Okrasna korita za rože na sejmu cvetje in zelenih rastlin

Vsako leto se v vseh državah sveta zvrstijo ogromno cvetlični sejmi, kjer se predstavijo na novo ustvarjene rože. Ljubitelji rož takšne sejme obiščejo tudi zato, da vidijo, kaj je novega na trgu cvetlic. Tam lahko tudi po precej ugodni ceni kupijo nove in zanimive cvetlice, ki jih do tedaj še niso imeli.

Poleg ogromnega števila svetlic ter tudi zunanjih in notranjih zelenih rastlin, se na sejmu predstavijo Inox okrasna korita za rože, ki so ravno tako pomembna pri vzgoji rož. Vsaka roža potrebuje svoj tim okrasnega korita. Zato poznavalci in strokovnjaki poudarjajo, da je izredno pomembno, v kakšnem okrasnem koritu se nahajajo rože.

Cvetlična korita

Primerna okrasna korita za zunanje rastline

Za zunanje rože, grmičevje in zelene rastline, moramo kupiti posebna okrasna korita za rože. Zunaj moramo namreč imeti korita, ki so odporna na različne vremenske razmere. Navadno se zunanjih okrasnih korit za rože čez zimo ne pospravlja v notranjost hiše, zato morajo dobro prenašati tudi zelo nizke temperature.

Če korito ni primerno za zunanjo uporabo, bo lahko v primeru zmrzali počilo ter se poškodovalo. Okrasna korita za rože, ki so idealna za zunanjo rabo pa so navadno izredno trpežna in se ne poškodujejo ob prvemu udarcu.

Kako se vzdržujejo okrasna korita za rože

Zunanja okrasna korita za rože ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Če želimo ohranjati lepa in kakovostna okrasna korita za rože, je dovolj, da jih občasno počistimo in obrišemo z vlažno krpo, da ne postanejo popolnoma zamazana, saj umazana korita ne krasijo doma ampak kazijo podobo terase ali balkona.

Cvetlična korita so namenjena različnim zasaditvam

Cvetlična korita predstavljajo pomemben del zunanje dekoracije doma, ne glede na to, ali govorimo o balkonih, okenskih policah ali terasah. Lastniki stanovanj v blokih pa lahko cvetlična korita namenijo tudi zasaditvam različnih vrtnin in si na ta način ustvarijo svoj majhen vrtiček ali pa zeliščni vrt. Pri izbiri tovrstnih korit pa je potrebno vedeti, da je njihova velikost morda celo bolj pomembna kot pa oblika, saj določena vrsta zelenjave zahteva več prostora za svojo rast in razvoj.

Cvetlična korita

Cvetlična korita naj bodo primerno velika

Kadar govorimo o cvetličnih koritih, ki jih bomo namenili okenskim ali balkonskim zasaditvam rož, je pomembno vedeti, da je njihova velikost zelo pomembna. Priporočljivo je, da je najmanjša globina in širina 20cm, v nasprotnem primeru se bo zemlja prehitro osušila. Cvetlična korita so različno dolga. Ko se odpravljamo po nakupih, je pametno izbirati dolžino polic in temu primerno prilagoditi tudi velikost cvetličnih korit. Po dolžini naj bodo nekaj centimetrov krajša od okenske police.

Če imamo zelo dolge okenske police, je bolje razmisliti o postavitvi večjega števila cvetličnih korit manjše velikosti. Zavedati se moramo, da so cvetlična korita, ko so napolnjena z zemljo in rožami, lahko tudi zelo težka, zato jih bomo težje prenašali po stopnicah. Za zaključek pa je potrebno tudi poskrbeti, da nam cvetlična korita ob prvem močnejšem vetru ne padejo na tla, zato je priporočljivo narediti ograje.

Cvetlična korita so izpostavljena različnim vremenskim razmeram

Cvetje, ki ga najpogosteje srečamo na okenskih policah in balkonih, je izpostavljeno različnim vremenskim razmeram. Cvetlična korita, ki so postavljena na okenske police običajno nimajo velike zaščite pred tovrstnimi vplivi, zato se v njih v deževnem obdobju nabere veliko vode, v sušnem obdobju pa je izrazito njeno pomanjkanje. Zato je potrebno v takšnih ekstremnih razmerah še toliko več pozornosti nameniti skrbnemu pregledovanju rastlin, saj jim bomo le s tem zagotavljali optimalne pogoje za rast.

V izogib temu, je pametno razmisliti o cvetličnih koritih, ki imajo na dnu luknjo. Cvetlična korita s tako imenovano odcedno luknjo so še posebej priporočljiva za namestitev na prostem, saj preprečuje nabiranje odvečne vode, in rastline varuje pred njihovo utopitvijo v primeru velike količine vode.

O cvetličnih koritih si lahko podrobneje preberete tudi na tej spletni strani.