Arhivi Kategorije: dom

Salon, kjer kopalniška keramika predstavlja le en del nakupa

Znano nam je, da je kopalniška keramika lahko težek zalogaj, že ko gre za izbiro, kaj šele za vgradnjo posameznih elementov. K sreči pa so nam na voljo saloni, kot je to tudi Keramoteka, kjer sama prodajalna predstavlja le en del celotnega podjetja.

Namreč, v tovrstnih salonih smo v prvi vrsti deležni zelo dobrih izkušenj, saj nam je celotna kopalniška keramika predstavljena v najboljših lučeh, pod katerimi pa tudi vidimo, kateri elementi kopalniške opreme dobro sodijo skupaj. V drugi vrsti pa nam je kopalniška keramika postrežena tudi s strani strokovnih svetovalcev, ki nam s svojimi dolgoletnimi izkušnjami na področju polaganja keramike in tudi prodaje, pomagajo, da najdemo tisto pravo rešitev, ki se bo našemu domu najbolj podala.

Ali saloni kot je Keramoteka ponujajo tudi polaganje keramike?

 

Nič ni hujšega, ko končno najdemo ponudnika, pri katerem je kopalniška keramika po našem okusu in ne vemo, kako bi celotno vgradnjo in polaganje izpeljali. No, na srečo pa se najdejo tudi saloni, kjer ne samo da prodajajo kopalniško opremo, ampak so svojim strankam še dodatno naklonjeni. To pa pomeni, da obstaja možnost, da nam poleg samega ogleda ter nakupa elementov nudijo tudi polaganje keramike.

Pomembno je, da se kopalniška keramika položi pravilno in strokovno in da to naredijo izkušeni polagalci, ki dobro vedo, kako se tej stvari streže. In kje bomo dobili bolj izkušene polagalce kot pa pri ponudniku, za katerega lahko na lastne oči vidimo, ko stopimo v salon, kako je v samem salonu opravil delo polaganja keramike.

Ne samo, da nam je ta možnost na voljo, če pri istem ponudniku kupimo elemente in najamemo delavce za polaganje keramičnih ploščic na primer, bo celoten znesek nakupa za določen odstotek nižji. Poleg tega pa so vsaki stranki na voljo tudi prostori, kjer lahko v mirnem okolju naredijo sestanek z arhitekti, s katerimi podjetje sodeluje, in tako točno vidimo, kako bo delo potekalo v našem domu. Takih primerov salonov, kjer bi se kopalniška keramika prodajala in kjer bi nam bil na voljo tak podroben vpogled, ni veliko, zato se zagotovo splača le-tega izkoristiti, ko ga najdemo.

Vrtna miza je središče dogajanja

Vrtna miza je središče dogajanja vsake okolice doma. Zato ni vseeno, kakšna vrtna miza bo izbrana. Veliko vlogo pri izbiri imajo osebne zahteve in pričakovanja.
Preverite ponudbo vrtnih miz in drugega vrtnega pohištva.

Vrtne mize so pogosto kompromis lastnosti

Različne lastnosti ter njihove kombinacije omočijo lažjo prilagoditev osebnim zahtevam. Pomembno pri tem je, da lastnosti pravilno ovrednotimo. Nekomu več pomeni praktična vrtna miza, kot estetsko popolna. Praktična vrtna miza se največkrat izbere, ko jo želimo uporabljati na več mestih in lokacijah, lahko na njej izvajamo razna opravila in podobno. Pri uporabi na več mestih sta pomembni lastnosti teža ter možnost zlaganja na manjše dimenzije. Lažja vrtna miza iz plastičnih mas ali barvnih kovni, bo v tem primeru boljša izbira kot masivna lesena vrtna miza. Kompromis so lesene vrtne mize, ki omogočajo enostavno odstranjevanje ali zlaganje posameznih komponent. Med praktične sodi tudi vrtna miza v več delih, ki jo lahko uporabljamo zunaj ali v notranjosti. To je vrtna miza, ki ima dva ali več enakih delov.

