So briketi za mačke primerni za hranjenje vsak dan?

Štirinožni prijatelji so pogosto vaši spremljevalci. Nekateri jih imate rajši zunaj, medtem ko drugi v stanovanju. Mačke na prostem hitro ujamejo miško in pojedo celo s kostmi in kožo vred. Tako si z njo potešijo željo po hranilnih snoveh, mineralih in vitaminih, zato briketi za mačke niso potrebni.

 

Če imate mačko v stanovanju, potem je v celoti odvisna od tega, kakšno hrano ji boste ponudili. Zato izbirajte suho ali mokro hrano za vaše muce obogateno z mesom piščanca, jagnjeta, ribami itd.

Hrana za mačke

Briketi za mačke vam muco lahko dehidrirajo

 

Hranjenje s suho hrano ali briketi za mačke je pri nas najpogostejše. Čeprav je takšen način hranjenja domače muce najenostavnejši in ponavadi tudi cenejše, pa strokovnjaki svarijo pred njeno dehidracijo.

 

Mačke so namreč po izvoru puščavske živali in imajo slabše razvit občutek za žejo, zato pogosto manj pijejo. Briketi za mačke vsebujejo zelo malo vlage in so daleč od naravne mačje hrane. Če boste mačko hranili le s suho hrano, obstaja verjetnost kronične dehidracije.

 

Briketi za mačke naj imajo manj ogljikovih hidratov

 

V trgovinah so vam na voljo številni briketi za mačke in druga mokra hrana zanje. Ko ste v dilemi kateri izdelek izbrati, bodite pozorni na odstotek ogljikovih hidratov. Ker veste, da so vir ogljikovih hidratov predvsem žita, stročnice, zelenjava in krompir, potem preprost izračun ne bo tako težak.

 

Suho hrano izbirajte po načelu manj je bolje. To pomeni, da imajo briketi za mačke v odstotkih manj ogljikovih hidratov kot pa mesnih sestavin, ki jih muca bolj potrebuje.

 

 

Več koristnih informacij o suhi hrani za mačke, si lahko preberete na https://www.hov-hov.si/kategorija-izdelka/hrana-za-macke/suha-hrana-za-macke-briketi/.