Moto oprema za začetnike

Čim ste pridobili novo vozniško dovoljenje in nov motor, morate razmisliti tudi o nakupu nove ali rabljene moto opreme. Ali veste, katera oprema je najboljša za vaš stil vožnje? Znate sami izbrati čelado, jakno in rokavice? Pri vožnji je najbolj pomembna vaša absolutna varnost v vseh trenutkih. Moto vozniki so med najbolj izpostavljenimi na cesti, saj jih ne varuje karoserija avtomobila ali tovornjaka. Z upoštevanjem nekaj smernic, boste kupili varno, zanesljivo in odporno moto opremo.

Čelade

Čelade so vsekakor najbolj pomembna moto oprema Maribor, ki jo morate kupiti. Njena najbolj vitalna naloga je ščitenje in varovanje glave in vratu pred udarcem zaradi nesreče ali padajočega kamna. Čelada mora zaščititi vašo celotno glavo in mora biti narejena iz vzdržljivega in odpornega materiala. Varčevanje pri nakupu čelade se ne izplača, saj je od tega dela zaščite lahko odvisno vaše življenje. Na spletu poiščite izdelke, ki so bili dodobra testirani in dosegajo vse najvišje standarde kvalitete in zaščite.

Jakna ali brezrokavnik?

Navkljub vročini so jakne najboljša zaščita za zgornji del vašega telesa. Majice ali brezrokavniki vas ne bodo zaščitili, če padete in drsite po asfaltu. Obstajajo tudi precej lahke in zračne različice, ki imajo dodatno okrepljen in zaščiten del okoli hrbtenice, komolcev in ramen. Nekateri modeli imajo všite posebne zračnike, skozi katere med vožnjo vstopa zrak in vas hladi. Izbirate lahko med različnimi vodoodpornimi tkaninami, usnjem in umetnim usnjem. Pomembno je, da je material zračen in ima všito dodatno zaščito. Barvo in dizajn pa sta popolnoma vaša izbira.

Rokavice

Najboljše motoristične rokavice tako kot druga moto oprema Maribor, nudijo tako zaščito pred mrčesom in vremenskimi pogoji, kot tudi popoln oprijem in udobje. Med vožnjo imate nadzor nad pospeševanjem in zaviranjem, brez zdrsov rokavic ali motenj pri zaviranju. Poiščite usnjene rokavice z zunanjimi šivi, ki preprečujejo odrgnine ali žulje zaradi dolgotrajne rabe. Krajše rokavice se skrijejo pod zaponko na rokavu jakne, daljše rokavice pa pridejo čez zaponko. Najbolje je, da imate pri nakupu jakne s sabo tudi rokavice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja