Stroji, težave nakupa

Stroji pogosto povzročajo težave nakupa .

Problem mnogih današnjih nakupov je v tem, da stroji, obstajajo v zelo raznoliki ponudbi. Ponudba je tako obsežna, da se mnogi v tej ponudbi preprosto izgubijo. Gre predvsem za generacije, ki so bile vajene bistveno manjše ponudbe. Njihova
izkušnja nakupovanja sega v čas, ko so bil stroji v bistveno manjši ponudbi. V nekaterih primerih je to pomenilo dobesedno dva ali tri tipa. Kar je seveda nekaj čisto drugega kot današnja ponudba. Namesto tista dva ali tri tipe, danes dobijo celo skladovnico pred očmi. Niso redki primeri, ko taki ljudje preprosto ne vedo kaj kupiti. Vedo, da so novi stroji potrebni, ne vedo pa kakšnega naj izberejo v gori ponudbe. Kdor nima težav s pridobivanjem informacij naj preprosto zbere vse koristne informacije. obstajajo številni viri, ki informirajo ljudi o vseh tako najbolj osnovnih lastnostih in razlikah, kot tudi specifikah in specifičnih razlikah. V nasprotnem primeru pa bodo stroji najbolje izbrani tako, da prosijo za nasvet. Na voljo imajo več možnosti. V prodajalnah je vedno prodajno osebje, ki lahko iz izkušenj ter aktivnim spremljanjem aktualnih novosti, vedo kaj bi kupcu najbolj ustrezajo. Manj zahtevni kupci se v veliko primerih po prejetem nasvetu s strani prodajnega osebja tudi odločijo. Bolj zahtevni pa se zavedajo, da je prodajalec preprosto oseba, kateremu so stroji kruh in nam jih mora prodati . V primeru, da je ponudba velika ter je za njegovo poslovanje praktično vseeno kaj ponudi, bo tak nasvet tudi dober. Vendar je to bolj ali manj idealistična podoba trgovca. Večinoma imamo opravka z zalogo, ki se ne proda oziroma se težje proda. Zato ima tak trgovec jasno interes prodati to zalogo, ne glede na zahteve kupca.

To zagato rešimo tako, da vprašamo več trgovcev za nasvet, na podlagi prejetih informacij so naknadno izbrani stroji , ki se nam zdijo najbolj primerni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja