Arhiv Značk: avstrija

smučanje za otroke

Bad Hofgastein, navdušenje obiskovalcev

Bad Hofgastein je navdušenje obiskovalcev .

Navdušenje obiskovalcev je Bad Hofgastein zaradi dobih odzivov na storitve v preteklosti kot tudi aktualnem času. Ker so obiskovalci vse kar Bad Hofgastein ponuja ocenili kot dobro in privlačno, jih to navdušuje za obisk v bližnji ali bolj oddaljeni prihodnosti. Navdušenje, ki ga je Bad Hofgastein v preteklosti prinesel, je velikokrat hkrati želja po ponovnem obisku. Ker ljudje veliko damo na lastne izkušnje je Bad Hofgastein v prednosti pri izbiri. Med ostalimi ponudbami bo Bad Hofgastein imel prednost. Obiskovalci so med seboj različni. Navdušujejo jih dobre izkušenj iz preteklosti. Te so kot rečeno že praktično določile lokacijo obiska. Imamo pa tudi obiskovalce, katere navdušujejo druge značilnosti in mora lokacija svojo odličnost upravičiti. Tako imamo obiskovalce, ki imajo razne želje in zahteve. Kraj mora ustrezati njihovi skupini, ustrezati mora njihovim aktivnostim, biti mora v mnogih drugih značilnostih ustrezen. Obiski v skupini so nekaj drugega kot obisk ene osebe ali para. V primeru ene osebe ali para lahko kraj ponudi različno ponudbo, kot v primeru, da kraj obišče več obiskovalcev ali več oseb. Poleg same namestitve več oseb pomeni tudi več zahtev. Tako so lahko v skupini ena oseba navdušena za aktivni obisk , druga oseba pa nad takšnim obiskom ni navdušena in želi drugačno ponudbo. V skupini imamo tako lahko zelo nasprotujoče si želje in zahteve. Kar pomeni, da mora ponudb vsem ustreči. Tako je v takem primeru izbran kraj, ki omogoča vse te različne zahteve. Izbira je seveda zahtevna in odgovorna, če to počne ena sama oseba, ki je del skupine. Pomisliti mora na zahteve, ter na drugi strani upoštevati omejitve. Na drugi strani mora dobro proučiti zahteve, katre ponuja kraj, ter upoštevati vse, kar ne nudi oziroma nudi z določenimi omejitvami.

Bad Hofgastein je mnogim znana destinacija počitnic, ostali imajo priložnost imeti enako dobro izkušnjo.

Več

Smučarke v Avstriji

Avstrija, dežela smučanja

Avstrija je dežela smučanja .

Smučanje, ki ga ima dežela Avstrija, se je razvilo skladno z možnostmi okolice in človekovega prizadevanja obvladovanja ter izkoriščanja naravnih danosti.
Avstrija je svoje začetke turizma kovala v idiličnih gorskih vasicah, ki so pomenile blagodejno zatočišče, pred nesnago in nezdravimi pogoji življenja mest pred stoletji. Smučarska središča je Avstrija pridobila z razvojem podeželskega turizma. Domačini so se zavedali potenciala, ki so jih nudili v zimskih mesecih zasnežena pobočja. Posebnega pomena je bilo podaljšanje časa koriščenja turističnih kapacitet. Avstrija je z razvojem in premišljenimi poslovnimi koraki postopoma postala pojem dobrega trženja smučanja. Poleg izkoriščenosti in razvitosti snežnih površin se je Avstrija razvila v smučarsko velesilo na področju športa. Dosežke jim seveda včasih Slovenci prekinemo, poleg drugih. Vsekakor pa ima Avstrija v športni smučarski areni upravičeno svoj sloves. Dosežki na obeh področjih, tako turističnem, kot športnem, so izoblikovali ime, ki je v svetovnem merilu cenjeno. Tudi na oddaljenih kontinentih bodo tamkajšnji prebivalci znali povezati smučanje s to deželo. Smučanje v Avstriji je mogoče na raznih delih države. Ima svoje značilnosti, ki prepoznavno ločijo Avstrijo od drugih smučarskih dežel. Dobro smučanje se začne s prometno infrastrukturo in povezavo smučišč z urbanimi središči. Poleg prometnic so tu še železniške in letalske povezave. Na ta način je omogočena povezava tudi z oddaljenimi kraji, tudi z drugih kontinentov. Smučarska središča so v Avstriji dobro povezana s smučarskimi površinami, tako je omogočena dobra smuka in izkoristek časa namenjenega oddihu. Nastanitvene kapacitete so znane po svojih razkošno odmerjenih površinah, tudi gostinska ponudba je zgledna. Urejenost urbanih naselji je v smučarskih središčih povsem enako odlična. Mogoče celo za odtenek bolj idilična, saj sneg na strehah in leden sveče, ter zasnežena okolica, vlijejo čar, ki ga drugje primanjkuje. Sprehod po ulicah zimskih središč je temu primerno čaroben.

Avstrija je med Slovenci znana in priljubljena smučarska destinacija.

Smučanje v avstriji

Smučanje v Avstriji je pomembna dejavnost

Smučanje v Avstriji je pomembna dejavnost , ki državi prinaša pomembne koristi.

Koristi, ki jih smučanje v Avstriji prinaša so mnogotere in raznovrstne. smučanje v Avstriji . Užitki belih strmin v prvi vrsti nagradi vse, ki sodelujejo v poslu, ki ga smučanje v Avstriji prinaša. Pri tem gre za na eni strani vrhunski šport, na drugi pa turizem. V veliko primerih smučanje v Avstriji se združita tako vrhunsko smučanje kot turizem. Primer, ko smučanje v Avstriji združi turizem in vrhunsko smučanje so smučarske tekme na najrazličnejših ravneh. Smučanje v Avstriji je pomembna panoga. Snežne strmine, ki vabijo in privabijo turiste z praktično vseh koncev sveta so nič kaj drugačne kot Slovenske vendar bistveno bolje izkoriščene. Zanimivo pri tem je, da je večina objektov dobro izkoriščena tudi v času ko zimska odeja skopni. Poletni turizem namreč Avstrijci v mnogih primerih združijo z objekti, ki so uporabni pozimi oziroma v zimski sezoni.

Smučanje v Avstriji poteka na več ravneh, vseh smučišč pa je ogromno. Nekaj jih je v bližini Slovenije, ostala pa so razporejena po praktično vsej državi. Izjema je vzhodni nižinski del, kjer pogojev za smučanje ni. Pomemben del smučanja v Avstriji predstavljajo tudi smučarska tekmovanja na različnih ravneh. Od vrhunskih, svetovnih tekmovanj, pa do tistih, kjer se uveljavljajo mladi talenti,kateri bodo čez nekaj let krojili vrh svetovnega smučanja. Tekmovanj na vseh ravneh je veliko, posebno mikavna za obiskovalce so vrhunska tekmovanja na svetovni ravni, ter zahtevnejša na visoki nadmorski višini. Strah, pogum drznost, nevarnosti in dobro tekmovalno vzdušje in navdušenje ob progi vabi mnoge obiskovalce. Tekmovanja se prelevijo v prave smučarske praznike, kjer je samo tekmovanje osnova, vse ostalo pa dodana vrednost smučarskega tekmovanja. Dodana vrednost smučarskega tekmovanja se kaže v turizmu, ter vseh z njim povezanih dejavnosti. Smučanje v Avstriji je dobičkonosen posel, katerega bolj ali manj uspešno posnemajo praktično vsi.

Preverite najboljša smučišča v Avstriji tukaj