Optimizacija spletnih strani in ključne besede

Število spletnih strani na internetu neprestano narašča. Če torej želite s svojimi produkti ali storitvami nastopiti na trgu, je splet za vas postal precej negostoljuben prostor. A tu vam lahko bistveno pomaga prav optimizacija spletnih strani. Kaj to pravzaprav pomeni?
Med poplavo takšnih in drugačnih strani bo vaš morebitni kupec zelo težko našel točno tisto, kar išče. Zato si pomaga z različnimi spletnimi iskalniki (Goggle, Yahoo, Bing, Najdi.si, …), ki glede na vnešene ključne besede prikažejo najbolj primerne spletne strani. Ker pa uporabnik največkrat pogleda samo prvo stran zadetkov, mora biti vaša spletna stran čim višje na vrhu prve prikazne strani. Optimizacija spletnih strani omogoča povečevanje vidljivosti v iskalnikih ter poskrbi za to, da bo med številnimi zadetki vaša stran dobro vidna. Kratica za optimizacijo spletnih strani je SEO, kar po angleško pomeni Search Engine Optimization.

Izdelava in optimizacija strani - SEO
Na uspešnost spletne strani vpliva več dejavnikov

Optimizacija spletne strani – pomen izbire pravih ključnih besed

Optimizacija spletnih strani vam omogoča, da svojo spletno stran prilagodite na poseben način. In sicer tako, da bo pri naključnem iskanju določenih ključnih besed na različnih spletnih iskalnikih uvrščena čim višje. Najpomembnejša je torej izbira pravih ključnih besed, ki morajo čim bolje opisati vašo spletno stran in storitve oziroma produkte, ki jih ponujate.
Optimizacija spletnih strani se nadaljuje z umeščanjem ključnih besed na spletno stran. Doseči morate zadostno gostoto pojavljanja ključnih besed. Optimizacija spletnih strani bo boljša in uspešnejša takrat. ko bodo te besede umeščene v naslov spletne strani, v naslove, odstavke, naslove odstavkov, imena datotek, imena slik in podobno.
Za konec naj napišemo, da je optimizacija spletne strani bistvenega pomena za organsko, se pravi neplačljivo povečevanje prikazov vaše spletne strani v spletnih iskalnikih. Ne pozabite pa, da je potrebno ohraniti ustrezno ravnotežje, zato poskrbite, da boste na svoji spletni strani ponudili ustrezno in uporabno vsebino, ki bo pritegnila različne uporabnike interneta.