dojenje in prehrana matere

Prehrana doječe matere, motivacija dobrodošla

Prehrana doječe matere je lahko dobra, lahko pa je motivacija dobrodošla za spremembe. Spremembe so predvsem potrebne, ko prehrana doječe matere ne daje predvidenih učinkov. Prehrana doječe matere se mora v tem primeru spremeniti in prilagoditi predpisanim zdravim načelom in zdravi vsebini. Ker je prehrana doječe matere odgovorna naloga, se mora v veliki meri prilagoditi optimalnosti za otroka in mamo.

Prehrana doječe matere je najboljša, ko nudi dobre pozitivne učinke. Slednje se lahko preveri na pregledih, kjer se prehrana doječe matere ugotovi kot dobra. Lahko pa se ugotovi, da prehrana doječe matere potrebuje nekatere spremembe. Hrana je ena najbolj osnovnih življenjskih potreb. Življenjske potrebe so najbolj osnovna zahteva vsakega človeka. Potrebne so za rast, razvoj in obstoj. Rast je posebno intenzivna v času odraščanja. V času življenja odrasle osebe je rast prisotna pri nosečnicah. Razvoj človeka je različen skozi različna življenjska obdobja. V otroštvu je razvoj najbolj intenziven in aktiven. Takrat se v obdobju od otroka do odrasle osebe zgodijo mnogi učni procesi. S temi procesi otrok postane odrasla oseba v smislu potrebnega znanja in veščin. Omogočajo mu preživetje skozi vse obdobje življenja. Gre predvsem za nekatere osnovne večine. V času odrasle življenjske dobe poleg osnovnih veščin pridobiva še nekatere druge. Predvsem so intenzivne poklicne veščine.

S temi veščinami je človek uspešen na svojem poklicnem področju. Brez njih ne bi bil le neuspešen. Ogroženo bi bilo tudi njegov obstoj in življenje. Nekatere veščine pridobiva tudi v prostem času. Gre za načeloma manj pomembne veščine. Z njim poklicno življenje ni povezano oziroma na nujno odvisno. Ponuja pa poklicnemu življenju razne oblike kakovosti. Na ta način je lahko poklicno življenje boljše. Obstoj je posebna zahteva. Za obstoj potrebuje človek razne dobrine, ki omogočajo življenje. Brez teh dobrin življenje človeka ne bi bilo mogoče, saj ne bi mogel obstajati. Prehrana doječe matere je zahtevna, odgovorna ter intenzivna aktivnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja