Spletno oglaševanje

Google adwords, oglaševanje na spletu

Google adwords je Google storitev , ki ima za cilj oglaševanje na spletnih straneh . Storitev Google adwords je najpomembnejša oglaševalska storitev podjetja Google. Podjetje Google prek storitve Google adwords ustvari največ dobička in predstavlja poglavitni vir zaslužka.

Lastnost Google adwords storitve je, da so oglasi podani v pisni obliki, zgrajeni pa so iz treh vrstic. Google adwords ima eno vrstico namenjeno naslovu. Dve naslednji vrstici storitve Google adwords pa sta namenjeni vsebini.

Google adwords oglaševalcem dopušča, da določijo ključne besede. Oglaševalci določijo ključne besede v storitvi Google adwords, ki bodo sprožile oglase. Z storitvijo oglaševalci ciljajo na uporabnike spleta, ki iščejo določeno storitev ali izdelek na spletu. Njihov name je, da se na ključnem in želenem mestu uporabniku spleta, ki išče določeno storitev ali izdelek, na najboljšem možnem mestu prikaže prav njegova ponudba. S tem, ko se oglaševalčeva ponudba izdelka ali storitev prikaže na najboljšem možnem mestu ima med konkurenčnimi ponudniki konkurenčno prednost.

Konkurenčna prednost oglaševalcu daje možnost, da bo njegov izdelek ali storitev, z večjo verjetnostjo izbrana med množico celotne ponudbe na spletu. Storitev je hkrati prednost in slabost. Med prednosti, ki si jih vsak oglaševalec brez dvoma želi je dobro uvrstitev izdelka ali storitve med konkurenčnimi ponudniki. Z dobro uvrstitvijo oglaševalec upa, da bo njegov izdelek ali storitev na ta način tudi dobro prodajana in se bo investicija v oglaševanje izplačalo. Slaba stran dobre uvrstitve je dvom nekaterih uporabnikov spleta, ki najvišje uvrščene izdelke ali storitve preprosto spregledajo in namensko izbirajo med tistimi, ki so med zadetki uvrščene nižje ali ceno na naslednji strani. Zavedajo se možnosti, da je preveč agresivna reklama lahko znak za izdelek ali storitev, ki mu v pogovornem jeziku rečemo maček v vreči ali, kar je nasprotje : dobra roba se sama hvali. Tako bodo lahko iskali po blagovni znamki z dobrimi referencami, četudi Google adwords na spletu poudarja konkurenčni izdelek ali storitev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja