Pedikura poskrbi za zdrava stopala

Stopala in noge nosijo velik del vsakodnevnega bremena, zato je redna skrb za njih zelo pomembna. S hitrim tempom življenja in zaradi tesne obutve so danes nekaj povsem običajnega različne težave s stopali, kot so na primer kurja očesa, otiščanci vraščanje nohtov in še mnogo drugega. V izogib temu je izjemno pomembna redna pedikura, saj z njo poskrbimo za učinkovito nego nog kot tudi rok.

pedikura

Ločimo klasično in medicinsko pedikuro

Kadar govorimo o klasični pedikuri, imamo v mislih predvsem nego stopal, kjer sicer ni prisotnih nobenih večjih težav ali pa bolečin, je pa zato takšna pedikura zelo priporočljiva, saj s tem poskrbimo za redno nego in vzdrževanje naših stopal, s čimer se prepreči marsikateri večji problem.

V kolikor do težav že pride, je edina rešitev medicinska pedikura, ki pa zahteva tudi veliko strokovnega znanja. V tem primeru gre za reševanje težav, kot so na primer vraščeni nohti in otiščanci, ki jih spremljajo še druge zdravstvene težave. Med tovrstnimi problemi je zelo pogosto diabetično stopalo in druge na primer glivične bolezni, pri čemer je strokovno opravljena pedikura še toliko bolj pomembna.

Lahko pa si privoščite tudi spa pedikuro

Če pa s stopali nimate nikakršnih težav, pa jim vseeno lahko namenite tudi nekaj pozornosti in si zato lahko privoščite spa pedikuro, kjer gre bolj za postopek razvajanja nog. Spa pedikura ni nekaj nujnega, je pa zagotovo dobrodošlo, če želite nekaj več pozornosti nameniti tudi vašim stopalom.

Spa pedikura je znana po tem, da se stopala najprej namočijo v odišavljeno kopel, nato se postrižejo nohti in naredi piling, stopala pa se lahko obložijo tudi s parafinsko oblogo. Na koncu se običajno vtre še ustrezna krema, ki poskrbi za prijeten občutek v vaših nogah.

Za pedikuro se uporabljajo kirurško sterilni instrumenti

Ne glede na to, za kašno vrsto pedikure gre, je izjemno pomembno, da se za ta postopek uporabljajo izključno kirurško sterilni instrumenti, pa tudi če gre pri tem zgolj za uporabo škarjic za nohte.

Zavedati se je potrebno, da pedikura ni ravno tako enostaven postopek, kot morda na prvi pogled izgleda, ampak gre za postopek, ki ga mora opravljati strokovno usposobljeno osebje z veliko izkušnjami in znanja.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja