Arhivi Kategorije: lepota

Torbice različnih velikosti

Ko odhajamo od doma, je dobro pri roki imeti kako pripravno zadevo, v katero lahko spravimo vso drobnarijo, ki jo moramo imeti pri sebi. ženske ponavadi s tem nimajo večjih težav, saj imajo torbice, v katere lahko spravijo prav vse. Moški se lahko znajdejo po svoje, čeprav jih vedno več prav tako uporablja torbe, ki pa so nekoliko drugačnega videza kot ženske.

Torbice se med seboj v prvi vrsti razlikujejo glede na velikost. Nekatere ženske in tudi moški veliko raje posegajo po zelo majhnih vrstah torb, ker si vanje želijo spraviti samo nujne zadeve in nobene nepotrebnosti, ki bi se po torbici ali torbi valjale še več mesecev. Spet druge ženske in moški pa nikakor ne morejo brez ogromnih torb, kamor lahko spravijo tudi nekoliko večje predmete, kot je recimo prenosni računalnik ali pa kaj podobnega.

                               Modna torbica

Največja in najbolj pestra ponudba torbic za ženske

Predvsem ženske so tiste, ki so jim torbice nekaj najpomembnejšega, kar imajo pri roki. Skorajda si ne moremo zamisliti predstavnice nežnejšega spola, da bi naokrog hodila brez svojega priljubljenega pripomočka. Nekatere med njimi imajo doma veliko torbic in skoraj vsak dan naokoli hodijo z drugo, a še vedno želijo imeti nove, še lepše in še bolj privlačne. Spet druge imajo samo točno določeno torbico, ki jo uporabljajo več let in niti ne pomislijo, da bi si kupile novo, pred tem preden se jim ta dokončno uniči.

Za prvo skupino žensk so mamljive spletne trgovine, ki ponujajo zelo bogato in pestro ponudbo torbic, ki v resnici pretirano niso drage, zato lahko na vsake toliko časa posežejo po novi. Med izjemno veliko ponudbo lahko izbiramo torbice za najrazličnejše priložnosti. Tako si lahko v spletni trgovini kar iz domačega naslonjača naročimo torbico, ki jo bomo uporabljali za športne dejavnosti ali pa za katero od bolj slavnostnih dogodkov.

Strokovnjak, ki je vedno bolj iskan in zaželen

Večina od nas stremi k temu, da bi izgledali kar se da privlačno. Na trgu obstajajo številni izdelki, ki nam to ves čas omogočajo. Včasih pa nam njihova pomoč ne pomaga zadosti. Na svojem telesu morda nismo zadovoljni s kakšnim delom, ki bi ga morda želeli povečati ali pomanjšati ali nekoliko drugače popraviti. Žal tega ne moremo storiti s kakšnim izdelkom. Zato se ljudje vse pogosteje odločamo za številne lepotne posege, ki nam omogočajo, da se počutimo lepše, posledično pa tudi veliko bolj samozavestne. Strokovnjak, ki take posege opravlja za nas, pa se imenuje lepotni kirurg.

Predeli poseganja lepotnega kirurga

Vemo, da je lepotni kirurg oseba, ki je tudi pri nas vedno bolj iskana in zaželena. Številni ljudje se namreč odločajo za raznovrstne operacije. Možnosti za te iščejo tudi na spletnih straneh, kjer se taki strokovnjaki tudi na predstavljajo. Na njih lahko vidimo, za katere lepotne operacije se lahko odločimo. Poleg tega je prav vsaka od možnih lepotnih operacij tudi zelo natančno predstavljena.

Najpogosteje se ljudje odločajo za lepotne posege, ki so povezane z njihovimi obrazi. Operacije, ki se navezujejo na ta predel našega telesa, so na primer korekcija zgornjih ter spodnjih vek, korekcija brade, štrlečih ušes, nosu, povečanje ustnic s polnili, pomlajevanje obraza s številnimi metodami ter podobno.

Lepotni kirurg pa na našo željo lahko posega tudi po drugih predelih našega telesa. Pri tem imamo v mislih tudi liposukcijo, lipolizo, povečanje prsi, povečanje zadnjice, zmanjšanje prsi ter podobno.

Priljubljeno je tudi poseganje na roke, kjer se lahko odločimo za operacijo zapestnega prehoda oziroma karpalnega kanala.

Lepotni kirurg se ukvarja še s številnimi drugimi posegi, ki so lahko tudi laserske narave. Priljubljeno je na primer lasersko odstranjevanje žil in lasersko zmanjševane poraščenosti oziroma epilacija.

ITM izračun – kakšna je vaša prehranjenost?

Prav gotovo se tako kot vsi ljudje tudi vi včasih vprašate, kakšna naj bi bila vaša optimalna telesna masa. Pri iskanju odgovora na to vprašanje vam lahko še kako pomaga ITM izračun. A še preden napišemo nekaj več besed o tem, kaj je ITM in kako ga izračunamo, si na kratko poglejmo njegovo zgodovino.
Osnovo za ITM izračun je zasnoval Belgijec Adolphe Quetelet, najbrž je k temu kar precej pripomoglo dejstvo, da se je debelost v zahodih državah povečevala iz leta v leto. Ker je ta metoda zelo enostavna, je seveda kmalu postala nekakšna splošna metoda za osnoven pregled posameznikove prehranjenosti. Pri tem naj napišemo še to, da je indeks telesne mase zasnovan z mislijo na povprečno ter fizično neaktivno polulacijo.

indeks telesne mase ali ITM

 

ITM izračun je narejen po formuli ITM (angleško BMI – body mass index). Pove nam razmerje med dejansko telesno težo v kilogramih in kvadratom telesne višine. Formula ne velja za otroke, saj pri njih izračun poteka nekoliko drugače.

ITM izračun vam pove, v kateri razred prehranjenosti spadate

Žal živimo v času, ko je debelost med ljudmi zelo razširjena, s seboj pa prinaša številne zdravstvene težave sodobne civilizacije. Prekomerna telesna teža je razdeljena v tri skupine.

  • Prekomerna teža (ITM izračun za ženske je od 24 do 30, za moške pa 25 do 30)
  • Adipoznost (ITM izračun za ženske in moške je od 30 do 40)
  • Huda adipoznost (ITM izračun za ženske in moške je nad 40)

Če se borite s prekomerno telesno težo, se obvezno posvetujte z zdravnikom ali svetovalcem za prehrano. Seveda pa bodite pozorni tudi v primeru, da je vaš ITM izračun premajhen, se pravi nižji od 19 (ženske) ali 20 (moški). Tudi v tem primeru ne bo odveč pogovor z zdravnikom, saj boste morali slediti določenim prehranskim nasvetom. Obiščite ga čim prej!

hujšanje in oblikovanje telesa Ane Marije Mitič

Ana Marija Mitič, napredno hujšanje

Ana Marija Mitič hujšanje je živ primer, ki kaže kako modra odločitev je celostni pristop za dosego zajamčenih in trajnih rezultatov. Ana Marija Mitič je medijsko znana oseba, za hujšanje se je odločila po posvetovanju s strokovnjaki. Preoblikovanje telesa nadaljuje z vzdrževanjem zdravega življenjskega sloga.

 

Sprememba življenjskega sloga brez terorja

Odvečni kilogrami so zgolj eden od razlogov, da se je Ana Marija Mitič odločila za hujšanje. Na voljo je imela več različnih pristopov, izbrala je celostni pristop. Z njim Ana Marija Mitič ni pridobila zgolj hujšanje, ampak je dodatno poskrbela za oblikovanje telesa. Celostni pristop nadalje vključuje zmanjšanje celulita, učvrstitev tonusa tkiva, ohranjanje primerne telesne teže in forme. Za piko na i je Ana Marija Mitič hujšanje nadgradila z udobjem in odličnim počutjem. Hujšanje je v osnovi odprava odvečnih kilogramov. Predno se je Ana Marija Mitič odločila za hujšanje, kilogrami niso bili idealni glede na telesno višino. Idealno razmerje med telesno višino in telesno težo lahko izračuna vsak posameznik, rezultat nam da indeks telesne mase. Indeks telesne mase je antropološka mera, izražena kot telesna masa v kilogramih, deljena s kvadratom telesne višine v metrih. Najbolj zaželen rezultat je normalna teža, pri ženskah je to rezultat med devetnajst in štiriindvajset, pri moških med dvajset in petindvajset. Na prekomerno telesno težo kaže rezultat med štiriindvajset in trideset pri ženskah, pri moških med trideset in štirideset. Poznamo pa tudi premajhno telesno težo, nanjo kaže rezultat pod devetnajst pri ženskah, pri moških pa pod dvajset. Izračun lahko opravimo sami, obstaja tudi možnost spletnega izračuna na raznih spletnih straneh. Najboljše rezultate nam dajo kalkulatorji, ki upoštevajo vse spremenljivke. To je : težo, višino, starost in spol. Preprostejši kalkulatorji upoštevajo zgolj težo in višino, kar pa lahko privede do napačnega rezultata ter posledično zdravju nekoristnega ukrepanja. Ana Marija Mitič je hujšanje nadgradila s celostnim pristopom,katerega posledica so odlični rezultati in počutje.

Podočnjaki, oksidiran hemoglobin

Podočnjaki so oksidiran hemoglobin, ki se tvori v kapilarah. So težava precejšnjega števila ljudi, z praktično enakim številom vzrokov. Premalo spanja je vzrok, ki ga praktično vsi poznamo.

  • S spanjem sedem do devet ur je možnosti za nastanek podočnjakov manj. Vendar je potrebno za njihovo odpravo pogosto resneje posredovati in poseči v rutino. Idealen čas spanja je zelo individualna kategorija. Načeloma velja pravilo tretjina dneva za spanje, tretjina za delo in tretjina za prosti čas. Kar pomeni osem ur za spanje, več ali manj odvisno od posameznika. Hkrati pa tudi ista oseba v različnih obdobjih spi več ali manj ur dnevno, odvisno od zelo različnih dejavnikov. Brez dvoma, pa bodo podočnjaki izginili z več spanja. Idealna količina spanja je lahko zelo enostavno določena. To je čas spanja, ki se zaključi brez budilke ali drugega alarma.
  • Kot rečeno : podočnjaki so oksidiran hemoglobin. Nastanejo na mestu, kjer so kapilare zelo tanke. Zato se morajo rdeče krvničke zvrstiti v vrsto, da bi prišle na površje. Ko za rdeče krvničke zmanjka prostora, zaidejo v kožno tkivo. Človeško telo na to reagirajo z encimi, ki rdeče krvničke razgradijo.

 

podočnjaki so oksidiran hemoglobin

Ostanki razgradnje motno črne barve

Nabiranje tekočine v vekah je prav tako vzrok, zaradi katerega nastanejo podočnjaki. Obstajajo tudi sistemski in lokalni vzroki za podočnjake. Lokalni vzroki so zamašen nos, vnetje očesne veznice ter različne kožne bolezni. Sistemski vzroki so hormonske spremembe in bolezni ledvic, sprememba vremena pri vremensko občutljivih ljudeh, podočnjaki so tudi posledica jutranje zabuhlosti. Ta nastane zaradi položaja spanja, posledično se krvni obtok prerazporedi. Krvni otok se med spanjem prerazporedi v zgornje dele organizma, zato nastanejo podočnjaki. Prav tako lahko podočnjaki nastanejo zaradi alergij. Človek se nanje odzove z drgnjenjem srbečih oči. S tem se razdraži koža, kapilare pokajo, kar privede do zabuhlosti in obarvanosti. Podočnjaki so tudi posledica pomanjkanja vitaminov, antioksidantov in železa.

PODOČNJAKI

Naravna kozmetika v zimskem času

Naravna kozmetika je za zimski čas koristna pomoč suhi, izsušeni koži ter drugim prizadetim delom telesa. Zima je obdobje vremenskih ekstremov, kakršnih v ostalih delih leta ne srečamo. V bivalnih prostorih imamo temperature okrog dvajset stopinj, zunaj pa dvajset in več stopinj manj. Bivalni prostori imajo izredno suh zrak, kar koži jemlje vlago, jo suši in ji povzroča poškodbe. Primer so roke, naravna kozmetika jih ščiti. Brez nege obratno hitro postanejo hrapave in grobe na dotik. Kar je posledica zmanjšanega števila žlez znojnic ter občutljivosti na mraz, vročino, suh zrak veter, pogosto umivanje rok ter druge dejavnike. Koristi jim naravna kozmetika v obliki krem za roke z visoko vsebnostjo hranilnih maščob in olj.

Naravne sestavine za nego telesa

Zimski meseci zahtevajo več nege, koristi se lahko naravna kozmetika bogata s sestavinami, kot so rastlinska olja, voski, nerafinirano maslo in druge sestavine. Med rastlinskimi olji so dobra izbira hladno stiskana rastlinska olja, ki dobro negujejo izsušeno in suho kožo. Najdemo jih v obliki krem, mask za lase, balzamih za ustnice ter drugih oblikah. Voski dajejo koži mehkobo, jo vlažijo ter jih dajejo prožnost. Obstajajo v obliki mazil, nočnih krem, balzamov za ustnice ter v raznih drugih oblikah. Nerafinirano maslo je koristna naravna kozmetika za nego rok, obraza ter telesa. Osnova dobre nege je umivanje telesa, dobro je izbirati kozmetiko, ki ne draži kožo. Koristijo razni naravni geli za prhanje ali mila. Pri umivanju je potrebno najti dober kompromis med vročo in hladno vodo. Hladna ni prijetna, vroča pa izdatneje suši kožo. Kopeli v zimskih mesecih poskrbijo za odstranjevanje zaščitne plasti naravnih olj, zato je dobro časovno skrajšati oziroma omejiti. Po umivanju koristi naravna kozmetika, ki nahrani telo. Večji delež olj in masla ohranja prožnost, ščiti pred zunanjimi vplivi ter koži povrne vlago. Med najbolj izpostavljene dele telesa sodijo ustnice, saj nimajo lojnic in roževinaste plasti. Zaščita ustnic se izboljša, če je v uporabi naravna kozmetika izdelana na osnovi voska in rastlinskih olj. Ponudbo naravne kozmetike si lahko ogledate na spletni strani www.nama.si.

Kavitacija, nekirurška liposukcija

Kavitacija je nekirurška liposukcija. Učinke kavitacija dosega preko ultrazvočnih valov. Z njimi se odstranijo maščobne obloge ter na splošno izboljša zdravstveno stanje.

kavitacija - učinkoviti rezultati

S sodobno tehnologijo nad maščobne obloge

Maščobne celice vsebujejo koristne in nekoristne snovi, kavitacija poskrbi predvsem za njihovo razgradnjo. Koristne snovi je sposobno človeško telo izkoristiti kot energijo. Zato je priporočljivo, da se kavitacija nadaljuje z telesno aktivnostjo. Pri tem se lahko uporablja različna orodja in naprave, ki jih poznamo iz fitnes centrov. Nekoristne snovi iz maščobnih celic se odstranijo v jetra, kjer se razgradijo kot vse druge proste maščobne kisline. Najboljše rezultate kavitacija dosega pri oblikovanju telesa na področju meč, trebuha, stegen, hrbta, rok, zadnjice in boka. Z terapijo je koristno začeti dovolj zgodaj, če želimo najboljše učinke. Cilj je večinoma imeti v poletnih oziroma toplejših mesecih leta izboljšan izgled postave. Zato je modro načrtovati časovnico v kateri kavitacija doseže svoj namen. Pri tem je pametno dodati tudi druge aktivnosti in terapije, ki pomagajo pri učinkovitosti. Poleg omenjene telesne vadbe na orodjih in napravah, učinkovitost povečajo terapije kot so radiofrekvenčna terapija, ročna limfna drenaža, elektrostimulacija ter druge terapije. Za radiofrekvenčno terapijo je značilno, da s prijetnim segrevanjem globljih plasti kože pospeši tvorbo kolagena, izboljša pretok krvi ter limfnega obtoka. Učinki se kažejo pri odpravi gubic in gub, zmanjševanju por, izboljšanju stanja povešene kože, izboljšanju elastičnosti kože, odpravi maščobnih oblog ter odpravi celulita. Poleg raznih terapij je koristno spremeniti življenjski slog, predvsem na področju prehranjevanja, počitka in regeneracije ter gibanja. Veljajo kot osnova, na kateri lahko kavitacija doseže učinke. Brez sprememb življenjskega sloga je učinkovitost bistveno manjša. Z nepravilnim prehranjevanjem je terapija preprosto povedano predvsem kurjenje preobilnih količin hrane in odprava posledic raznih drugih nezdravih navad. Pred odločitvijo je koristno izbrati brezplačen posvet , na katerem se ugotovi stanje ter določi kavitacija v vseh podrobnostih izvajanja terapije skladno z določenimi cilj.

Mezoterapija je neinvazivna terapija

Mezoterapija je neinvazivna terapija. S posebnimi električnimi impulzi mezoterapija omogoča prepustnost celične membrane, zato lahko terapija prodre globje pod površje kože.

Izboljšan tonus kože in tonus mišic

Izboljšan tonus kože in tonus mišic sta zgolj dva rezultata neinvazivne terapije. Mezoterapija nadalje omogoča zdravljenje celulita, zmanjševanje maščobnih oblog, izboljšanje in regeneracijo brazgotin in strij, opravljanje gub. Neinvazivna terapija je zelo koristna velikemu številu oseb, ki dajo več na svoj zunanji izgled in zdravje. Koža je človekov največji organ in ima zelo velik vpliv na njegovo zdravje. Zahteva pa tudi veliko skrbi in nege, če želimo ohranjati njeno lepoto in funkcionalnost na visokem kakovostnem nivoju. Koža v prvi vrsti varuje organe, omogoča regulacijo telesne temperature, izmenjavo snovi z okoljem, ščiti pred vplivi okolja, zaznavanje temperature, dotika in drugih vplivov, sintezo vitamina D ter ima številne druge funkcije. Za opravljanje tako obsežnega števila funkcij je zelo pomembno njeno zdravstveno stanje. Življenje človeka je danes na drugi strani podvrženo številnim naravnim in umetnim vplivom, ki negativno vplivajo na stanje in splošno kakovost kože. Včasih nanje tudi nima velikega vpliva, pomaga pa lahko mezoterapija ter drugi pristopi. Strije so primer težave, na katero v mnogih primerih oseba nima vpliva. Povzročajo jih naravno pogojene spremembe ter med drugim vplivajo na samopodobno preko zunanjega izgleda. Zunanji izgled je danes bistveno bolj cenjen, kot kaže površna ocena. O tem se lahko prepričamo tako, da se postavimo v nasprotno vlogo. Mezoterapija lahko takšne težave ublaži ter osebi izboljša samopodobo. Maščobne obloge so danes podobno težava, s katero se ubada veliko število oseb. Obstaja veliko število možnost za izboljšanje stanja, vendar niso vse strokovno podprte kot mezoterapija. Terapija se dodatno izvaja z aparati evropskega porekla, ki morajo zadostiti številnim standardom in kriterijem. Dodatno je pogosto na voljo brezplačen posvet, preko katerega se mezoterapija ter njeni učinki lahko individualno predstavi v vseh podrobnostih.