Uporabljamo jih lahko združeno ali posamezno. V celoto združena bo omogočala pogostitev večjega števila gostov, posamezno pa bo lahko manjša miza za kuhinjo, pisarno ali poljuben drug prostor. Prednost takšne izbire je v tem, da združena možnost deluje povsem skladno. Slabši kompromis so združene različne mize, ki se razlikujejo po višini vrhnje površine, širini ter drugih lastnostih. V primeru združitve več elementov v celoto, pa kompromisov ni. Hkrati pa tudi ni v ničemer okrnjena funkcionalnost posamezno stoječih elementov v različnih prostorih. Ob izbiri je dobro pomisliti tudi na možnost izdelave po naročilu. V tem primeru lahko izbiramo preprosto povedano vse oziroma bistveno več, kot v prodajnih salonih. Če želimo zgoraj omenjeno kombinacijo več enakih miz, nam jo preprosto izdelajo. Individualna izdelava lahko pomeni tudi vrtna miza v katerikoli barvi ali barvni kombinaciji ter vseh drugih lastnosti, ki jih je mogoče v proizvodnem procesu ustvariti.

Električni grelci so kvalitetne naprave

To so seveda grelci, ki delujejo na elektriko. Obstaja velika izbira tovrstnih grelcev. Med njimi pa so zagotovo najbolj priljubljene oblike kvarčne peči, infra peči, kaloriferji, stenski grelniki ter podobno. Čeprav se med seboj lahko izjemno razlikujejo, predvsem glede na obliko ter na namestitev, imajo vsi skupni imenovalec. Ta je izjemna kakovost, ki poskrbi za primerno toploto v našem domu, ter nizka cena.

V času, ko so temperature nižje, se radi nahajamo v notranjih prostorih, v katerih poskrbimo, da je temperatura primerna ter da nam je toplo. To lahko poskrbimo z različnimi napravami, ki nam nudijo kvalitetno ter ugodno gretje. Pogosto imajo pri tem izredno veliko vlogo električni grelci za kopalnice.

 

električni grelec za kopalnico

Tudi IR paneli se uvrščajo med električne grelce

IR paneli so posebna oblika grelcev na elektriko. Gre za infrardeče ogrevanje, ki ima številne prednosti. V prvi vrsti se odlikujejo po zanesljivosti delovanja, potem pa še po majhni porabi energije. Na termostatu tako lahko nastavimo želeno temperaturo, za vse ostalo pa panel poskrbi sam. Električni grelci za kopalnice so pogosta grelna telesa v stanovanjih, v hišah jih zamenjujejo IR paneli.

Višina investicije

Z investicijo, ki nikakor ni visoka ter se izplača, tako dobimo zdrav ter obenem varčen način ogrevanja. Dobra plat pa je tudi ta, da se tovrstni električni grelci za kopalnice lahko pobarvajo ali poslikajo. Tako so še lepši na pogled, tudi prostor zaživi v popolnoma novi luči.

Grelci zraka

Nekateri aparati so pač nujno potrebi, da si lajšamo naše življenje. Med njimi so zagotovo tudi električni grelci za kopalnice. Ti v veliko meri poskrbijo, da so naši prostori primerno ogrevani ter da poceni pridemo skozi. To pa je bistvo, ki ga nam lahko dajo na primer IR paneli, ki so vedno bolj priljubljena ter zaželena oblika segrevanja.

Sportklub v visoki ločljivosti

Sportklub je evropski športni kanal. Dosegljiv je gledalcem nekaterih držav srednje in jugovzhodne Evrope. Program
Sportklub je začel oddajati drugega januarja leta 2006, ter se postopoma širil do televizijskih sprejemnikov gledalcev v drugih državah. Zadnji so se družini gledalcev programa sportklub pridružili televizijski gledalci iz Makedonije in sicer leta dva tisoč enajst. Pred tem so se leta dva tisoč sedem pridružili gledalci iz Hrvaške, od začetka pa program sportklub spremljajo gledalci v Sloveniji, Srbiji, Črni Gori, Bosni in Hercegovini ter na Poljskem in Madžarskem.

