Prednosti in slabosti TČ, ter montaža

Toplotne črpalke so dandanes vsem poznana stvar, uporabljajo se za ekonomično ogrevanje in ohlajanje našega doma. Za razliko od klimatske naprave, je montaža toplotne črpalke precej bolj komplicirana in jo boste težko opravili sami, zato zanjo raje najemite strokovnjaka. Na trgu obstaja precej različnih tipov naprav, zato se posvetujte s strokovnjakom. Sama naprava ima precej veliko prednosti pred drugimi načini ogrevanja, vendar ima tudi svoje slabosti. Slabosti toplotne črpalke so te, da pri izredno nizkih temperaturah ne delujejo »s polno paro«.

Menjava sistema za ogrevanje doma je stvar, ki je potrebna razmisleka, pri tem pa je potrebno upoštevati vse prednosti in slabosti. Prav v današnjem članku si bomo ogledali nekatere izmed teh pri toplotnih črpalkah. TČ delujejo po principu hladilnika. Problem toplotnih črpalk je ta, da je njihova efektivnost neposredno odvisna od vremenskih pogojev. Novi tipi toplotnih črpalk so sicer vse bolj prilagojeni na bolj trde vremenske pogoje, starejši tipi naprav pa imajo lahko kar probleme pri mrazu.

Pozitivna stvar je poleg prihrankov pri ogrevanju ta, da vzdrževanje toplotnih črpalk skorajda ni potrebno. Dolga je tudi življenjska doba teh naprav. To odtehta višjo začetno investicijo in stroške namestitve.

Pri nakupu se vam splača preveriti tudi raznorazne subvencije EKO sklada in podobnih fondov, ki vam nakup lahko precej olajšajo. Napravo boste najlažje in najceneje lahko kupili preko interneta ali katerega izmed fizičnih ponudnikov v Sloveniji. Eden izmed večjih je podjetje Aircon, njihovo ponudbo si najlažje ogledate na njihovi spletni strani, za dodatno pomoč pri nakupu pa jih lahko tudi pokličete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja