Grelci zraka za mrzle zimske dni

V naših domovih seveda na primeren način poskrbimo za dodatno obdelavo zraka. To pomeni, da prostor ohladimo ali pa ga segrejemo. To lahko naredimo na veliko različnih načinov. Na trgu namreč obstaja veliko kvalitetnih ter tudi poceni sistemov, ki nam to omogočajo. Poleg domov, kjer prebivamo, pa imamo tudi prostore, ki so namenjeni drugim dejavnostim. V mislih imamo na primer večje dvorane, skladišča, delavnice, hleve … Tudi tem prostorom moramo zagotoviti ustrezno temperaturo. Še posebej pa pozimi, ko je zrak hladen in bi nas v teh prostorih preveč zeblo. Rešitev so grelci zraka. Gre za inovativne naprave, ki imajo veliko ogrevalno kapaciteto.

Poznamo več vrst grelcev zraka

Za učinkovito ogrevanje večjih prostorov torej uporabljamo grelce zraka. Ti lahko delujejo na plin, nafto ali elektriko ali olje. Plinski grelci zraka na plin nam omogočajo zelo enostavno in tudi hitro ogrevanje. Namenjeni so večjim prostorom, med katerimi so torej v ospredju delavnice, skladišča, rastlinjaki in podobni prostori. Za njih je značilen ročni vžig, motor s toplotno zaščito in termostat pregrevanja. Ta zagotavlja največjo možno obliko varnosti. Tovrstni grelci zraka imajo vgrajen regulator z varnostnim ventilom. Znani so tudi po tem, da gre za vzdržljive in močne konstrukcije. Zelo uporabni so tudi oljni grelci, pri katerih kabel ni potreben, delujejo dolgo časa, z gorivom pa so zelo učinkoviti. Oglejte si nekaj oljnih grelcev na tej povezavi.

Tu pa so seveda še grelci na elektriko. Električni grelci zraka pa so primerni predvsem za pisarne, delavnice, skladišča in športne dvorane. Ventilacijski električni grelec zraka omogoča, da se zrak lahko hitro in enostavno ogreje. Zanj je značilen temperaturni razpon, in sicer od povprečno 5 do 35 stopinj Celzija. Temperaturo pa lahko seveda ves čas nastavljamo po svojih željah. Tovrstno ogrevanje ima številne prednosti. V prvi vrsti povzroča zelo malo hrupa, prav tako pa je brez izpušnih plinov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja