HP računalniki za vse potrebe

Kupovanje novega računalnika je lahko prava nočna mora, še posebej za tiste, ki niso posebej domači v svetu specifikacij strojne opreme. Posebno težavo predstavlja široka ponudba, ki pa je lahko tudi idealna priložnost za pravo izbiro – lahko se namreč zanesemo na računalnike uveljavljenih znamk, ki izstopajo s prepričljivimi odlikami. To so gotovo tudi HP računalniki, ki so izredno priljubljeni med kupci. To pomeni, da lahko od znamke pričakujemo vsesplošno zanesljivost in dolgoročno zadovoljstvo, ne glede na to, kakšne potrebe sploh imamo. HP računalniki so na voljo v različnih cenovnih razredih, v vsakem primeru pa zagotavljajo kakovost in zanesljivost, ki v primerjavi s konkurenco v istem cenovnem razredu gotovo izstopa. Ker imamo poleg tega opravka z zanesljivim proizvajalcem, se lahko zanesemo tudi na uporabniško podporo in ugodne garancijske ter servisne pogoje. Vse to so le nekatere izmed prednosti, ki jih ponujajo HP računalniki svojim uporabnikom. Tak računalnik je vsekakor lahko univerzalna opcija za tiste, ki se ne želijo pretirano poglabljati v izjemno široko ponudbo prenosnih in namiznih računalnikov.

hp racunalnik

HP računalniki za najzahtevnejše uporabnike

HP računalniki izstopajo v različnih zmogljivostnih razredih. Že med cenejšimi računalniki naletimo na zanesljive modele, ki bodo navdušili manj zahtevne uporabnike, ki cenijo predvsem odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Še veliko bolj prepričljivi pa so zmogljivi HP računalniki, ki ciljajo na najzahtevnejše uporabnike. HP namreč izstopa tudi v višjem zmogljivostnem razredu, kjer najdemo računalnike za ljubitelje računalniških iger ter delovne postaje za tiste, ki potrebujejo dodatno zmogljivost za svoje delo. V tem razredu je še posebej pomembno, da izberemo zanesljiv računalnik, ki bo deloval brezhibno tudi pod večjimi obremenitvami. Ne pozabimo na dolgo življenjsko dobo in odlično uporabniško podporo, ki jo HP računalniki ponujajo predvsem zahtevnejšim uporabnikom. To so gotovo dobri aduti, ki potrjujejo izbiro te znamke. Bogato izbiro HP računalnikov najdete v trgovinah Harvey Norman.

Gaming računalniki

Napredni računalniki so izjemno pomembni pri opravljanju raznih službenih in drugih dejavnosti, zelo pa se zmogljivost naprave pokaže tudi pri igranju računalniških iger. Za takšno uporabo je zelo pomembno, da se opremimo z zmogljivim računalnikom – to so gaming računalniki, ki zmorejo poganjati zahtevne računalniške igre. Sodobne igre lahko sistem zelo obremenijo. So grafično dovršene in imajo visoke zahteve glede grafičnega procesorja, prav tako je treba hitro preračunavati vse podatke, ki odločajo o poteku igre, tako da mora biti na delo pripravljen tudi procesor. Gaming računalnikiimajo še zadostno kapaciteto hitrega delovnega pomnilnika, nepogrešljiv pa je tudi prostoren SSD pogon, na katerem je možno shraniti večje število iger. To je osnovna strojna oprema, ki ponuja dobro izkušnjo pri igranju iger. Seveda so gaming računalniki na voljo v različnih izvedbah, tudi v nekoliko šibkejših različicah, ki prepričajo predvsem z ugodno ceno. Na srečo je ponudbe dovolj, da lahko prav vsak uporabnik najde pravo rešitev zase, čeprav pri takšnih računalnikih seveda ni smiselno iskati bližnjic – najbolje se bodo obnesli gaming računalniki, ki ponujajo brezkompromisno zmogljivost.

