Arhiv Značk: agencija

Nuwara Eliya, osrednja Šrilanka

Nuwara Eliya je osrednja Šrilanka , ki zelo godi prebivalcem stare celine ter ljubiteljem zmernejših temperatur zraka.

Razlog so klimatske značilnosti območja, na katerem se nahaja Nuwara Eliya. Nadmorska višina znaša tisoč osemsto oseminšestdeset metrov, gorska klima je tu pravi balzam za nižje ležeča območja otoka Šrilanka. V povprečju se temperature na območju Nuwara Eliya gibljejo okrog dvajset stopinj Celzija. Na okoli osemnajst stopinj se spustijo v juniju, juliju in avgustu, nekoliko višje so septembra, oktobra, novembra in decembra. Najtoplejša obdobja so med januarjem in majem. Najvišje izmerjene temperature na območju Nuwara Eliya so skoraj štiriintrideset stopinj Celzija, najnižje pa padejo za stopinjo ali dve pod ničlo. Najmanj se živo srebro spusti v obdobju med junijem in septembrom. Območje Nuwara Eliya je zato evropskim obiskovalcem hitro priraslo k srcu, v času industrijske revolucije so ga tudi povezali s takrat sodobno železniško povezavo. Danes je to ena od turističnih znamenitosti, zaradi katere je dodatno vredno območje Nuwara Eliya obiskati. V štiridesetih letih devetnajstega stoletja je bilo mesto Nuwara Eliya tudi ustanovljeno, njegov oče je Samuel Baker. Zaradi klimatskih značilnosti je postalo kmalu priljubljeno med Britanci, ki so območje kmalu razumeli kot pomanjšan košček svoje domovine v tropih. Do današnjih dni se je veliko spremenilo, predvsem je območje pridobilo številne pritikline sodobnega sveta. Območje je postalo zanimivo tudi za ostale prebivalce otoka, posebno radi prihajajo aprila. Takrat se razbohoti narava ter odvijajo številni ogleda vredni dogodki. Mesto Nuwara Eliya danes šteje preko dvajset tisoč prebivalcev, na širšem območju pa preko štirideset tisoč. večino predstavljajo singalci, drugi večji skupini sta Šrilanški Tamili ter Indijski Tamilci. Obiskovalci imajo na območju na voljo številne naravne in kulturne znamenitosti. Med naravnimi znamenitosti izstopa jezero ter park, območje pa krasijo tudi številne plantaže čaja.

Nuwara Eliya je prijetna klimatska in siceršnja sprememba potovanja po tropskem otoku Šrilanka.

Potepanje po Šrilanki – “TOP 10”

potovanje v sigiriyo

Sigiriya, kraljevska palača

Sigiriya je tropska otoška država , ki se nahaja jugovzhodno od Indije.

Na ta način je Šrilanka ter Sigiriya tudi najlažje prepoznana, med državami sveta. Velikokrat zasledimo ime otok cimeta , zaradi njegovega bogastva na otoku Šrilanka. Začimba cimet se pridobiva iz drevesa, ki ga latinsko imenujemo Cinnamomum zeylanicum. V prehrani koristi notranja posušena tanka plast skorje, kot prah ali zvite paličice. Kolonialni časi so predstavljali del zgodovine otoka, Sigiriya je priča bistveno starejše zgodovine. Večinsko prebivalstvo na otoku so Singalci, predstavljajo okoli petinsedemdeset odstotkov prebivalstva. Otok naseljujejo tudi Tamilci, Mavri, Malajci ter potomci zahodnoevropskih kolonistov. Singalci so na Šrilanko prispeli iz severne Indije v petem stoletju pred našim štetjem. Na otoku so se postopoma začela ustanavljati posamezna kraljestva, ki so vsako po svoje oblikovala prestolnice in vsakdanjik. Sigiriya je primer prestolnice na dvesto metrov visoki skali, do katere danes turiste vodijo stopnice. V preteklosti je bila skala težje dostopna, izbira pa s tem tesno povezana. Sigiriya je nastala kot zatočišče, ki si ga je izbral Kashyapa izbral na dvesto metrov visoki skali iz magme. Zatočišče si je uredil v kraljevskem slogu, ki ga je zaznamovala palača z namakalnim sistemom ter urejeno okolico okoli skale. Okolica je bila zgledno urejena, v njeni zasnovi lahko vidimo podobo mnogih današnji mest ulicami. Sigiriya je zgrajena sredi tropskega območja, ki ga preko leta pestijo obdobja pomanjkanja vode. Namakalni sistemi so nastajali tudi na drugih delih otoka, z namenom zagotavljanja vode v sušnih obdobjih. V ta namen so bile razsežne površine pretvorjene v zalogovnike vode, ki jih še danes na otoku najdemo in občudujemo. Mnogi so celo starejši kot Sigiriya, zato je njen namakalni sistem del obsežnega sistema. Lahko bi rekli tudi kulturnega bogastva ter priča obsežne graditeljske mojstrovine davnih prebivalcev tropskega otoka Indijskega oceana.