Športni TV program Sportklub

SportKlub TV kanal lahko spremljamo na T-2

Bogastvo izbire športnih dogodkov

Program je razdeljen na programa sportklub in sportklub plus. Športni program sportklub je osredotočen na športne dogodke nogometa, hokeja, tenisa, košarke in ragbija. Program sportklub plus predvaja zgolj nogomet v nekaterih državah, v enem primeru pa različne športe. Program sportklub v Sloveniji ima prav tako nekaj posebnosti, namenjen pa je pravim športnim navdušencem, ki ne želijo izpustiti čisto nobene tekme.

Na drugih televizijskih programih je ponudba bistveno bolj skromna ter omejena na točno določene termine. Včasih se zgodi, da prenos programa iz različnih razlogov odpade. Pri programu sportklub teh težav ni, program je športno obarvan ter logično razporejen na dnevni kot tedenski in mesečni ravni. Vsak gledalec si lahko dodatno individualne izbere, koliko programa sportklub bi rad gledal ter v kakšni kakovosti bi rad imel ogled na voljo. Nekatere programske sheme vključujejo program sportklub ter sportklub 2, sportklub 3, sportklub 4, sportklub 5 in sportklub. Programi sportklub, sportklub 2 in sportklub 3 so dodatno na voljo v visoki ločljivosti HD. Kar je za športne navdušence še posebej dobra novica, saj visoka ločljivost omogoča ogled najmanjših podrobnosti. Z drugo besedo, nemogoče je spregledati najmanjše podrobnosti športnega dogodka. Program sportklub je zagotovilo, da ne bo izpuščen noben nogometni turnir, prav tako pa tudi pomembna tekmovanja v košarki, ameriškem nogometu, tenisu, boksu ter drugih športih.

Grelci zraka za mrzle zimske dni

V naših domovih seveda na primeren način poskrbimo za dodatno obdelavo zraka. To pomeni, da prostor ohladimo ali pa ga segrejemo. To lahko naredimo na veliko različnih načinov. Na trgu namreč obstaja veliko kvalitetnih ter tudi poceni sistemov, ki nam to omogočajo. Poleg domov, kjer prebivamo, pa imamo tudi prostore, ki so namenjeni drugim dejavnostim. V mislih imamo na primer večje dvorane, skladišča, delavnice, hleve … Tudi tem prostorom moramo zagotoviti ustrezno temperaturo. Še posebej pa pozimi, ko je zrak hladen in bi nas v teh prostorih preveč zeblo. Rešitev so grelci zraka. Gre za inovativne naprave, ki imajo veliko ogrevalno kapaciteto.

Poznamo več vrst grelcev zraka

Za učinkovito ogrevanje večjih prostorov torej uporabljamo grelce zraka. Ti lahko delujejo na plin, nafto ali elektriko ali olje. Plinski grelci zraka na plin nam omogočajo zelo enostavno in tudi hitro ogrevanje. Namenjeni so večjim prostorom, med katerimi so torej v ospredju delavnice, skladišča, rastlinjaki in podobni prostori. Za njih je značilen ročni vžig, motor s toplotno zaščito in termostat pregrevanja. Ta zagotavlja največjo možno obliko varnosti. Tovrstni grelci zraka imajo vgrajen regulator z varnostnim ventilom. Znani so tudi po tem, da gre za vzdržljive in močne konstrukcije. Zelo uporabni so tudi oljni grelci, pri katerih kabel ni potreben, delujejo dolgo časa, z gorivom pa so zelo učinkoviti. Oglejte si nekaj oljnih grelcev na tej povezavi.

Tu pa so seveda še grelci na elektriko. Električni grelci zraka pa so primerni predvsem za pisarne, delavnice, skladišča in športne dvorane. Ventilacijski električni grelec zraka omogoča, da se zrak lahko hitro in enostavno ogreje. Zanj je značilen temperaturni razpon, in sicer od povprečno 5 do 35 stopinj Celzija. Temperaturo pa lahko seveda ves čas nastavljamo po svojih željah. Tovrstno ogrevanje ima številne prednosti. V prvi vrsti povzroča zelo malo hrupa, prav tako pa je brez izpušnih plinov.

