Prevajalska agencija in izkušnje prevajalcev

Cena, ki vam jo bo ponudila prevajalska agencija za prevod, se lahko precej razlikuje glede na to, za kakšno vrsto besedila potrebujete prevod. Podjetja mnogokrat potrebujejo prevode raznih splošnih besedil. V to skupino spadajo razne vrste dokumentov, finančna poročila, poročila revizijskih hiš, prospekti z informacijami o poslovanju podjetja, njegovih produktih, strategijah, razni dopisi in še bi lahko naštevali. Prevajalska agencija, ki ima že vrsto let izkušenj, s tovrstnimi besedili ne bi smela imeti težav. Gre za precej rutinske prevode, ki se jih lahko izdela na tehnično precej preprost način, zato tudi cena za ta besedila običajno ni visoka. Včasih lahko prevajalska agencija zaračuna višjo ceno, če se vam mudi s prevodom. Ampak glede na to, da je konkurenca na tem področju precej velika, ne bi smeli imeti težav s tem. Drugače lahko vedno pogledati tudi pri konkurenci.

Med prevajalsko bolj zahtevna besedila uvrščamo tehnično dokumentacijo. Najbolje je, da ima prevajalska agencija izkušnje s prevajanjem sorodnih besedil kot je vaše. Največje težave, ki tukaj nastajajo, so terminološke narave. Prevod tehnične dokumentacije je dober izključno takrat, kadar dosledno upošteva tehnične izraze ciljnega jezika, ki so uveljavljeni. Če bi želeli prevod tehnične dokumentacije iz področja merilcev optičnih vlaken, medicinskih pripomočkov, sončnih celic in podobno, potem poglejte, če obstaja kakšna prevajalska agencija, ki se je v preteklosti že ubadala s prevodi iz sorodne tematike. Na tak način bo prevod tehnično dovršen in vi sami ne boste porabili ure in ure s pregledovanjem in popravljanjem terminoloških napak, ki jih naredijo prevajalci.

Tudi leposlovna besedila niso preprosta za prevajanje. Na tem področju se najbolje izkaže tista prevajalska agencija, ki ima največ izkušenih prevajalcev. Leposlovje namreč zahteva izjemno podrobno poznavanje jezika, v katerem je napisan original, poleg tega pa še precej sposobnosti pri ohranjanju vseh jezikovnih figur, ki jih je leposlovno delo polno od prve do zadnje strani.

Več na spletni strani.