Španija

Kaj spada med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji

Našteti 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji je težko, pa ne zaradi tega, ker jih je premalo, ampak zato ker je Španija polna naravnih in kulturnih znamenitosti, pri čemer je ena bolj zanimiva od druge. Pri takšnih seznamih, ki naštevajo 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji, je težava v tem, da hitro izpustijo kaj, kar preprosto ne bi smeli spregledati. Španija je država, ki se razprostira na več kot pol milijona kvadratnih kilometrih in verjemite, da je na tem področju zelo veliko znamenitosti. Država leži na jugozahodu Evrope, Iberski polotok pa je znan predvsem po burni zgodovini in eni izmed najbolj raznolikih klimatskih področij v Evropi.

Nekaj od 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji se nedvomno nahaja v glavnem mestu Katalonije, to je v Barceloni. V Barceloni so lahko podrobno ogledate prekrasne rimske in srednjeveške ulice in četrti. V njih je še danes čutiti duh preteklosti in tradicionalne kulturne vzorce, ki še danes oblikujejo prebivalce tega fantastičnega mesta. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji lahko nedvomno uvrstimo Gaudijeve arhitekturne mojstrovine. Slednje je UNESCO uvrstil tudi na seznam svetovne kulturne dediščine. Med teh 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji spadajo Sagrada Familia, slavolok zmage, dolga ulica Rambles in nedvomno tudi Kolumbov spomenik.

Na ogled ostalih 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji se lahko odpravite v mesto Girona. To ni eno večjih španskih mest, je pa nedvomno eno izmed najbolj kulturno bogatih mest. V njej se nahaja slovita katedrala Santa Maria, ki ima prostrano stopnišče z devetdeset stopnicami. Mesto ima bogato zgodovino, ki se v čase Rima, ko je bila zgrajeno kot utrdba za zaščito pred mavrsko okupacijo. Seveda pa ne smemo pozabiti na glavno mesto Španije, Madrid. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji spadajo renesančne in baročne zgradbe, ki krasijo Madrid in privabljajo občudovalce iz celega sveta. Kraljeva palača je arhitekturna mojstrovina, ki si jo preprosto morate ogledati, če obiščete Madrid.

Če se odpravljate na ogled 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji morate za to izbrati tudi čim bolj primeren čas. V času novega leta je Španija oblegana s turisti in če vas to moti, potem si raje izberite kakšen drugi termin. V primeru, da načrtujete obisk v poletnih mesecih, potem ogled 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji združite še z obiskom plaž in poletnim kopanjem. Španija je polna znamenitosti iz različnih zgodovinskih in kulturnih obdobij, zato po njej potujte z odprtimi očmi. Na vsakem vogalu ulice se lahko nahaja nekaj, kar bi lahko uvrstili na seznam 10 najzanimivejših znamenitosti v Španiji.

Več poiščite tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.