Hladilnik ohranja živila sveža

Hladilnik ohranja sveža živila dolgo časa uporabna in užitna.

Čas trajanja je v osnovi odvisna od samega živila ter samega hladilnika. Nekatera živila imajo rok uporabe tudi preko eno leto, večino živil pa lahko hladilnik z zmrzovalnikom ohranja zelo veliko časa užitne. Hladilnik je kot vsa bela tehnika iz leta v leto naprednejši, zato so dileme ob nakupu že lep čas kar stalnica. Kupci se za nov hladilnik ne odločajo vsako leto, že po nekaj letih pa se spremeni veliko tehničnih in drugih značilnosti. Pri nakupu je zato modro biti na tekočem s tehniko, saj se s tem izognemo številnim slabim odločitvam. Poleg tehnike so pri nakupu pomembni dejavniki dimenzija, vrsta, oblika ter velikost zamrzovalnega dela hladilnika. Tehnika se kot rečeno izredno hitro spreminja, danes zelo aktualna lastnost je poraba električne energije. Pogosto je lahko za nov hladilnik odločilna zgolj ena lastnost, lahko pa več aktualnih lastnosti. Pogost razlog za nov hladilnik je poraba energije oziroma njegov energijski razred. Kako smiseln je nakup energijsko učinkovitega v primerjavi z starim hladilnikom pove preprost izračun stroška električne energije na daljše obdobje. Hladilnik v tem primeru ni zgolj smiseln nakup, ampak je tudi razmeroma hitro izplačana investicija. Ob nakupu je seveda modro pogledati tudi vse ostale tehnične in druge novosti. Dimenzija hladilnika nas pogosto omejuje, saj imamo zanj natančno določen prostor. K sreči obstajajo standardne dimenzije, ki olajšajo izbiro novega ter vgradnjo novega na mesto starega. Druga opcija je prilagoditev prostora za nov vgradni hladilnik drugačnih dimenzij ali pa nakup novega prostostoječega. Vgradni in prosto stoječ hladilnik sta tudi dve od vrst hladilnika, obstajajo tudi hladilnik z ali brez zmrzovalnika. Optimalna velikost zamrzovalnega dela je odvisna predvsem od naših navad ter namena uporabe.

Hladilnik imajo različne estetske lastnosti, ta lahkost pride najbolj do izraza pri prostostoječih hladilnikih s katerimi želimo v prostoru ustvariti točno določene estetske lastnosti in učinke.

Dodatne informacije najdete na harveynorman.si/bela-tehnika/hladilniki-in-zamrzovalniki/hladilniki.

Ameriški hladilniki prodirajo na trg

Amerika v primerjavi z Evropo ima popolnoma drugačne poglede na velikost in tehniko. Pri nas so enovratni hladilniki zadovoljivi za vse potrebe. Hladilniki ter zamrzovalne omare ameriške velikosti, so večji kot večina evropskih. Običajno oz. pogosto imajo ameriški hladilniki dvojna vrata in polno drugih neobveznih dodatkov, ki pa jih skoraj da ne potrebujete. Narejeni so za razkošje, saj ponujajo veliko prostora, dodatnih funkcij in dodaten prostor za hladilno skrinjo.

Specifikacije hladilnikov

Lahko vam predstavimo vse možne specifikacije in možnosti, vendar bi za to potrebovali veliko časa. Na kratko vam bomo prikazali možnosti, ki pa so dosegljive na ameriškem trgu. Vse vrste ameriških hladilnikov imajo dva različna prostora za shranjevanje. En prostor je večja hladilna skrinja, drug pa za normalno hlajenje.

