odvetnik, ki pozna delovno pravo

Delovno pravo odvetnik dobro pozna

V današnjem času se vedno bolj odprto govori o perečem problemu – izkoriščanju delavcev za minimalni zaslužek. Čeprav naj bi bilo to področje urejeno, temu marsikje ni tako. Delovno pravo odvetnik dobro pozna, zato mora znati pomagati nekomu, ki se pri njem odloči poiskati pomoč, če misli, da so mu bile kršene pravice na delovnem mestu.

 

Najprej je dobro, da delovno pravo odvetnik razloži stranki, seveda na poljuden način. Stranka mora vedeti, kaj približno sploh piše v zakonih in odločbah ter katere osnovne pravice ima kot delavec oziroma delavka. V osnovi se delovno pravo deli na individualno in kolektivno. Prvo je namenjeno predvsem pravicam delavcev, drugo pa je bolj osredotočeno na razmerje med zaposlenim, zaposlovalcem in sindikati ter področju kolektivnih pogodb.

 

Najbolj pomemben člen pri posvetu je pogodba o zaposlitvi, ki ga lahko stranka pregleda skupaj z odvetnikom. V njej bi morale biti navedene vse pomembne točke, ki pred nevšečnostmi varujejo tako zaposlenega kot zaposlovalca. Najosnovnejše informacije v pogodbi so opis delovnega mesta, pravica do dopusta, minimalna plača, ravnanje ob morebitni odpovedi, varnost pri delu,… V večjih obratih načeloma s tem ni težav, lahko pa se pojavijo pri zasebnikih ali manjših podjetjih, ki pogodbe še vedno prikrojijo po svoje in zaposleni sploh ni pozoren na določene zanke. Sčasoma pa potem ugotovi, da je podpisal nekaj, s čimer se sploh ne strinja.

 

Če so vam bile kršene osnovne delavske pravice, si na spletu preberite, kako vas in vašo težavo opredeljuje delovno pravo, odvetnik pa je tisti, ki vas bo nato usmeril, kaj lahko storite v vašem primeru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja