indeks telesne mase

Fitnes pogoj za dobro počutje in zdravje

Fitnes je pogoj za dobro počutje in zdravje. Z izrazom fitnes označujemo vrsto aktivnosti, ki imajo za cilj boljše človekovo počutje in zdravje.

Vse fitnes aktivnosti se delijo na aktivnosti krepitev točno določenega dela telesa in splošne aktivnosti. Fitnes aktivnosti, ki imajo za cilj krepitev točno določenega dela telesa običajno nadzorujejo in po potrebi usmerjajo strokovnjaki. Strokovnjaki so potrebni takrat, ko oseba za krepitev točno določenih delov telesa samostojno ne more sama dosegati napredka. Mnogo športnih disciplin je znanih po tem, da lahko športni trenira v nedogled, vendar s tem ne dosega napredka, ker sama športna aktivnost ne omogoča krepitve točno določenega dela telesa, ki je pomemben za napredek. Poleg tega je strokovnjak za fitnes pri krepitvi točno določenega dela telesa pomemben, za preprečevanje morebitnih poškodb. Prevelika ali napačna uporaba orodji, intenzivnost napora in vadbe lahko na točno določene dele telesa vpliva negativno zato je pomembno, da strokovnjak z nadzorom in morebitnimi popravki to preprečuje. Fitnes za krepitev točno določenega dela telesa oziroma točno določene aktivnosti je redkost, saj prevladuje fitnes, za izboljšanje zdravstvenih in lepotnih učinkov.

Fitnes za izboljšanje lepotnih in zdravstvenih učinkov vsebuje aktivnosti, ki so usmerjene k splošnim aktivnostim celega telesa. Posebna pozornost je namenjena delom telesa, ki so med vsakodnevnimi opravki manj obremenjeni. Takšen fitnes poskrbi, da bo oseba bolj razgibana in bolje fizično pripravljena. Fitnes je za razliko od fitnesa za točno določen del telesa manj intenziven, krepi na splošno vse dele telesa in je namenjen rekreativcem. Fitnes je potrebno pred vadbo dobro preučiti in se na podlagi želja in zahtev odločit za splošen fitnes ali individualen fitnes. Predvsem se je treba zavedati, da fitnes slabo telesno aktivnost in slabši videz ne bo izboljšal čez noč, ampak je potrebna za takšne cilje dolg in intenziven trening z obilo discipline in vztrajnosti. Fitnes ne dosega rezultatov čez noč.

Če potrebujete opremo za fitnes, kliknite tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja