutta na reki Ganges. Razteza se vse od visokih gora Himalaje, pa do tropsko zelene Kerale, v njej najdete sveto reko Ganges in puščavo Thar.

IndijaSkladno s svojo velikostjo in s številom prebivalcev ima Indija veliko raznolikih kultur, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti in krajev, ki vabijo, da jih obiščete in spoznate tudi od blizu. Od starodavnih ruševin, fascinantnih verskih struktur, eksotičnih mest do raznolikih pokrajin in turističnih znamenitosti, Indija je država, ki vedno znova očara vsakega svojega obiskovalca. Glavno mesto Delhi ni bil od nekdaj indijska prestolnica, a je imel vseeno v indijski zgodovini pomembno vlogo. Leta 1991 je nasledil Kalkuto in ostaja glavno mesto še danes. Mesto Delhi se deli na dva dela, in sicer na Stari Delhi, ki je bil prestolnica Indije v času vladavine muslimanskih vladarjev od 17 do 19. stoletja, in ima tipično orientalsko četrt z ozkimi ulicami, bazarji, mošejami. Novi Delhi pa je bil zgrajen v času britanske kolonizacije in je odprto mesto, v njem je tudi večina vladnih poslopij in veleposlaništev. Znamenitosti v Indiji so na severu države: Tadž Mahal ali spomenik ljubezni, kolonialni biser Kalkuta, Puškar, mogočna trdnjava Jailsalmer, Radžastan, reka Ganges, zlati tempelj Amrtsar itd. V južni Indiji pa si poglejte Mahabalipuram, bistvo južnoindijske kulture Triči in Madurai, uživajte na tropskih plažah Kovalam. Indija vas vabi tudi, da obiščite edinstveni naravni rezervat Kanha in od blizu občudujete tigre.