Arhiv Značk: dopust

amerika

ZDA, magična dežela

ZDA so magična dežela .

Od kolonialnih časov do danes zanimanje za ZDA ni pojenjalo. V časih, ko so pomorščaki iskali alternativno pot do Azije v zahodni smeri je bila to pustolovščina svoje vrste. Ob obali Afrike so se nahajali otoki, ki so pomenili konec znanega sveta, temu primero so jih tudi poimenovali. Dlje na zahod si najprej niso upali, kasneje pa je želja vseeno premagala strah. Odkrili so svet, ki ga danes deloma poznamo kot ZDA. Podobno kot takrat je tudi danes pomembno izbrati dober termin . Na vprašanje kaj je dober termin bi dobili praktično toliko terminov, kolikor je avtorjev. Združitev v najpogostejše odgovore, pa bi prineslo spoznanje, da si največ ljudi želi ZDA spoznati v poletnih mesecih. To je od junija, ko pravi poletni čas nastopi, pa do septembra, takrat se temperature postopoma približajo jesenskim. Temperatura v ZDA je sicer v veliki meri odvisna od destinacije. Dežela je prostrana, sega v Karibe na jugu, na severu pa se dotika najhladnejših delov zemeljske oble. Poleg tega obsega dežela tudi ozemlja izven Severno ameriške celine, kjer se nahaja večina ozemlja. Ta ozemlja imajo čisto svoje podnebne značilnosti, posebno to velja za otoke, ki se nahajajo sredi oceanov. Glede temperaturnih razlik, ki so v nekaterih primerih bolj v drugih pa manj izrazite, lahko pridemo do nekaterih izjemnih destinacij. Tako lahko toplejše dele ZDA obiščemo v času, ko je v našem domačem kraju vlada zima. Kar z drugo besedo pomeni, da odidemo na jug kot ptice jeseni. Takšne selitve niso značilne zgolj za živalski svet, tudi mnogi ljudje se zavedajo možnosti, ki jih ponuja prostrana dežela. V poletnih mesecih uživajo svežino predelov z zmernimi temperaturami, v zimskih pa si obratno izberejo predele, kjer je mogoče doživeti zimo v kopalkah.

ZDA so razred zase, ko govorimo o globalno razkošni pestrosti turistične ponudbe.

Hrvaške znamenitosti

Hrvaška, država v jugovzhodni Evropi

Hrvaška je država v jugovzhodni Evropi . Z severnim delom pa se
Hrvaška navezuje na ozemlje Srednje Evrope.

V zgodovini je Hrvaška doživljala mnoge spremembe, sledovi teh sprememb so turistom vidni še danes. Najstarejše ostanke pric življenja so našli v Istri. Sodijo v cas kamene dobe, govorijo pa o tem, da je bila Hrvaška oziroma njeno ozemlje poseljeno že v najstarejših obdobjih. Istra je bila tudi v kasnejših obdobjih naseljena z razvitimi kulturami. Morje in rodovitna zemlja sta vplivala na dobre pogoje življenja. Svoj cas je morje pomenilo bistveno vec kot danes. Morske poti so svoj cas veljale za najhitrejšo povezavo, zato so bile dežele ob morju v bistveni prednosti pred celinskimi. Zato ne preseneca, da ima Hrvaška, predvsem ob obalnem delu veliko število starodavnih kulturnih znamenitosti. clovek velikokrat osupne, ko se zamisli, kako je bilo pred vec stoletji, mogoce zgraditi takšne velicastne zgradbe. Odgovor ponuja samo morje in razumevanje pomena morja v preteklosti. Mesta ob morju so cvetela prav na racun vseh danosti, ki jih je morje nudilo. Nekateri pravijo, da je morje najboljša njiva. Razlog za tak izrek je v dejstvu, da morje nudi tako hrano, kot omogoca potovanja.

Hrvaška je tako umešcena v prostor, kjer so pred stoletji potekale trgovske poti ene svetovno najbolj znane trgovske države. Njeno mojstrovino plovbe, trgovanja in kreiranja dobicka se je odrazilo med drugim na ozemlju države Hrvaška. Pricajo o prisotnosti v teh krajih z trgovino, poslovnimi aktivnostmi in drugim. Same zgodovinske znamenitosti so prica vseh teh aktivnostih, govorijo pa o nacinu življenja pred stoletji, predvsem pa o raznih kulturah, obicajih in interesih, ki so se dogajali na tem ozemlju. Lahko jih beremo kot ucbenik zgodovine, saj so v mnogih znacilnostih krojile zgodovino Evrope, v dogajanje pa so bile udeležene svetovne velesile takratnega casa.

Morje in plovne poti, ki jih ima Hrvaška so pomembne še danes.

Več o Hrvaški lahko preberete tukaj

hotel na Hrvaškem

Hotel Hrvaška, posebna izkušnja bivanja

Hotel Hrvaška je privlačna ponudba, ki je ne gre zamuditi, namenjena pa je vsem, ki si želijo udobnega bivanja, odlične namestitve, v prekrasnem okolju dežele, ki ima zvrhan koš naravnih in kulturnih lepot.
Za svojega bodo hotel Hrvaška izbrali vsi, ki jih navdihuje izkušnja bivanja v sončni deželi in si želijo spremembe sivine, megle in dežja. Na Hrvaškem se lahko pohvalijo z sončno jadransko obalo, ki je radodarno z sončnimi žarki preko vsega leta, saj tu naštejejo preko 2600 sončnih ur letno.
Posebnost, ki jo hotel Hrvaška nudi je, da se ozračje s toplino sončnih žarkov segreje prej kot v samo korak oddaljeni notranjost dežele ali celine. Tu boste srečali športnike in rekreativce, ki svoje moči in kondicijo nabirajo že v času, ko notranjost dežele pokriva snežna odeja. Enako proti koncu leta v sončnih žarkih in s temperaturami blagodejno klimo lahko uživajo takrat, ko se v notranjosti, na celini iz dimnikov hiš že pošteno kadi in naznanja bližajočo se zimo.
Za vse popotnike, ki radi doživijo neizmerne širjave cest z osupljivimi razgledi je hotel Hrvaška odlična izbira. Ceste, ki so kraje povezovale že času zgodnejših kultur so prometne tokove usmerile po slikovitih in strateško pomembnih točkah, ki so svojo slikovitost ohranile vse do današnjih dni. Znamenita Jadranska magistrala je lep primer klasičen gradbene mojstrovine starejšega datuma.
Izbira hotel Hrvaška bo dobrodošla popestritev za vse, ki si želijo spremembe vsakdanjika v okolici, katerega obzorje, ki ga ujame oko pozna do najmanjše podrobnosti. Tako obala, otoki kot notranjost in celina dežele je prepredena z neštetimi kotički, ki bodo opazovalcu vsak dan razkrili novo podrobnost s tem pa razbili monotonost bivanja.
Pri izbiri lokacije hotel Hrvaška je možnosti praktično neskončno saj se poleg podnebja in klime lahko odločimo za neštete različne lokacije.
Ponudba hotel Hrvaška bo brez dvoma očarala vsakogar.

Več informacij najdete tukaj