Razdelitev je pogosto prikazana v vratnih krilih, da lahko lažje nadzorujete temperaturo in preprečujete njeno uhajanje. V spodnjih prostorih boste zagotovo našli prav posebne predale za shranjevanje zelenjave. MoistControl je funkcija ameriških hladilnikov prilagojena prav za zelenjavo, tako da jo ohranja svežo in hrustljavo. Večji ameriški hladilniki pa imajo tudi dodatno funkcijo ohlajanja pri temperaturah nad lediščem. To se predvsem opazi, ko opravite večji nakup in vse sestavine mirno zložite v hladilnik. Takrat se za 6 ur vključi in močneje hladi notranjost, tako da lažje pride do optimalnih temperatur.

Poleg običajnih funkcij ima pa imajo dražji hladilniki na vratih lahko prav posebne dodatke. Ena izmed njih je ledomat, ki pa je zelo dobrodošel ob vročih dnevih in zabavah. Na vratih pa lahko opazimo tudi LCD zaslon, kateri omogoča opravljanje funkcij hladilnika, tudi multimedijski. Lahko preverite vremensko napoved ali pa stanje v prometu.

Pohištvo je dolgoročen nakup

Pohištvo je dolgoročen nakup investitorja.

Zato mora pohištvo investitorju ter drugim uporabnikom ustrezati bolj kot obleka, ki jo imajo na sebi. Dolgoročna uporaba zahteva natančen premislek vseh lastnosti in potreb, saj se v desetletju ali daljšem obdobju pohištvo ne bo menjalo z novim. Obleko za razliko lahko zamenjamo v praktično vsakem trenutku ter s tem lahko korenito posežemo v praktično vse lastnosti. Pohištvo se mora prav tako prilagajati življenjskemu slogu investitorja oziroma uporabnikov. Vsak življenjski slog je zgodba zase, vsak si ga ustvari po svojih željah in zmožnostih. V praksi se pri izbiri izvedbe pohištva te razlike najbolj nazorno kažejo. Kupci izbirajo pohištvo v različnih izvedbah, te so določene bodisi zelo natančno in načrtno bodisi se zaljubijo na prvi pogled v določeno razstavljeno izvedbo. Zelo natančno in načrtno pomeni, da je bil pred nakupom izveden obsežen načrtovalski projekt. Barva, materiali, velikost, število elementov, aparatov in druge lastnosti so se dodajale, odvzemale, nadgrajevale ter na razne druge načine spreminjale v dolgem procesu načrtovanja. V takem primeru je lahko pohištvo tudi unikatno, torej izdelano zgolj za potrebe in želje investitorja. Na tak način je lahko izbrano pohištvo na prvi pogled, večinoma pa gre pri izbiri na prvi pogled za pohištvo razstavljeno v večjih ali manjših salonih. Večji kot je salon pohištva, bolj privlačen je zgolj en model. Takšni dogodki niso redki, investitorju je določen razstavljen eksponat tako všeč, da za druge praktično noče slišat ter si jih ogledati. Z vidika prodajalca je vsaka izbira investitorja dobra, ni pa nujno vsaka izbira primerna zahtevam. V tem primeru je modro investitorju prisluhniti prodajalcu, saj je njegovo znanje in vedenje bolj bistveno bolj obsežno in aktualno. Največkrat takšne predstave vidimo v prodajalnah pohištva, ko investitorji začudeni zrejo v demonstracijo različnih možnosti in izvedb.

Pohištvo izbiramo dobro z upoštevanjem svojih želja ter upoštevanjem vseh nasvetov trgovcev.

https://www.harveynorman.si/pohistvo

Vrtno pohištvo, oprema zunanjih površin

Vrtno pohištvo naredi funkcionalne zunanje površine vsakega poslovnega ali stanovanjskega objekta.

