Bovec, alpski raj

Bovec je mesto, kateremu je reka Soča v dolgih stoletjih oblikovala osnovo za nastanek.

Bovec namreč leži na eni izmed teras reke Soče. Ta se je ustvarila na robu področja, ki ga imenujemo Bovška kotlina . Bogata prodišča so posledica naravnih značilnosti območja. Na eni strani je to tok reke Soče ter njenih pritokov, ter geološke značilnosti terena skozi katerega vodotoki tečejo. Bovec oziroma Bovška Kotlina so obdani z posameznimi gorami ter gorskimi verigami ali pogorji. Same značilnosti terena kažejo na izjemna geološka dogajanja na tem območju. Kaninsko pogorje predstavlja visok Kras, ki se razteza v širokem pasu med Soško dolino, dolino Predelnice, dolino Rekalnice, Rezijo in dolino Jezernice oziroma Rabeljsko dolino. Na drugi stran Bovec oziroma Bovško kotlino omejujeta Javoršček ter Polovnik. Območje je bilo poseljeno že železni dobi, o tem je nema priča grič Rabelnik. Skozi območje je v rimsko provinco Norik vodila pomembna rimska prometnica. Prvič se Bovec v zgodovinskih zapisi omeja proti koncu dvanajstega stoletja. Zapis poleg tega govori o pomembni spremembi, saj je strateška točka v tem obdobju iz Rabelnika prešla na grad v Klužah. Za starejšo arhitekturo smo na tem območju prikrajšani, delno zaradi narave, delno zaradi človeške norosti. Narava je na tem območju silno aktivna, najbolj se je njena moč izkazala v številnih potresih. Človek je povzročil številne požare, tako se na začetku dvajsetega stoletja uniči del takratnega naselja. Najbolj usodna za Bovec pa je bila prva svetovna vojna. Takrat je bil skoraj v celoti uničen. K sreči je obnova po prvi svetovni vojni sledila starih arhitekturnim izročilom, kar se kaže v videzu starejših stavb. Območje je Sloveniji pa tudi drugim deželam znano predvsem po visokogorskem smučišču Kanin. Njegova posebnost je povezava s sosednjim smučiščem, kar pomeni, da možno odsmučati v Italijo.

Bovec je prijetno mesto za bivanje, preživljanje prostega časa ali oddih.

Nastanite se v apartmaju v Bovcu

Gorsko mestece Bovec je stičišče treh kultur. Bovec že od nekdaj teži h komunikaciji s sosednjimi etnično mešanimi pokrajinami, zelo znana pa je tudi njegova soseda Trenta. Gre za kraj, ki je primeren za sprostitev in aktivno preživljanje prostega časa. Med poletne aktivnosti, katere vam nudi Bovec spadajo rafting, kajakaška šola, soteskanje, letalsko jadranje, pohodništvo, treking, družinski izleti v naravo, jadralno padalstvo, hidrospeed in še marsikaj drugega. Pozimi pa se v Bovcu lahko poslužite smučanja na Kananu in drugih sosednjih smučiščih, lahko si privoščite nočno sankanje, letenje z jadralnim tandemom, plezanje v ledenih slapovih, hojo s krplji in podobno. Skratka, Bovec vam ponuja veliko možnosti za aktiven ali malo manj aktiven dopust v prečudoviti naravi.

Družina Skok gostoljubno sprejme obiskovalce z vseh koncev sveta, saj družino zelo veseli, če lahko svojim gostom ponudi nekaj iluzije, katero omogoča turizem. Preživljanje časa v apartmajih Skok v Bovcu vam nudi odklop iz vsakdanjika, trenutke tišine in tiste majhne radosti, ki jih potrebuje prav vsak izmed nas. V ponudbi apartmajev družine Skok boste našli kar pet možnosti. Apartmajske hiše družine Skok sicer ni težko najti, saj se nahaja na osrednji ulici pri vstopu Bovec iz smeri Trbiž- Kranjska Gora, kar pa je le slabih 200 metrov od odcepa iz obvoznice. Apartmaje Skok boste prepoznali po sončni tabli, rožnati fasadi, sproščenem obnašanju in lepem razgledu.

Za več informacij o apartmajih Skok v Bovcu pa tudi vi obiščite njihovo spletno stran še danes. Privoščite si sproščen in hkrati aktiven odklop, saj vam gotovo ne bo žal.