Moški parfumi so primerno darilo tudi za moške ne le ženske

Kaj komu kupiti za darilo ali kaj komu podariti v primeru, če nam je naredil kako uslugo. Ponavadi nam misel uide na parfum, saj je to darilo, ki razveseli tako žensko kot tudi moško dušo. Toda, zakaj je temu tako? Vonj, ki ga oddaja posamezni parfum, namreč v nas vzbudi posebne občutke, ki našemu življenju dajo dodatno voljo ter tudi motivacijo za ustvarjanje. Parfum za moškega je primerno darilo za vsakega moškega, ki je rad urejen in ki ima rad pozornost drugih. Moški parfumi so torej prava izbira, če želimo moškega obdariti z nečim, kar ga bo tudi zaznamovalo. Parfum za moškega pa je včasih težko izbrati. Pomagajo nam lahko njegovi prijatelji, ki vedo, po kakšnih parfumih posega določen moški ali pa za nasvet vprašamo posameznike, ki se ukvarjajo s tem. Povemo jim samo, kakšen tip človeka je moški, za katerega kupujemo parfum, oni pa že vedo, kateri parfum mu bo zagotovo najbolj ustrezal. Moški parfumi se prodajajo povsod. Lahko jih kupimo že v trafikah ali pa v specializiranih trgovinah oziroma parfumerijah, kjer bomo za parfume odšteli nekaj več denarja, toda upravičeno, saj so tovrstni parfumi veliko bolj kvalitetni ter seveda obstojni, kot pa tisti, ki jih dobimo v navadnih prodajalnah. Moški parfumi, ki so prav tako kvalitetni, pa se prodajajo tudi na spletnih policah. Tudi tam je izbira  več kot bogata in tudi na spletni strani se bomo lahko odločili za nakup, saj so ponavadi vsi moški parfumi zelo nazorno predstavljeni. Moški parfumi so torej več kot dobro darilo.

Botox izboljšuje videz

Botox je sredstvo s katerim se doseže pomladitev obraza ter drugih delov telesa.

Beseda botox opisuje zdravilo, katerega sestavlja Botulinski toksin tipa A. Z njim se zdravi prekomerno krčenje mišic ter na področju estetike. Prekomerno krčenje mišic se pojavlja pri nevrološki obolenjih, v tem primeru gre za večje odmerke botoksa. V manjših odmerkih pa se botoks uporablja pri estetiki za odpravljanje gubic in drugih nepravilnosti na telesu. Gubice nastanejo zaradi dolgoročnega prekomernega krčenja obraznih mišic. Vidne so na najbolj izpostavljenih delih obraza, zato jih vsak opazi. Danes videz osebe pomeni več kot v preteklosti, zato je popoln videz zelo cenjen in spoštovan. Poleg predela obraza botox pozitivno učinkuje na predele dlani, pazduh in stopal, ki se prekomerno znojijo. Učinek botulinskega toksina tipa A na obrazne mišice je prehoden, kar pomeni določen omejen čas delovanja. Največkrat traja okrog pol leta po terapiji, dejansko pa čas v katerem botoks onemogoči delovanje signala krčenja mišic. V tem času postopoma učinke popušča, dokler ne popolnoma preneha sam od sebe. Za dosego ponovnega rezultata je potrebno botox ponovno vbrizgati na izbrano mesto. Izbrano mesto se določi po posvetovanju z zdravnikom, ki zna oceniti katera mišica najbolj vpliva na moteč videz določenega dela obraza. Ocena vključuje tudi predvideno količino zdravila, ki doseže točno določen učinek. Določitev optimalne količine je ključnega pomena za dober rezultat, saj lahko pretiravanje v eno ali drugo smer prinese negativne učinke. Premajhna količina povzroči premajhen učinek zmanjšanja gubic, v najslabšem primeru razlike praktično ni prepoznati. Seveda pa je možen tudi obraten scenarij z prevelikim odmerkom zdravila. V tem primeru bo mišica delovala nasprotno ter povzročila pretirane vizualne in druge učinke. Preko raznih medijev je mogoče tudi opazovati vse zelo različne učinke botoksa, predvsem na obrazih medijsko najbolj izpostavljenih oseb.

Botox je zdravilo ter pogovorni izraz za široko področje lepotnih popravkov na obrazu.