hiša in fasada

Kako osvežiti zunanjo podobo vaše hiše

Prav tako, kot je pomembno, da se v notranjosti našega doma počutimo udobno, je pomembno tudi, da smo sproščeni z zunanjim izgledom naše hiše. Za to pa poskrbita urejenost in seveda »modernost« hiše, čeprav lahko tudi starinska hiša izgleda zelo lepo.

Na zunanjem delu hiše lahko to svežino prinese obnova fasade, urejanje gredice in vrta ob hiši, dodajanje dekorativnih dodatkov, barvanje ograje, na nekaterih slovenskih hišah pa je popularna tudi freska na fasadi. Fresko vam naj seveda uredi nekdo, ki je za to specializiran, da ne bo na koncu izpadlo še slabše.

Freske so izvrsten način olepšave hiše, vendar gre na žalost za izumirajočo obrt, ki nima svetle prihodnosti. Za urejanje okolice lahko tudi najamete kakšnega obrtnika, če menite, da sami niste dovolj izkušeni, a nič za to, saj lahko izkušnje dobite s samim delom precej hitro.

Tudi notri lahko hišo olepšate na različne načine. Lahko se lotite popolne obnove, ali pa le z majhnimi popravki dodobra spremenite vaš dom. Ne glede na to, ali gre za majhno stanovanje ali pa veliko posestvo, karkoli boste spremenili, bo bolje kot nič. Nič zato, če nimate ustvarjalne žilice, v pomoč so vam lahko različne spletne strani, revije in portali, na katerih imate različne vodiče, primerne tako za začetnike, kot tudi tiste naprednejše. Lotite se lahko majhnih dekoracij, kot je premikanje in dodajanje pohištva ter nalepk, beljenja prostorov, ali pa kakšnega večjega projekta notranje obnove.

Če boste za dela najeli kakšne obrtnike, pa o izkušnjah z njimi povprašajte kakšnega kolega ali pa starejšega znanca, saj vam bo ta lahko priporočil obrtnika, ki bo svoje delo opravil kvalitetno in za dobro ceno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja