kolesarjenje

Kolesarski skok na Roglo je doživetje

Kolesarski skok na Roglo je čudovito doživetje .

Zahteva pa dobro pripravljenost, saj kolesarski skok na Roglo premaga več kot tisoč metov višinske razlike. Začetek poti so lahko Zreče, cilj pa je smučarsko središče Rogla. Vzpon je dokaj konstanten, cesta nikjer kolesarju ne dopušča počitka. Izjema ogrevanje skozi Zreče, sledi rahel spust do krožnega križišča, kolesarski skok na Roglo od tu sledi oznakam Rogla. Ob Dravinji sledi nadaljevanje skozi Loško Goro, do Hotela pod Roglo. Željni klanca bodo dočakali njegov začetek. K sreči vzpon nima posebno strmih odsekov, ki mnogim kolesarjem povzroča težave. Kolesarski skok na Roglo premaga vzpon dobrih šest odstotkov, od Zreč do smučarskega centa Rogla pa je dobrih šestnajst kilometrov. Premagovanje klanca popestrijo odseki s prijetno senco, drugod čudoviti razgledi, na splošno pa velja za temperaturno prijazno kolesarjenje. Glede na dolino lahko tu kolesarji uživajo v približno deset stopinj Celzija nižji temperaturi. Kljub prijetnim nižjim temperaturam velja kolesarski skok na Roglo začeti čim bolj zgodaj, saj je svež zrak pravi balzam proti pripeki. O pripravljenosti na takšen podvig mora presodit vsak kolesar sam, če je v svoje treninge vključeval klance ne bi smelo biti težav. Za kolesarski skok na Roglo je pomembno, da se zavedamo konstantnosti dolgega klanca. Kar pomeni predvsem najti ustrezno prestavno razmerje ter vrtljaje na pedalih. V izbranem tempu bomo kolesarili približno uro in pol, zato je pomembno ujeti dober ritem. Poleg dobrega treninga in priprav je dobro računati s prehrano in tekočino. Na svojih treningih bomo najlažje ugotovili, kaj je dobro jest in piti pred, med in po kolesarjenju. Lačen pomeni brez energije, žeja je lahko enako velik problem. Naučiti se moramo predvsem konstantnosti zagotavljanja tekočine ter energije.

Če ne gre drugače se velja navaditi pogosteje pogledati na uro ter konstantno skrbeti, da bo imel kolesarski skok na Roglo zagotovljeno potrebno energijo in tekočino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja