Hujšanje je lahko enostavno

Hujšanje je proces, za katerega se odloča veliko ljudi. Žal pa se ga lotijo nepravilno in na koncu z rezultati nikakor niso zadovoljni. Se tudi vi večkrat začudite, ko ne morete zapeti gumba na svojih priljubljenih kavbojkah? Se tudi vi izogibate svoji podobi v ogledalu? A tako, kot je nevarna debelost, so neprimerne tudi različne hitre diete. Še kako pomembno je, da hujšanje izvedemo na pravilen način, saj bomo le tako poskrbeli za svoje zdravje in dobro počutje.

Hujšanje

Kako naj poteka hujšanje?

Mlada dekleta pogosto podležejo smernicam moderne industrije in se trudijo izgubiti odvečne kilograme, čeprav je njihova teža že tako povsem primerna. Včasih pa je zaradi našega zdravja res potrebno, da hujšanje vzamemo kar se da resno. A kako poiskati pravilen način?
Ko ugotovimo, da je naša telesna teža prevelika, je še kako prav, da se odločimo za hujšanje. Vsi pa žal poznamo tudi jo-jo efekt, saj ljudje velikokrat uspešno shujšamo, potem pa v zelo kratkem času vse kilograme spet pridobimo nazaj. Pa ne samo to – zraven se prikrade še kakšen dodaten kilogram! Vsega so krive povsem neustrezne hitre diete, zato se jim je bolje na daleč izogniti. Potrebno je spremeniti svoj slog življenjain se novih smernic dosledno držati. Le tako boste dosegli trajen rezultat.
Za uspešno hujšanje jejte manjše obroke, izogibajte se polnomastnim živilom ter jih raje nadomestite z manj mastnimi različicami, izogibajte se tudi rafiniranemu sladkorju, mastno meso zamenjajte s pustim, namesto cvrtja hrano pripravite tako, da jo skuhate, spečete ali prepražite.
Vso hrano dobro prežvečite in jejte počasi, tako bodo možgani imeli čas, da ugotovijo, da so siti. In nikar ne pozabite na primerno telesno aktivnost.
Ko se odločite za hujšanje, upoštevajte še naslednje nasvete. Določite si svoj cilj, to je število kilogramov, ki jih želite doseči, ter časovno obdobje, v katerem želite priti do svojega cilja. Pri tem najbrž ni potrebno napisati, da naj bodo cilji realni in dosegljivi, saj boste drugače kaj hitro izgubili prav vso motivacijo za hujšanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja