Katere prednosti ima sušilni stroj s toplotno črpalko?

Sodobni sušilni stroji so na voljo v različnih izvedbah, predvsem pa izstopa sušilni stroj s toplotno črpalko, ki je že skoraj univerzalno priporočilo proizvajalcev in prodajalcev, pa tudi priljubljen med uporabniki. Je pa tudi nekoliko dražji – se splača investirati v tak sušilni stroj, če imamo na voljo tudi nekatere precej prepričljive alternative? Praviloma je izbira sodobnejše naprave pri opremi gospodinjstva smiselna, tudi pri sušilnih strojih je večinoma tako. Še posebej se bo sušilni stroj s toplotno črpalko dobro obnesel v tistih gospodinjstvih, ki želijo kar se da optimizirati zmogljivosti in druge lastnosti svoje opreme. Posebno prednost ima takšen stroj pri porabi električne energije, saj je veliko varčnejši v primerjavi s kondenzacijskimi stroji, ki za ogrevanje uporabljajo druge sisteme. To pomeni, da bo sušilni stroj s toplotno črpalko na dolgi rok zelo po godu uporabnikom v varčnih gospodinjstvih, prihranek pa seveda pride prav v čisto vsakem primeru.

sušilni stroj

Sušilni stroj s toplotno črpalko ponuja privlačen prihranek

Kakšen prihranek si lahko obetamo, če uporabimo sušilni stroj s toplotno črpalko? Najbolj očitna bo relativna razlika v primerjavi s starejšimi stroji. Ti so zloglasno potratni, saj je delovanje grelnih teles zelo zahtevno, tako da se ne moremo izogniti visoki porabi električne energije. Tudi sušilni stroj s toplotno črpalko deluje na električno energijo, a s toplotno črpalko grelna telesa ogreje bistveno učinkoviteje, kar se kaže v nižji porabi električne energije, posledično pa tudi na prihranku pri plačevanju energije. Glede na to, da je elektrika precej poceni, neposredni prihranki ne bodo tako impresivni, upoštevati pa moramo, da sušilni stroj uporabljamo redno skozi leta, daljše časovno obdobje pa pokaže bistveno privlačnejše prihranke. Z uporabo varčnih naprav lahko prihranimo več stotakov že v enem letu, pri tem pa ima pomembno nalogo gotovo tudi sušilni stroj s toplotno črpalko.

Pralno sušilni stroj

Pri nakupu naprav za uporabo v domačem gospodinjstvu pogosto veliko poudarka dajemo predvsem funkcionalnosti izdelkov. Izjemno priljubljeni so pripomočki, ki kombinirajo več funkcionalnosti, saj na ta način prihranimo denar in prostor, pa tudi uporaba je običajno bolj enostavna, kot če bi morali za isto delo uporabljati dve različni napravi. Pralno sušilni stroj je dober primer, ki ponazori prednosti kombiniranih naprav. Poleg tega gre za napravo, ki je v vsakem gospodinjstvu naravnost neprecenljiva, oziroma sta neprecenljivi obe funkciji – pranje in sušenje perila. Če lahko obe nalogi zaupamo kar enemu stroju, si lahko obetamo mnogih dobrodošlih prednosti. Seveda pa bo treba izbrati napravo, ki vse to tudi zmore. Ni namreč samoumevno, da bo pralno sušilni stroj zmogel opraviti svoje naloge, tudi če načeloma ponuja obe funkciji. Pogosto je bolj smiselno namesto slabega kombiniranega stroja uporabljati dva specializirana.

Kaj zmore kakovosten pralno sušilni stroj?

Smiselno se je odločati le med napravami iz višjega kakovostnega razreda. Nenazadnje gre za eno izmed ključnih gospodinjskih naprav, pri nakupu pa imamo gotovo v mislih dolgoletno uporabo. V poštev pridejo le zanesljivi izdelki priznanih znamk, ne glede na nabor funkcionalnosti. Poleg tega razlike v cenah niti niso tako velike – čisto možno je, da bodo privlačni kakovostni izdelki na voljo že za minimalno doplačilo v primerjavi s cenovno ugodnimi alternativami neuglednih proizvajalcev.

Pralno sušilni stroj kombinira funkciji pranja in sušenja perila v en program. To pomeni, da bo samodejno poskrbel za celoten proces, torej ne bo treba prelagati opranega perila v drugo napravo za sušenje, prav tako ne bo treba ročno izbirati in poganjati dodatnih programov. Običajno so programi prilagojeni enostavnosti uporabe in za vse poskrbijo kar sami. Seveda imajo kakovostne naprave uporabno nadzorno ploščo, ki omogoča prilagajanje delovanja in odpira mnoge nastavitve zahtevnejšim uporabnikom. Prav tako lahko običajno kombiniran pralno sušilni stroj uporabljamo tudi le za izvajanje ene funkcije.

Več na https://si.gorenje.com/Izdelki/Pranje-in-su%C5%A1enje-perila/Pralno-su%C5%A1ilni-stroji/c/gowash03.

Hladilnik ohranja živila sveža

Hladilnik ohranja sveža živila dolgo časa uporabna in užitna.

Čas trajanja je v osnovi odvisna od samega živila ter samega hladilnika. Nekatera živila imajo rok uporabe tudi preko eno leto, večino živil pa lahko hladilnik z zmrzovalnikom ohranja zelo veliko časa užitne. Hladilnik je kot vsa bela tehnika iz leta v leto naprednejši, zato so dileme ob nakupu že lep čas kar stalnica. Kupci se za nov hladilnik ne odločajo vsako leto, že po nekaj letih pa se spremeni veliko tehničnih in drugih značilnosti. Pri nakupu je zato modro biti na tekočem s tehniko, saj se s tem izognemo številnim slabim odločitvam. Poleg tehnike so pri nakupu pomembni dejavniki dimenzija, vrsta, oblika ter velikost zamrzovalnega dela hladilnika. Tehnika se kot rečeno izredno hitro spreminja, danes zelo aktualna lastnost je poraba električne energije. Pogosto je lahko za nov hladilnik odločilna zgolj ena lastnost, lahko pa več aktualnih lastnosti. Pogost razlog za nov hladilnik je poraba energije oziroma njegov energijski razred. Kako smiseln je nakup energijsko učinkovitega v primerjavi z starim hladilnikom pove preprost izračun stroška električne energije na daljše obdobje. Hladilnik v tem primeru ni zgolj smiseln nakup, ampak je tudi razmeroma hitro izplačana investicija. Ob nakupu je seveda modro pogledati tudi vse ostale tehnične in druge novosti. Dimenzija hladilnika nas pogosto omejuje, saj imamo zanj natančno določen prostor. K sreči obstajajo standardne dimenzije, ki olajšajo izbiro novega ter vgradnjo novega na mesto starega. Druga opcija je prilagoditev prostora za nov vgradni hladilnik drugačnih dimenzij ali pa nakup novega prostostoječega. Vgradni in prosto stoječ hladilnik sta tudi dve od vrst hladilnika, obstajajo tudi hladilnik z ali brez zmrzovalnika. Optimalna velikost zamrzovalnega dela je odvisna predvsem od naših navad ter namena uporabe.

Hladilnik imajo različne estetske lastnosti, ta lahkost pride najbolj do izraza pri prostostoječih hladilnikih s katerimi želimo v prostoru ustvariti točno določene estetske lastnosti in učinke.

Dodatne informacije najdete na harveynorman.si/bela-tehnika/hladilniki-in-zamrzovalniki/hladilniki.

Ameriški hladilniki prodirajo na trg

Amerika v primerjavi z Evropo ima popolnoma drugačne poglede na velikost in tehniko. Pri nas so enovratni hladilniki zadovoljivi za vse potrebe. Hladilniki ter zamrzovalne omare ameriške velikosti, so večji kot večina evropskih. Običajno oz. pogosto imajo ameriški hladilniki dvojna vrata in polno drugih neobveznih dodatkov, ki pa jih skoraj da ne potrebujete. Narejeni so za razkošje, saj ponujajo veliko prostora, dodatnih funkcij in dodaten prostor za hladilno skrinjo.

Specifikacije hladilnikov

Lahko vam predstavimo vse možne specifikacije in možnosti, vendar bi za to potrebovali veliko časa. Na kratko vam bomo prikazali možnosti, ki pa so dosegljive na ameriškem trgu. Vse vrste ameriških hladilnikov imajo dva različna prostora za shranjevanje. En prostor je večja hladilna skrinja, drug pa za normalno hlajenje.

Razdelitev je pogosto prikazana v vratnih krilih, da lahko lažje nadzorujete temperaturo in preprečujete njeno uhajanje. V spodnjih prostorih boste zagotovo našli prav posebne predale za shranjevanje zelenjave. MoistControl je funkcija ameriških hladilnikov prilagojena prav za zelenjavo, tako da jo ohranja svežo in hrustljavo. Večji ameriški hladilniki pa imajo tudi dodatno funkcijo ohlajanja pri temperaturah nad lediščem. To se predvsem opazi, ko opravite večji nakup in vse sestavine mirno zložite v hladilnik. Takrat se za 6 ur vključi in močneje hladi notranjost, tako da lažje pride do optimalnih temperatur.

Poleg običajnih funkcij ima pa imajo dražji hladilniki na vratih lahko prav posebne dodatke. Ena izmed njih je ledomat, ki pa je zelo dobrodošel ob vročih dnevih in zabavah. Na vratih pa lahko opazimo tudi LCD zaslon, kateri omogoča opravljanje funkcij hladilnika, tudi multimedijski. Lahko preverite vremensko napoved ali pa stanje v prometu.

Zamrzovalna omara, varčevanju ustrezna

Zamrzovalna omara mora biti varčevanju ustrezna .

Varčevanju ustrezna je zamrzovalna omara, če ima vse pripadajoče in zahtevane ustrezne tehnične in druge lastnosti. Tehnične lastnosti , ki jih mora imeti za kupca primerna zamrzovalna omara so od modela do modela različne. Hkrati so tehnične lastnosti, katere ima zamrzovalna omara različne tudi od proizvajalca do proizvajalca. Kupcem te lastnosti, ki jih ima zamrzovalna omara, sporoča blagovna znamka oziroma predstava, katero si kupci ustvarijo ob omembi imena blagovne znamke kateri pripada zamrzovalna omara. Na ta način imajo tudi orientacijo med množico v ponudbi. Tako niso redki primeri, ko je izbrana točno določena blagovna znamka. Razlogi za takšno izbiro so velikokrat preprosti. Gre za pozitivne izkušnje iz preteklosti. Prepričani so, da bodo takšne izkušnje imeli tudi v prihodnosti, s tem, da bodo izbrali enako blagovno znamko. Takšno izbiro izbere del kupcev. Drugi del množice kupcev razmišlja drugače. Zaveda se, da je napredek med blagovnimi znamkami različen. To pomeni, da je lahko nekatera blagovna znamka zmanjšala razliko v razvojnih aktivnostih in rezultatih, v primerjavi z drugo blagovno znamko. Tako imamo v praksi velikokrat primere, ko kje sodobna izvedba blagovne znamke zmanjšala, izničila ali celo povečala razliko v primerjavi z drugimi blagovnimi zanamkami. Niso redki primeri, ko je v preteklosti manj cenjena blagovna znamka v določenem časovnem obdobju postala cenjena in iskana med kupci. Posledično se zanjo odloča vedno več kupcev. Kar pomeni, da je za kupce, ki niso navezani na izključno eno blagovno znakov, upravičenost nakupa dosežena in izpolnjena. Obstajajo pa tudi kupci, ki jim tradicija ali trend ne pomeni veliko. Imajo čisto svoj način izbire. Vedo, da imajo tako trend, kot tradicija nakupa svoje slabosti. Trend pomeni, da kupci velikokrat slepo sledijo množici, tradicija pa na drugi strani sledi prepričanju posameznika. Obstajajo seveda še druge možnosti, katere velja izkoristit.

Zamrzovalna omara danes nudi učinkovito izrabo ponujenih možnosti.

http://beko-si.com/ZAMRZOVALNIKI/Zamrzovalne-omare

Pomivalni stroji, spoznajmo koristi

Pomivalni stroji nas vabijo spoznajmo koristi , katere nam lahko prinesejo s pametno izbiro.