Gaming računalniki
Kakšni so gaming računalniki?

Igričarski računalniki so lahko zelo raznoliki. Navadno so to namizni računalniki, ki dopuščajo več svobode pri izbiri komponent, prav tako je možno vgraditi zmogljivejšo strojno opremo in to tudi nadgrajevati. Lahko pa so gaming računalniki tudi prenosni, kar je dobrodošlo za tiste, ki niso stalno le na enem mestu. Tudi sodobni prenosniki so kos zahtevnim igram, bo pa treba za to izbrati zelo napreden računalnik, ki bo bržkone tudi precej drag. Nadalje so lahko gaming računalniki tudi tisti, ki na prvi pogled ne delujejo posebej prilagojeni igranju iger – čeprav so značilne kričeče barve in drzne oblike takšnih računalnikov, je v končni fazi vse odvisno od vgrajene strojne opreme. Na drugi strani pa lahko vrhunske komponente uporabimo tudi za službeno rabo ali drugo delo. Najboljši gaming računalnik si izberite na harveynorman.si.

Printer za etikete vam bo olajšal tiskanje etiket

V vsakodnevnem življenju se ljudje poslužujemo različnih naprav, s katerimi si olajšamo svoje delo. Na tem področju se je tehnologija zelo razvila. Tako na trgu srečamo različne naprave, aparate in orodja s katerimi je naše delo bolj učinkovito, enostavno in lažje. Ena od takšnih naprav je tudi printer za etikete, s katerim je tiskanje etiket postalo enostavno.

Tiskanje etiket na klasičnih tiskalnikih je zelo zamudno. Najprej imamo veliko težav pri samem oblikovanju etiket. Pri tem smo običajno zelo omejeni tudi s samo obliko in velikostjo etiket. Sama kvaliteta tiska običajno na takšnih tiskalnikih ni takšna kot bi si želeli. Na drugi strani pa nam printer za etikete ponuja ravno obratno sliko.

Printer za etikete je povezan z računalnikom. S primernim programom oblikujemo željene etikete. Pri samem oblikovanju imamo veliko različnih možnosti oblikovanja. V program lahko na primer vnašamo tudi fotografije oziroma slike. Tudi kar se tiče same velikosti etiket, lahko izbiramo med različnimi velikostmi etiket, od najmanjših do nekoliko večjih. Etikete so lahko na rolah ali na polah, odvisno od njihovega namena uporabe.

Ko imamo enkrat v računalniškem programu oblikovano eno etiketo, je naslednji korak samo še ta, da nam printer za etikete natisne željeno število etiket. Tiskanje etiket je na tovrstnih printerjih izredno hitro in kvalitetno. Rezultat njihove visoke barvne ločljivosti so izjemno kakovostne etikete, ki jih lahko uporabljate tudi v profesionalne namene. Uporaba črnila je majhna, kar pomeni, da so stroški tiskanja bistveno manjši kot pa pri klasičnih tiskalnikih.

Ko nam printer za etikete natisne naše etikete, jih moramo samo še aplicirati na izdelke. Na kakšen način jih bomo aplicirali, je odvisno tudi od njihovega namena uporabe. Etikete za steklenice, konzerve ali drugo okroglo embalažo na primer lahko lepimo s polavtomatskimi napravami, ki jim pravimo etiketirke. Na drugi strani pa imajo samolepilne etikete lepilo, s katerim jih enostavno prilepimo na izdelek.

Ponudba prenosnikov za povprečnega uporabnika

Zdi se, da je največ ponudbe na prodajnih policah trgovcev z računalniki in računalniško opremo skoncentrirane prav na izdelke, ki ciljajo na povprečnega uporabnika. To je seveda povsem razumljivo, saj takšni uporabniki predstavljajo večino kupcev. Kaj v pestri ponudbi še posebej izstopa in katere izdelke se najbolj splača izbrati?