Funkcionalno vrtno pohištvo je predvsem uporabna oprema doma . Površine, ki jih imamo na razpolago so uporabne z funkcionalno opremljenostjo. Za začetek je velikokrat potrebno narediti prostor ter se rešiti razne navlake. Kaj potrebujemo in kaj ne je velikokrat zelo zahtevno vprašanje. Na mestu za vrtno pohištvo imamo lahko shranjenega marsikaj uporabnega, kar preprosto ne sodi v hišo, ali pa imamo zgolj nepotrebno navlako. Med uporabno štejemo rože, razno zimsko opremo in podobno. Rože na mestu za vrtno pohištvo prezimujemo, s tem jih ohranimo pri življenju. Ker prostor sicer v zimskem času ne uporabljamo, je to dobro izkoriščeno mesto. Podobno na takem prostoru lahko začasno shranimo številno drugo opremo iz okolice doma, kot so vrtne garniture, vrtne mize, gugalnice, vrtni žari in podobno. Zimska oprema so lahko razni predmeti, ki jih pogosteje uporabljamo in ne sodijo v bivalne prostore. To je lahko smučarska oprema, razna druga oprema za rekreacijo in podobno. Ker jo občasno pogosteje uporabljamo, sodi med uporabno in koristno. Izbrano mesto je s tem dobro izkoriščeno, v toplejšem delu leta pa bomo na isto mesto postavili vrtno pohištvo. Navlaka pa so stvari, ki zgolj zasedajo prostor ter jih ne uporabljamo. Niso redki primeri, ko takšne stvari ne uporabljamo celo leto ali celo daljše obdobje. Zgolj premikamo jih iz enega kota v drugi kot. Stvari, ki jih ne uporabljamo celo let enostavno ne rabimo. Zato jih ločimo na uporabne in neuporabne. Uporabne lahko podarimo ali prodamo za simbolično ceno na različne načine. Podarimo jih ljudem, za katere vemo, da jim bodo stvari prav prišle. Ostalo pa objavimo v oglasih, ter s tem naredimo prostor za vrtno pohištvo. Neuporabno pa sodi enostavno med odpadke, pazimo le na pravilno sortiranje odpadkov.

Vrtno pohištvo pomeni dodana vrednost razpoložljivega prostora zunaj bivalnih prostorov.

Visoka cena fasade ni zagotovilo za uspeh

Obnova fasade ne predstavlja samo kozmetičnega popravka našega objekta, temveč bistveno pripomore k ekonomski učinkovitosti. Cena fasade je danes ugodnejša, saj nam stroške zmanjša tudi prispevek evropskega eko sklada. Do povračila dela stroškov obnove fasade ste upravičeni, če ste gradbeno dovoljenje za objekt pridobili pred 1.1.2003. Pri novogradnjah so kriteriji za pridobitev sredstev iz ekosklada strožji.

Kljub temu obnova fasade predstavlja veliko investicijo in priporočljivo je, da se pred izbiro izvajalca dobro pozanimo o cenah fasade pri različnih ponudnikih.

Cena fasade je odvisna od večih dejavnikov. Lahko se odločamo med različnimi debelinami in materiali, prav tako se cena fasade pri obnovi razlikuje od cene za novogradnjo. Stroške nam oblikuje tudi izbira zaključnega sloja in njegova obstojnost. Bistveno na ceno vplivata izbira proizvajalca in izbira izolacijskega materiala. Končnemu izračunu je potrebno dodati še dodatne stroške, kot so postavitve odrov, zaščita oken in vrat ter odvoz odpadnega materiala na deponijo. V večini primerov za omenjeno lahko poskrbi izvajalec del sam, lahko pa si občutno zmanjšamo stroške, če za našteto poskrbimo sami.

Pri novogradnjah se cena fasade giblje nekje okoli 35 evrov, pri obnovah starejših objektov so cene okrog 45 evrov za kvadratni meter. Za podrobnejše izračune in razlike v cenah se prej dogovorimo s ponudniki. Pametno je pridobiti vsaj nekaj predračunov, da se lažje odločimo in izberemo najbolj ugodnega ponudnika glede na kakovost in ceno.

V kolikšnem času se nam bo investicija v obnovo fasade povrnila, je odvisno predvsem od okolja, v katerem živimo. Izbiro je potrebno prilagoditi vsakemu objektu posebej.