Kaj zahteva delo v trgovini

Delo v trgovini poteka na različnih nivojih. Blago, ki se nahaja na prodajnih policah, je potrebno naročiti. Dogovarjanje z dobavitelji običajno opravljajo zaposleni na višjih delovnih mestih. Njihovo delo v trgovini zahteva predvsem spremljanje, kaj se dogaja z zalogo izdelkov, ki se v trgovini prodajajo. Spremljanje zalog je povezano s prodajo. Na podlagi tega, se potem lahko sproti prilagaja prodajni program. Tistih izdelkov, ki gredo bolj v prodajo, se pri dobaviteljih naroči v večjih količinah, tistih izdelkov, ki v prodajo zaostajajo, pa se ob naslednjem naročilu naroči manj. Takšno delo v trgovini je pomembno iz vidika optimizacije stroškov. Zavedati se je potrebno, da zaloge predstavljajo strošek, ki ga mora trgovina plačevati, zato je pomembno, da so oblikovane v skladu s tem, kaj se dogaja s povpraševanjem.

Naslednji pomemben vidik, ki ga predstavlja delo v trgovini, je odnos s strankami. Če se zanimate za delo v trgovini in sicer vas zanima delovno mesto v prodaji, potem morate imeti tudi določene osebnostne lastnosti, ki so za delo v trgovini primerne. Pripravljeni morate biti na to, da boste ves čas prijazni in komunikativni. Kupcem je potrebno ob nakupu svetovati, kar pomeni, da morajo biti prodajalci seznanjeni z lastnostmi izdelkov, ki se v trgovini prodajajo. Včasih je potrebno tudi podrobno tehnično znanje o izdelkih. Nekatere trgovine organizirajo za svoje zaposlene tečaje, na katerih jih seznanijo z vsemi informacijami, s katerimi morajo razpolagati.

Za delo v trgovini se običajno zahtevajo tudi izkušnje. V primeru, da pišete prošnjo za prosto delovno mesto, natančno opišite, kakšne izkušnje ste pridobili na tem področju. Opišite naloge, ki ste jih opravljali v trgovini, v kateri ste bili pred tem zaposleni. Dobro je, da navedete, kako vzpostavljate odnose s strankami. Za delo v trgovini so zelo pomembne komunikacijske spretnosti, ki so tako verbalne kot neverbalne. Biti prijazen in komunikativen trgovec je ključ do uspeha.

Več oglasov tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.