Sigiriya predstavlja dober razlog obiska osrednjega dela otoka Šrilanka.

Več

Turistična agencija vabi na potovanja

Turistična agencija je organizacija, ki vabi na potovanja .

Človeku je bila želja po odkrivanju tujih krajev vedno domača in prisotna. Turistična agencija je kljub temu razmeroma nova oblika podjetništva, z razmeroma skromno tradicijo, v primerjavi z drugimi oblikami podjetništva. Ljudje so že od najstarejših dni dalje potovali in se gibali na različnih razdaljah. Vendar je bilo takratno potovanje namenjeno predvsem boljšim življenjskim pogojem. Današnja turistična agencija omogoča preživljanje prostega časa , po željah strank. Stranke, ki jih turistična agencija vodi na razne konce sveta tako niso povezani z nameni potovanj davnih prednikov. Turistična agencija se je dodobra začela razvijati v obdobju po drugi svetovni vojni. Začetki sicer segajo v devetnajsto stoletje, vendar je pravi razcvet turistična agencija doživela stoletje kasneje. Predvsem je k razcvetu, ki ga je turistična agencija doživela, pripomogel razvoj množičnosti povpraševanja po storitvah. Ljudje so se kmalu po vihri druge svetovne vojne začeli zavedati pomena počitnikovanja in preživljanja prostega časa. Tuji kraji in znamenitosti so bili vedno zanimivi in privlačni, ljudi je k odkrivanju gnala prirojena želja po odkrivanju neznanega. Cilji so bile predvsem različne počitniške destinacije, v nekaterih primerih pa ogled točno določenih delov sveta ali znamenitosti. Turistična agencija je pri takem potovanj poskrbela za praktično vse. Stranki se je glede na zahteve zgolj prilagajala z različno, individualno prilagojeno vsebino. Individualna prilagojenost in prilagodljivost je za stranke zelo pomembna, saj na ta način dobijo tisto kar želijo in hočejo. Z razvojem časa, znanosti in okolja, so se turistične storitve spreminjale. Ljudje so jih narekovali s svojimi zahtevami, mnoge pa so vpeljali sami turistični delavci, saj so omogočale boljše storitve. Letalski prevoz je bil nekoč luksuz, danes je postal dostopen, kar je vsaka dobra turistična agencija s pridom izkoristila. Na ta način so turistične storitve dostopnejše, tako kot so na dosegu roke nekoč oddaljeni cilji potnikov.

Turistična agencija ljudem nudi potovanja.

Turistična agencija nudi potovanja

Turistična agencija svojim strankam nudi potovanja v najrazličnejše kraje in destinacije. Obisk tujih krajev je lahko povezan z najrazličnejšimi željami in zahtevami. Turisti si povečini želijo obiska tujih krajev, včasih pa so obiski povezani z poslovnimi, verskimi in drugimi motivi.

Svojo dejavnost turistična agencija temelji na človekovi vedno prisotni želji po potovanjih in odkrivanjih novih svetov in krajev. Želja po potovanju je tudi danes prisotna pri ljudeh, do današnjih dni pa se je
turistična agencija, tako kot mnogo drugih dejavnikov, precej spremenilo. Svoj čas so ljudje premagovali razdalje z namenom boljših pogojev življenja in vsakdanjika, danes je potovanje, ki ga organizira turistična agencija užitek in zabava. Turistična agencija svojim strankam nudi celotno paleto storitev, ki omogočajo kakovostno bivanje v tujih krajih.

Do današnjih dni se turistična agencija prilagaja željam in zahtevam strank. V začetnih oblikah je turistična agencija omogočala potovanja raznim verskim in drugim skupinam, katere so za potovanja motivirale različne stvari. Romarska potovanja so znana tudi iz naših dežel, cilji pa so bil še za današnje razmere oddaljeni. Seveda danes enake razdalje premagamo bistven prej, do današnjih dni pa so nekateri turisti ohranili čar starih potovanj. Tako se na romarska potovanja ljudje podajajo peš, s kolesom in na druge preproste načine.

Turistična agencija tako nekoč kot danes ljudem omogoča lažje in kakovostno bivanje v tuji krajih. Storitve omogočajo ljudem prenočišče, hrano, dostop do kulturnih in naravnih znamenitosti, prevoz ter celo paleto drugih storitev. Pomembnost storitev se skriva v dejstvu, da so mnogim ljudem v tujih krajih onemogočene sicer preproste dejavnosti v domačih krajih. Neznanje jezika je lep primer, poleg tega so v tujih krajih neznane tudi kulturne značilnosti in obnašanje v vsakdanjiku. Dobro poznavanje vsakdanjika in običajev vsakemu turistu omogoča doživetje tujih krajev v popolnosti, na tak način lahko doživi utrip kulture in običajev tujih krajev.

Turistična agencija skrbi za varno pot, bivanje in povratek svojih strank.