Se vam zdi polaganje tlakovcev res drago?

Ste kupili tlakovce, ki bodo še najlepše krasili okolico vaše hiše, zanje odšteli malo več denarja, saj ste kupili tudi malo boljše, bolj posebne in morda tudi barvne, saj se zavedate, da ste jih kupili za res dolgo časa? Ste zdaj naleteli na naslednji korak, ki se imenu polaganje tlakovcev, pa ugotovili, da cene niso tako nizke kot ste si mislili in ste mnenja, da so cene res previsoke? No, če si želite, da polaganje tlakovcev ne bo predrago in da ne boste doživeli na svoji denarnici, kaj so res skriti stroški, potem le izberite Libelagroup, ki svoje delo opravlja strokovno, hkrati pa vse stroške poznate. Pa se vam kljub temu zdi polaganje tlakovcev predrago? Se sploh zavedate, koliko enega dela je potrebno vložiti, da je vse narejeno kot je treba in tudi za dolgo obdobje?

 

Polaganje tlakovcev je zamudno in zahtevno delo, zato naj vas cene ne presenečajo

Polaganje tlakovcev na dvorišču

Vas mika, da bi zaradi visokih cen za polaganje tlakovcev izbrali cenejšega ponudnika? Nikar ne naredite te napake, saj boste postali slabe volje že po prvi zimi, ko bodo tlakovci viseli vsak po svoje in se posedli. Če ste za tlakovce odšteli več, ker si želite dvorišče res lepo uredite, nikar ne varčujte tam, kjer to res ni primerno, saj boste svojo odločitev obžalovali in morali vse skupaj plačati še enkrat, saj bo treba polaganje tlakovcev narediti še enkrat. Cenejše ponudbe za polaganje tlakovcev imajo prav gotovo napako v tem, da se izvajalci ne posvetijo dovolj drenaži in utrjevanju terena, torej da ne upoštevajo pravega postopka za polaganje tlakovcev, ki pa je dejansko le eden, pa še tu se lahko ob posebej težavnih tleh zgodi, da dejansko pride to premika tlakovcev. Ampak kot rečeno, če boste kontaktirali podjetje Libela, vam bodo pripravili res pravo ponudbo za vas in vam morebiti celo svetovali konkretnejšo drenažo, če je sestava tal pri vas doma problematična.

 

Ali se odločate za novo fasado? Ne spreglejte tega članka

Pri izbiri naše nove fasade za hišo je potrebno, da se najprej posvetujemo s strokovnjaki. Ti bodo poskrbeli za celovito načrtovanje in tudi svetovanje pri naši izbiri nove fasade. Priporočili nam bodo najustreznejše materiale, prav tako tudi za izdelavo tako imenovane barvne študije. Poleg vsega bodo opravili ogled lokacije in potrebne bodo tudi izmere na našem objektu. Za nas bodo sestavili povsem individualno ponudbo, pomagajo pa tudi pri pridobivanju sredstev Eko sklada. Na povsem brezplačno svetovanje se lahko pri določenih podjetjih, ki se ukvarjajo s tovrstnim področjem, naročimo kar preko spleta.

 

Kaj najprej vtipkamo v spletni brskalnik?

cena nove fasade

Ko se odločamo, da bomo na novo poskrbeli za fasado našega objekta, je verjetno prva stvar, ki jo vtipkamo v vedno bolj priljubljen spletni brskalnik kar besedna zveza fasada cena. Tako lahko na hitro vidimo, koliko bi nas stala taka storitev. Pred naročilom v primernem podjetju pa si lahko povsem brezplačno na svoj računalnik prenesemo tudi vodiče, ki nas popeljejo do najbolj kakovostnih fasad na našem trgu. V vodiču bomo lahko spoznali, kako lahko prihranimo pri stroških ogrevanja, kakšni so pogoji, da lahko pridobimo subvencije Eko sklada, kakšno fasado je najbolje izbrati za nas, kakšna je pravilna izvedba fasade ter podobno.

Takoj za tem, ko smo si natančno ogledali vodič o fasadah in potem, ko smo v brskalnik vtipkali besedno zvezo fasada cena, smo izvedeli dovolj informacij, da lahko nadaljujemo z načrtovanjem našega dela. Izberemo podjetje, ki je za nas najbolj ugodno, in storitev se lahko prične. Običajno je podana cena fasade na kvadratni meter pri vseh izvajalcih, tako, da s primerjavo ne boste imeli težav.

 

Polaganje laminata je enostavno opravilo

Polaganje laminata je lahko enostavno opravilo. Vsekakor pa ne smemo polaganje laminata vzeti preveč enostavno, saj ima tak pristop lahko številne negativne posledice. Laminat je poleg tega priljubljen zaradi nezahtevnega vzdrževanja ter trpežnosti. Samostojno polaganje laminata ne prinaša zgolj prihranka pri stroških izvedbe, prihrani nam tudi dvome v kakovost izvedbe.