Koristi pomivalni stroji ponujajo že vrsto let. Zato koristi, katere pomivalni stroji nudijo ni težko spoznati. V sodobnem času, pa pomivalni stroji doživljajo tudi vedno bolj intenziven napredek. Zato so lastnosti, katere so pomivalni stroji imeli še pred generacijo ali dvema, lahko bistveno drugačne, kot jih imajo pomivalni stroji danes. Te razlike lahko pomenijo razliko med dobrim in manj dobrim nakupom. Moder nakup je v tem primeru predvsem tisti, ki bo za primerno ceno pridobil uporabne lastnosti. Primerna cena in uporabne lastnosti sta pojma, katera ocenjuje vsak kupec drugačno. Nekatere lastnosti sicer lahko kot dobre prepoznamo tudi na nekatere druge načine. Seveda pa je najbolje, da se zanesemo nase, na svoje izkušnje in navade. Primerna cena je tista, ki nas ne obremenjuje, hkrati pa prinaša optimalno število uporabnih lastnosti. uporabne lastnosti so lahko od primera do primera različne. Predvsem so to lastnosti, katere bo v času uporabe uporabnik dodobra izkoristil. Ob nakupu sicer lahko kupi tudi druge lastnosti, vendar je vprašanje ali jih bo v celoti izkoristil. Tako imamo lahko vodila nakupa izkoristka. To pomeni, da bomo kupili le tiste lastnosti, ki jih bomo lahko izkoristili. Z dobro izbiro si lahko maksimirali nakup. Prodajni artikli so pri vsaki blagovni znamki razvrščeni. Kar pomeni, da višji cenovni razred pomeni večjo kakovost, kot tudi večjo investicijo. V primeru, da izberemo manjše število lastnosti, bo cena manjša. Ker pa gre za vse lastnosti, ki jih bomo dejansko potrebovali, s tem ne boo v ničemer okrnili svoje uporabne izkušnje. Razliko lahko uporabimo za drugo investicijo, lahka pa investiramo v blagovno znamko višjega kakovostnega razreda. Kar ni napačna odločitev. Prej bi lahko rekli, da je zelo modra in odgovorna odločitev nakupa.

Pomivalni stroji je danes stalnica večine gospodinjstev, vsekakor pa obstajajo tudi prvi nakupi.

Hladilniki, velika izbira

Hladilniki so gospodinjski aparati , ki so na voljo v številnih izvedbah. Številne izvedbe, ki jih hladilniki ponujajo, so namenjene osebnim prilagoditvam kupcev. Hladilniki so lahko od kupca do kupca, mišljeni drugače. Pri tem gre za lastnosti, kot so veličina, razporeditev uporabnega prostora, možnosti individualnih sprememb in podobno.

Hladilniki se največkrat kupujejo, ko je star neuporaben iz takšnega ali drugačnega razloga, ali pa je prostor v katerem hladilnik stoji deležen raznih sprememb. Danes mnogi hladilniki končajo na smetišču, ker so energijsko neučinkoviti. Hladilniki so velik porabnik električne energije iz omrežja, zato je podatek o učinkovitosti porabe električne energije zelo pomemben. Med seboj se hladilniki ločijo tudi po mnogih drugih lastnostih. Največkrat gre za lastnosti, ki se delijo na razne skupine oziroma družine modelov. Izbira med njimi je največkrat povezana z dobrimi izkušnjami iz preteklosti. Pri izbiri veliko vlogo igrajo tudi storitve, ki se odvijajo po nakupu. Kupljeno blago je potrebno prinesti na določeno mesto, kar je lahko zahtevno in težavno. Mnogi kupci tako izberejo ponudbo, ki jim omogoča, da to zahtevno opravilo, namesto njih opravi oziroma izvedbo organizira trgovec. Poleg tega je potrebno razmisliti tudi o drugih poprodajnih storitvah. Poprodajne storitve so storitve, ki se zgodijo po nakupu. Med najpomembnejšimi je zagotovo garancija, uveljavljanje garancije, servisne storitve in podobno.

Da imamo servis takoj pri roki je za vse lastnike zagotovo dobra lastnosti. Ki pa je velikokrat ob nakupu prezrta. Zato je zelo dobrodošlo razmišljati, na vse storitve, ki jih bomo morda potrebovali po nakupu. Poleg servisa so tu tudi nadomestni deli. Čeprav se nam na prvi pogled zdi hladilnik aparat, pri kateremu se do konca življenjske dobe ne more zgoditi nič, pa o nasprotnem govorijo mnoge manjše gospodinjske nesreče. Po nesreči se nam lahko polomi kakšen del hladilnika. Hladilniki so v tem primeru manj uporabni, vse skupaj se lahko zaplete, ko je potrebno stvar dobavit.

http://www.beko-si.com/hladilniki