Čiščenje avtomobila s pravo opremo

Da čiščenje avtomobila ne bo le nujno zlo brez pravega učinka, moramo izbrati učinkovite pripomočke. Ti lahko opravilo spremenijo celo v dokaj prijetno, še posebej potem, ko občudujemo čudovit rezultat. Kako torej do bleščeče čistega jeklenega konjička?

Nad blatno in prašno zunanjost se bomo spravili z močnim curkom vode. Najbolj učinkovita naprava je bržkone visokotlačni čistilec za avto, ki je kot nalašč za čiščenje karoserije in vseh kotičkov, kjer se lahko skriva umazanija. Curek vode bo dosegel tudi nedostopne kotičke okoli koles, očistimo lahko razne reže in celo podvozje. Za čiščenje zunanjosti avtomobila je visokotlačni čistilec za avto vsestransko uporaben in ga lahko izkoristimo za praktično vsak kvadratni centimeter površine, tudi za stekla.

Že samo z visokotlačnim čiščenjem lahko veliko dosežemo, če želimo priti do še boljših rezultatov pa se zunanjosti avta lotimo še ročno. Visokotlačni čistilec za avto ne zahteva uporabe čistil, lahko pa te vseeno uporabimo in površino vozila obdelamo še s krpo.

Notranjost avtomobila predstavlja drugačen izziv, ki ga ne moremo enostavno rešiti z visokotlačnim čiščenjem. Ponuja pa podobno učinkovito rešitev parni sesalnik, ki je kot nalašč za uporabo v avtu. Z njim se namreč lahko lotimo praktično vseh površin v potniški kabini, od sedežev in drugega tekstila do armaturne plošče in celo stekel. Parni sesalnik je v notranjosti avta tako univerzalen kot visokotlačni čistilec za zunanjost. Primerljiva je tudi učinkovitost, saj bo parni sesalnik svoje delo odlično opravil, za seboj pa bo pustil čiste površine. Tudi notranjost avta lahko dodatno polepšamo s kakšnimi natančnejšimi ukrepi ali dodatnimi sredstvi, a za redno čiščenje parni sesalnik pogosto povsem zadostuje.

Čiščenje s paro ter z visokim tlakom ponuja idealno kombinacijo za vzdrževanje čudovite podobe jeklenega konjička. Tako zunanjost kot notranjost lahko na ta način brez težav ohranjamo brezhibno čisto, z enakimi sredstvi pa se lotimo tudi občasnega generalnega čiščenja.

Razkužilna sredstva preprečujejo marsikaj

Na trgu obstajajo sredstva, ki nam pomagajo preprečevati okužbe, bolezni in še marsikaj drugega. Med njimi je tudi dezinfekcijsko sredstvo. Gre za raztopino, ki ne peče, in je namenjena antiseptični oskrbi kože. Deluje proti širokemu spektru mikroorganizmov, kamor prištevamo bakterije, glivice in viruse. Je brezbarvna vodna raztopina s sodobnim antiseptikom. Izdelek ob nanosu torej ne peče in je primeren prav za vse, tudi za oskrbo naših najmlajših, tudi novorojencev.

Dezinfekcijsko sredstvo je glede na svoje delovanje izjemno pomembno in prav zato bi ga morali imeti vsi pri roki. Ima 24-urno podaljšano delovanje. Če ga speremo, ga moramo nujno ponovno nanesti. Ne prehaja skozi kožo, sluznice ali pa rane. To je zelo pomemben podatek, ki se ga morajo zavedati tudi najbolj občutljivi ljudje, med njimi so to npr. starejši, otroci ali pa nosečnice.

Posebej previdni moramo biti, ko dezinfekcijsko sredstvo nanašamo. S pršenjem moramo popolnoma prekriti predele, ki jih želimo razkužiti. Raztopino pustimo delovati nekje do dve minuti oziroma dokler se sama raztopina popolnoma ne posuši.

Toda, pozor. Dezinfekcijsko sredstvo ne smejo uporabljati ljudje, ki so občutljivi na katero od sestavin, ki jih to sredstvo tudi vsebuje. Izogibamo se tudi stiku z očmi. Če namreč pride v oči, ga moramo takoj izprati z vodo, in sicer v velikih količinah. V primeru, da draženje še kar ne poneha, pa moramo nujno poiskati zdravniško pomoč.

Pomembno je tudi to, da dezinfekcijsko sredstvo hranimo na primernem prostoru in da ga ne uporabljamo za infuzijo ali vbrizgavanje. Ni vse za vsako stvar in potrebna je izjemna previdnost.