V mnogih primerih bo najbolje brskati po ponudbi uveljavljenih znamk in njihovih vsestranskih serij. Privlačna opcija je na primer serija ASUS VivoBook, ki sicer pokriva širok spekter v srednjem cenovnem razredu prenosnikov. Računalniki ASUS VivoBook so med seboj sicer precej raznoliki, lahko izberemo na primer osnovni prenosnik za 300 evrov, lahko pa se opremimo z vrhunskim računalnikom za več kot 1000 evrov. Prav pestra ponudba je prednost, ki jo povprečnemu uporabniku prinaša serija ASUS VivoBook – v njej se namreč skriva pravi izdelek za vsakogar.

Podobno lahko trdimo za druge priznane znamke, ki imajo praviloma prav tako bogato ponudbo v srednjem kakovostnem in cenovnem razredu. Omenimo recimo še ponudbo znamke HP, ki je nedvomno med bolj opaznimi v tem segmentu. Tudi HP računalnik lahko izbiramo med široko zbirko različnih modelov, ki vsi ugajajo povsem običajnim uporabnikom. Nekatere serije obsegajo celoten spekter, druge se nekoliko omejujejo na določene niše, ki so prisotne tudi med povprečnimi kupci. V vsakem primeru pa je možno najti HP računalnik, ki bo odgovarjal vsem željam in potrebam povprečnega uporabnika. Verjetno ni boljše opcije kot znamka HP, ki slovi prav po obsežnih serijah potrošniških računalnikov (kot seveda tudi po drugih odlikah). Posebej priljubljeni so cenejši prenosniki, ki v nižji cenovni razred prinašajo kvalitete, ki jih lahko pričakujemo le od zanesljivih modelov priznanih proizvajalcev. Tudi HP računalnik nižjega cenovnega razreda namreč odlikujejo lastnosti, ki so značilne za dražje izdelke tega proizvajalca, zato se vsekakor splača povprečnim kupcem izbrati to znamko, še posebej po ugodni ceni.

Zanesljiva izbira igričarskega računalnika

Računalniške igre so že dolgo na sceni, je pa fenomen profesionalnega gaminga še vedno dokaj nov, prav tako šele v zadnjih letih prihajajo na trg igre, ki zahtevajo bistveno višjo zmogljivost računalnika v primerjavi z napravami, ki so namenjene vsestranski uporabi. Če smo lahko pred leti igre poganjali na praktično vsakem računalniku, je treba danes za gaming izbrati prilagojeno opremo – še posebej, če ciljamo na dobre rezultate in izvrstno izkušnjo.

ASUS gaming

Med ljubitelji računalniških iger verjetno nobena znamka ni tako cenjena kot ASUS. ASUS gaming linija je namreč polna izdelkov, ki so do potankosti prilagojeni prav igričarjem, s tem pa je znamka postala že skorajda sinonim za gamersko opremo. Tudi gaming računalnik je torej smiselno izbrati v ponudbi te znamke, čeprav je res, da bodo največji navdušenci svoj računalnik bržkone sestavili kar sami z izbiro raznih komponent.

Ima pa ASUS nedvomno prednost na nekaterih področjih, na primer med igričarskimi prenosniki. Med temi znamka skorajda ne pozna konkurence, saj prepriča z vrhunskimi izdelki, ki si vsekakor zaslužijo posebne pozornosti. Zelo cenjena je ASUS gaming linija tudi med grafičnimi karticami – pri teh poskrbi ASUS za določene prilagoditve in grafične kartice priznanih znamk nadgradi z dodatnimi funkcionalnostmi in boljšo zmogljivostjo.

