Arhiv Značk: Črna Gora

Črna gora vabi s sanjskimi obalami

Kadar človek pomisli na državo, ki se imenuje Črna gora, se mu pred očmi zagotovo prikažejo fantastične slike sanjskih obal Jadranskega morja, divje in neokrnjene narave, čudovite sredozemske arhitekture, dobre hrane ter prijaznih in ležernih domačinov.

Črne gora je mlada država, saj se je nazadnje osamosvojila šele leta 2006. Ponaša se z bogato zgodovino, ki sega daleč nazaj v preteklost. Danes ima okrog 620.000 prebivalcev, ki so narodno zelo mešani. Tako v državi živijo Črnogorci, Srbi, Albanci, Romi, Bošnjaki ter predstavniki drugih narodov.

Črna gora je školjka, polna osupljivih biserov

Kot smo že omenili, ima Črna gora izredno zanimivo in razgibano obalo. Tu najdemo Kotorski zaliv, ki je najlepši zaliv v črnogorskem primorju. Razdeljen je na 4 manjše zalive, ki vam jih zagotovo ni potrebno podrobneje predstavljati: Hercegnovski, Risanski, Tivatski in Kotorski. Vsak zase in vsi skupaj so prava paša za oči. Ne smemo pozabiti še na otok Sveti Štefan, Ulcinj s “Slovensko plažo”, izliv reke Bojane, nacionalne parke s številnimi jezeri in tako naprej.

Črna gora – kaj si ogledati v državi?

1. Plaža Miločer (Kraljeva plaža)
2. Plaža Bečići
3. Plaža Ada Bojana
4. Plaža Pržno Sveti Stefan
5. Plaža Mogren
6. Cetinjski samostan
7. Samostan Ostrog
8. Danilov most na reki Crnojevića
9. Trg orožja v Kotorju
10. Uličica pod Unescovo zaščito
11. Sveti Štefan
12. Črno jezero v naravnem parku Durmitor
13. Boka Kotorska
14. Skadarsko jezero
15. Gorovje Durmitor
16. …

Črna gora je odlična izbira za vse, ki ljubite potovanja, adrenalin, gore, jezera, naravne in kulturne znamenitosti ter odlično kulinariko. Uživali boste lahko v mediteranskem podnebju, številnih naravnih in kulturnih znamenitostih, nepozabnih izletih, romantičnih starih mestih, ribiških vasicah ter preživeli sproščujoč ali aktiven oddih. Dežela vam bo zagotovo ostala v najlepšem spominu, vi pa jo boste želeli obiskati spet in spet. Za vstop v državo Slovenci potrebujemo le osebno izkaznico, vizum ni potreben.