Sandra-Pecnik

Najboljši prevajalec za prevod iz angleščine

Preden se odločite, komur boste zaupali, da vam naredi prevod iz angleščine, preverite različne ponudnike. Največja dilema, s katero se srečujejo naročniki, je povezana z nepoznavanjem, kakšen nivo kakovosti lahko pričakujejo od določenega prevajalca ali prevajalske agencije. Če izbirate raje med posameznimi prevajalci kot pa med prevajalskimi agencijami, je pametno, da se pozanimate pri znancih ali poslovnih sodelavcih, katere bi vam oni svetovali. Na podlagi izkušenj glede tega, kakšen prevod iz angleščine je nekdo pripravil v preteklosti, lahko sklepate, kakšno kakovost bo zagotovil v prihodnosti.

Nekateri pa prevod iz angleščine najraje zaupajo kakšni prevajalski agenciji. Njihova prednost je predvsem v tem, da razpolagajo z velikim številom prevajalcev, s katerimi sodelujejo, tako da lahko prevajalska agencija presodi, kdo bo določen tip besedila najbolje prevedel. Običajno prevajalske agencije ponudijo še celo nižjo ceno od posameznih prevajalcev, ker skušajo na trgu prevajanja tekmovati z nižjimi cenami. Vprašanje pa je, če je pod takšnimi pogoji izdelan prevod iz angleščine tudi res dovolj kakovosten, da bo zadostil vašim zahtevam.

V primeru, da želite prevod iz angleščine na najvišjem možnem kakovosten nivoju, lahko poskusite na naslednji način. Izberete nekaj prevajalcev in prevajalskih agencij, ki veljajo za kakovostne, nato pa vsakemu pošljete isti del besedila in zahtevate preizkusni prevod. Ker bodo vsi prevajali isti del besedila, boste dobili primerljiv prevod iz angleščine od vsakega prevajalca, nato pa jih boste lahko med seboj primerjali in nato ugotovili, kdo je najboljši prevajalec.

Več informacij najdete tukaj

Sicer pa ni nujno, da bodo vsi pristali na to, da vam izdelajo testne prevode. Predvsem večje prevajalske agencije, ki imajo veliko delo, tega ne počno. Vendar pa je vse odvisno od dolžine besedila. Če gre za veliko delo, potem bodo najbrž vsi imeli interes, da pripravijo tesni prevod iz angleščine. Pri vsem tem pa pazite še na to, da se običajno ljudje na testih bolj potrudijo kot v sami praksi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.