 

Druga oprema

Gaming računalnik ni vse, kar potrebujemo za igranje računalniških iger. Treba se bo opremiti še z nekaterimi drugimi napravami in pripomočki, ki sploh omogočajo igranje iger, ali pa močno prispevajo k izkušnji in rezultatom.

gaming računalnik

V prvi vrsti je treba seveda našteti osnovno računalniško periferijo – tipkovnico, miško in ozvočenje, ključnega pomena pa je vsekakor monitor. Prenosniki do neke mere te zadeve rešujejo z vgrajenimi komponentami, namizni gaming računalnik pa je treba dodatno opremiti. Spet pride v poštev ASUS gaming linija izdelkov, je pa seveda na voljo zelo pestra zbirka raznih naprav in pripomočkov, ki pomagajo pri vživetju v video igre.

Zavladajmo virtualnem bojišču z najboljšo miško

Zowie miška je najnovejši izum podjetja BenQ, ki je poznano v igračarski industriji po vrhunskih monitorjih. Narejena je za najboljšo izkušnjo igranja prvo-osebnih streljačin. S svojo natančnostjo in ergonomsko obliko nam omogoča, da pokažemo naše najboljše veščine na virtualnem bojišču. Miško Zowie poznamo v EC, FK in ZA serijah. Na prvi pogled miška ne izgleda nič posebnega, vendar ima dober razlog, zakaj je to ena izmed najbolj popularnih mišk za igranje iger.

Preberi več o Zavladajmo virtualnem bojišču z najboljšo miško

Dober računalniški servis

Iščete računalniški servis? Potem ga lahko najhitreje najdete na spletnem naslovu anni.si, kjer vas čaka ekipa strokovnjakov s področja računalništva, med drugim pa ponujajo tudi servis računalnikov in druge računalniške opreme ter naprav.

Hitra in kvalitetna pomoč

Ker je računalnik v 21. stoletju naš najboljši prijatelj, ga takrat, ko se pokvari, želimo čim prej imeti spet na razpolago, zato popravilo ne sme trajati predolgo časa. Prav zato je pomembno, da v primeru okvare čim prej kontaktirate izbrani računalniški servis ter da izberete takšnega, ki vas ne bo razočaral.

Dober servis bo namreč poskrbel, da bo vaš računalnik ali kakšna druga naprava, ki potrebuje popravilo, popravljen v najkrajšem možnem času, saj vedo, da je hitrost popravila strankam še kako pomembna, zato se bodo po svojih najboljših močeh potrudili, da na vaš računalnik ne boste čakali predolgo.

Poleg tega, da je popravilo opravljeno čim hitreje, pa je pomembno tudi, da je delo narejeno kakovostno, saj vam je pomembno, da po tem, ko svoj računalnik ali kakšno drugo napravo dobite s servisa nazaj, ta brezhibno deluje in ne pride ponovno do iste okvare, kar se rado zgodi, če delo ni kvalitetno opravljeno. Zato je pomembno, da izberete servis, v katerem delujejo izkušeni strokovnjaki.

Večji je boljši

Pri izbiri računalniškega servisa vsekakor velja, da je večji servis boljša izbira, saj je tam več strokovnjakov, ki si lahko med seboj razdelijo delo, kar pomeni, da bodo tega opravili hitreje, hkrati pa več ljudi tudi več ve, zato bodo hitreje diagnosticirali napako ter našli primerno rešitev zanjo.

Večina ljudi sicer popravilo računalnika največkrat zaupa kar kakšnemu prijatelju ali znancu, ki o tem področju nekaj ve, a velikokrat takšno popravilo ni tako kakovostno, kot bi bilo na servisu, oziroma okvara ni odpravljena resnično celovito, zato se rada ponovi ali pa kasneje pride do kakšnih drugih težav.

Da se vam to ne bo dogajalo, izberite raje profesionalni servis, ki mu lahko popolnoma zaupate – tako boste v resnično najkrajšem možnem času spet lahko brez skrbi uporabljali svoj računalnik, poleg tega pa bodo na servisu poskrbeli tudi za to, da bo ta dobro deloval ter da bo zaščiten pred virusi in zlonamernimi kodami, ki bi lahko ogrozile varnost vaših podatkov.