Polaganje leminata je preprosto

Vaja dela mojstra

Skladiščenje laminata pred polaganjem je priporočljivo. Laminat se po približno dveh dneh aklimatizira, s tem pa se izognemo krčenju ali nabrekanju. Za polaganje laminata imamo dve osnovni možnosti : polaganje na tlak ali na obstoječo talno oblogo. Polaganje na tlak je enostavno pri prvi postavitvi, pri naknadni moramo staro oblogo odstraniti. V ta namen lahko nabavimo posebno orodje, ki ga bomo kasneje lahko uporabljali za polaganje laminata. Med tlak in laminat je priporočljivo postaviti PVC folijo ali PE peno. S polaganjem začnemo v stičišču stene, med laminat in steno ne smemo pozabiti postaviti distančnike. Prav tako sodijo distančniki med vsako naslednjo ploščo in steno. Plošča v drugi vrsti naj bo približno pol metra oddaljena od roba prve. Polaganje laminata je dejansko spajanje plošč z zatikanjem utora plošč ter njihov pritisk k tlom. Vratni podboj odrežemo za višino panela, ob montaži letve za prag prvo označimo tam kjer bodo luknje. Za pričvrstitev letve praga izvrtamo luknje v tla ter vstavimo vložke za vijake. Spodnji del letve privijačimo, s strgalom odstranimo utor v panelu. Kjer smo ga odstranili, nanesemo lepilo za les ter pod podboj ustavimo panel. Združimo ga tako, da potolčemo s kladivom. S polaganjem nadaljujemo preko vrat vse do praga. Polaganje laminata na koncih panelov zaključimo z letvijo, ki smo jo predhodno pripravili. Letve privijačimo v zato pripravljen luknje. Polaganje laminata je zahtevno pri zadnjem panelu, saj moramo paziti na ustrezen razmik. Zaščitno letev pomerimo, označimo in izvrtamo luknje za nosilce. Polaganje laminata zaključimo tako, da pritrdimo letev ter po potrebi odrežemo odvečno folijo.

 

Beljenje sten s slikopleskarstvom Habat

Ste že kdaj slišali za slikopleskarstvo Habat? Gre namreč za podjetje, ki se že vrsto let ukvarja z različnimi storitvami na področju slikopleskarstva in ima na tem področju za sabo že veliko uspešnih projektov in zadovoljnih strank. Slikopleskarstvo Habat se v zadnjih letih sicer ukvarja tudi z nekaterimi storitvami, ki niso tipično slikopleskarske, vendar pa še vedno večino dela zajemajo storitve, kot je beljenje sten, barvanje fasade in podobno.

Beljenje sten je vsekakor tudi storitev, po kateri poteka veliko povpraševanja. Na vsake toliko let je potrebno poskrbeti za kvalitetno in estetsko beljenje sten, kar pripomore tako h kvaliteti kot k estetiki vašega doma oziroma stanovanja.

kapilarni dvig na steni
na steni vidimo kapilarni dvig
barvanje fasade
hidroizolacija postopek
hidroizolacija temeljev stavbe

Če potrebujete beljenje sten, je omenjeno slikopleskarstvo vsekakor naslov, ki ga v ta namen morate preveriti. Največ informacij glede beljenja sten s slikopleskarstvom Habat lahko najdete na njihovi spletni strani, kjer boste poleg omenjene storitve videli tudi vse ostalo, s čimer se omenjeno slikopleskarstvo ukvarja. V kolikor boste imeli dodatna vprašanja glede željene storitve, vam je na spletni strani slikopleskarstva podan kontakt, na katerega se lahko obrnete kadarkoli za vsa dodatna vprašanja.

Ko se boste odločili za beljenje sten, je ključno, da si priskrbite storitev pri podjetju, ki vam lahko zagotovi kvalitetno opravljeno delo. V sklopu beljenja sten je seveda treba pomisliti na kitanje in glajenje sten. Da strokovnjaki lahko zagotovijo kvalitetno in natančno beljenje sten, je ključno, da zagotovijo ustrezno pripravljeno podlago za beljenje, torej steno, kjer ne  bo luknjic, odrgnin in podobnega. To pa storijo s pomočjo kitanja in glajenja sten.

postopek kitanja stene
Slikoplekarstvo Habat poskrbi za kitanje sten in pleskanje

Strokovnjaki vam bodo natančno razložili, kako poteka beljenje sten in kakšno storitev lahko priskrbijo za vas. Če si torej želite beljenja sten z omenjenim slikopleskarstvom, obiščite njihovo spletno stran ter se pozanimajte o vseh želenih storitev za vaš dom. Ne odlašajte več ter tudi vi poskrbite za urejen in kvaliteten bivalni prostor.