Zaščitite svoje kupce z namestitvijo SSL certifikata

SSL certifikat lahko najdemo že več kot na tretjini spletnih strani. Obiskovalci spletnih trgovin bolj zaupajo stranem s SSL certifikatom, saj vedo, da so zaščiteni pred prevaro, prevzemom identitete in denarnim oškodovanjem.

Vrste SSL certifikatov

Razlikujemo med osebnim in strežniškim SSL certifikatom. Prvi je namenjen za zaščito osebnih in bančnih podatkov vaših strank. Certifikat izdajajo Pošta Slovenije, NLB, Halcom, Sigen CA in drugi. Strežniški SSL certifikat pridobite od različnih ponudnikov. Namesti jih skrbnik strežnika, s čimer zagotavlja, da so vsi podatki med strežnikom in uporabnikovim brskalnikom kriptirani in dodatno zaščiteni.

Enostavna aktivacija in brezskrbno nakupovanje

SSL certifikat je izjemno lahko registrirati, nameščen je v roku par minut in zagotavlja brezskrbno nakupovanje vaših kupcev. Obenem pa se vi tudi zavedate, da so vaše stranke vedno zaščitene pred zlorabo podatkov s strani tretjih oseb. Na podlagi SSL certifikata na svojo stran lažje privabite potencialne kupce, saj bo vaša stran veljala kot zaupanja vredna.

Tri največje prednosti SSL certifikata

Prva prednost uporabe SSL certfikata je v povečani stopnji varnosti prenosa osebnih podatkov vaših strank ter zvišanje kredibilnosti vašega spletnega meta. Druga prednost se izraža kot zvečanje verodostojnosti podjetja. Kot tretjo prednost pa moramo seveda izpostaviti višje rangiranje na Googlu.

Povečajte število obiskovalcev

SSL certifikat zviša stopnjo obiskanosti vašega spletnega mesta. Kupci vašo spletno stran zaradi certifikata smatrajo kot zaupanja vredno in verodostojno. Ti dve dejstvi pripomoreta k ne samo povišanju stopnje obiska, temveč tudi k zvišanju prodaje izdelkov. Višje rangiranje v Googlu, ki ga prinaša SSL certifikat pomeni višji obisk, višjo prodajo in višjo stopnjo ponovnega obiska kupcev.

Posebna opozorila in dodatni vzroki za namestitev certifikata

SSL certifikat ni namenjen zgolj spletnim stranem kot takim, temveč tudi ponudnikom elektronske pošte. V kolikor e-pošti strežnik nima nameščen SSL certifikat, lahko tretja oseba enostavno prestreže vašo elektronsko pošto in izkoristi vaše osebne podatke. Potrebna je dodatna previdnost pri povezovanju v javna internetna omrežja in wireless odprta omrežja na javnih krajih in hotelih.

Linkedin, sodobna predstavitev

Linkedin je poslovno orientirano socialno omrežje na spletu.

Na spletu Linkedin predstavlja številne poslovne priložnosti doma, v regiji ter globalno. Bistvo socialnega omrežja Linkedin je navezava stikov z drugimi osebami znotraj omrežja. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je za navezavo stikov potreben celovit pristop. Linkedin ima dodatno samokontrolo sistema, saj na podlagi javnega mnenja izloča neprimerne uporabnike. Zato je potrebno predvsem vedeti, da gre za resno poslovno okolje. Takšno okolje nima nobene zveze z raznimi drugimi spletnimi okolji, kjer je vzdušje bistveno bolj sproščeno. Podobno se na razgovor za službo ali kakšno drugo podobno opravilo bistveno drugače odpravimo, kot na zabavo ali sproščen klepet s prijatelji. Linkedin si moramo predstavljati kot resno poslovno okolje, ter temu primerno nastopati začenši s prvim korakom. Prvi korak na Linkedin omrežje predstavlja predstavitev. Ravnamo podobno kot pri siceršnjih predstavitvah, navedemo svoje ime in priimek. Na tem koraku je potrebno takoj pozabiti na razne vzdevke, saj jih tudi pri predstavitvi za službo ali podobna opravila ne uporabljamo. Poleg imena sodi naša fotografija, predstavlja pa našo podobo in veliko pove o nas. Zato niso primerne razne sproščene fotografije z raznimi grimasami in drugimi neprimernimi podobami. Prav tako moramo biti primerno oblečeni, pozabiti moramo na razne sproščene obleke za prosti čas. Linkedin obiskovalci nas ne poznajo, zato bodo sodili po naši predstavitvi. Obleka za prosti čas bo sporočala, da omrežje ne jemljemo dovolj resno. Poleg fotografije sodi predstavitev, ki mora biti kratka in jedrnata. Ko bodo ostali člani iskali povezave, želijo imeti kratko in bogato informacijo o osebi. Čas je v poslovnem svetu dragocen, dolge spise v njem bere izredno malo oseb. Večina ostalih pa bo prej opustila branje, s tem pa tudi žejo po navezavi stika. Nasprotno jih bo stik zanimal, ko bomo jasno poudarili kaj želimo in kaj ponujamo.

Linkedin je priložnost za navezavo resnih poslovnih stikov preko spleta.

T-2, svež veter

T-2 je podjetje, ki je bilo ustanovljeno z namenom izboljšanja sodobne komunikacije .

Komunikacija danes predstavljajo eno izmed ključnih dobrin. T-2 je na tržišču zavel kot svež veter v ponudbi. Medijske, informacijske in telekomunikacijske storitve danes predstavljajo kakovost življenja. Napredek ne miruje, zato potrebujemo dobrega in naprednega operaterja. Kako zahteve napredujejo najhitreje ugotovimo po napravah v našem domu. Včasih je bila že te televizija pojem napredka, sledil je stacionarni telefon, naslednjo stopnjo je predstavljal splet. Med temi tremi stopnjami je minilo nekaj desetletji. Danes je za razliko napredek bistveno hitrejši. Stopnjo napredka danes predstavlja brezžična tehnologija. Z njo nas lahko obogati tudi T-2. Prednosti te tehnologije so jasne že iz pojma brezžična. To pomeni, da za prenos oziroma povezavo ne potrebujemo več žično povezavo. S tem pa se hkrati razširi uporaba. S to tehnologijo niso opremljene zgolj klasične naprave, ampak cela vrsta drugih naprav. Mnogi si danes niti ne predstavljajo, da obstajajo tudi gospodinjski aparati s to funkcijo. Z njo so opremljeni pralni stroji, hladilniki ter drugi aparati. Za lažje ločevanje takšnih naprav od navadnih, se največkrat uporablja izraz pameten. Obstaja pa tudi standardna oznaka Wi-Fi. Oznako imajo naprave največkrat na vidnem mestu. Tako, da praktično ne moremo zgrešiti Wi-Fi tehnologijo. Z njo nam T-2 ponuja prihodnost. Večinoma se odločamo za uporabo pri računalniki, tablicah ter drugih digitalnih napravah. Razširjena uporaba je velikokrat pospremljena z dvomi. Najlažje jih odpravimo tako, da izberemo možnosti preizkusa. Mnoge preizkus prepriča, da je T-2 ponudba odlična in zaupanja vredna. Vse kar potrebujemo je usmerjevalnik ter seveda izbrati ustrezno T-2 ponudbo. Po povezavi usmerjevalnika s spletom so v omrežje povezane vse naprave z ustrezno tehnologijo. Usmerjevalniki na trgu so med seboj različni. Izbira pravega je ključna za zadovoljstvo v prihodnosti.

T-2 nam omogoča pridobiti najsodobnejše tehnologije ter na ta način narediti pri sodobni tehniki korak naprej.